Haberler

Suuçtu eko turizm projesinde sona doğru

Güncelleme:

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'nın ekolojik ve biyolojik zenginliğini dinlenme ve macera alanlarıyla buluşturacak olan 'Eko Turizm Parkuru'nda incelemelerde bulundu.

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'nın ekolojik ve biyolojik zenginliğini dinlenme ve macera alanlarıyla buluşturacak olan 'Eko Turizm Parkuru'nda incelemelerde bulundu.

Orman Genel Müdürlüğü himayesinde Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından projelendirilen 'Suuçtu Eko Turizm Parkuru'nun yapımında sona yaklaşıldı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeyi ziyaret edenler Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'ndaki yeni eko turizm donatılarıyla karşılaşacak.

Etrafını saran kayın ağaçları, yeşil bitki örtüsü ve 38 metreden dökülen suyu ile dört mevsim seyrine doyum olmayan bir görüntü oluşturan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'nın devamında yer alan gözden kaçan yüzü, 'çevre ve kültür değerlerinin sürdürülebilirliğini garanti altına alan turizm' olarak tanımlanan eko turizm alanına dahil edilerek, yeni yapı ve donatılara kavuşuyor.

Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürü Fatih Öztürk'ün eşliğinde bölgede incelemeler yapan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Proje çerçevesinde doğal çevrenin sürdürülebilirliği ilkesinden hareketle bölge 4 bin metrelik bisiklet yolu, 3.230 metrelik yürüyüş yolu, doğaya uyumlu 6 adet seyir terası, köprü ve çeşmelerle zenginleşecek.

Ayrıca yangın yönetmeliklerine uygun tedbirler alınarak, bölgenin flora ve yaban hayatının tanıtılması içinde bilgilendirme tabelaları yerleştirilecek. Eko turizm parkurunda, ziyaretçilerin treaking ve dağ bisikleti faaliyetleriyle güvenli bir şekilde vakit geçirmesinin sağlanması için piknik yapılmayacak.

Yöre insanına istihdam sağlayarak aile bütçelerine de katkıda bulunması planlanan proje ile belli sayıdaki kişiye eko turizm eğitimi verilerek, bölge insanı zengin tabii kaynakların fakir bekçiliğinden kurtarılacak. Projenin en kısa sürede tamamlanarak hizmetine sunulacağı öğrenildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafakemalpaşa Yalçın Akın Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title