Haberler

Süper Lig gelir elde etmeyi başaramadı! Ekvador Ligi'nin bile gerisinde kaldı

Güncelleme:

8 Şubat 2022 tarihi itibariyle Türkiye'deki ara transfer dönemi bitti. 8.60 milyon Euro gelir elde eden Süper Lig takımları, en çok gelir elde eden ligler sıralamasında 25. sırada yer aldı. Böylelikle Türkiye Süper Ligi, İtalya Serie B ve Brezilya Serie B, Ekvador Serie A Primera Etapa gibi liglerin de gerisinde kalmayı başardı.

Türkiye'de 12 Ocak 2022 tarihinde başlayan ara transfer dönemi 8 Şubat 2022 tarihinde sona erdi. Kış transfer döneminde Süper Lig takımlarına toplamda 125 futbolcu transfer olurken 146 futbolcu ise takımlarından transfer oldu.

Beşiktaş'ın transfer yapmadığı, Fenerbahçe'nin kiralık futbolcusu Ozan Tufan'ın geri dönmesi dışında başka bir transfer yapmadığı, Galatasaray'ın ise bonvervisi elinde olan eski futbolcuları Gomis ve Semih Kaya transferlerinin haricinde Erick Pulgar ve Inaki Pena'nın kiralık olarak kadroya katması üç büyüklerin bu dönemi sessiz geçirmesine neden oldu.

Ara transfer döneminde Edin Visca, Emrehan Gedekli, Enis Destan, Yusuf Erdoğan, Batuhan Kör, Puchacz, Kouassi gibi isimleri transfer lig lideri Trabzonspor ile; kadrosuna Serdar Gürler, Salih Uçan, Trezeguet, Pizzi, Emre Çolak gibi isimleri kadrosuna katan Başakşehir dikkat çekti.

Öte yandan transfer döneminin en çok konuşulan hamlesi ise Galatasaray'ın istediği Gedson Fernandes'i sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna katan Çaykur Rizespor'dan geldi.

Süper Lig gelir elde etmeyi başaramadı! Ekvador Ligi'nin bile gerisinde kaldı

SÜPER LİG TAKIMLARI GELİR ELDE ETMEYİ BAŞARAMADI

Kış transfer döneminde 20 Süper Lig takımının gönderdikleri futbolcudan kazandıkları toplam gelir 8,602,380 Euro oldu. Elde edilen bu gelirle birlikte Türkiye Süper Ligi, ara transfer döneminde en çok gelir elde eden ligler arasında 25. sırada yer aldı.

Transfer döneminde en çok gelir elde eden ligler arasında ilk sırada 133.52 milyon € gelirle İngiltere Premier Lig yer aldı. İlk sırayı sırasıyla 127.40 milyon € gelirle İtalya Serie A,99.40 milyon € gelirle Fransa Ligue 1, 82.89 milyon € geliriyle Portekiz Liga ve son olarak65.06 milyon € gelirle Amerika Major League Soccer Ligi takip etti.

Öte yandan 8,602,380 Euro gelir elde eden Türkiye Süper Ligi; Danimarka, İsviçre, Ukrayna, İskoçya, Norveç, Polonya gibi ülkelerin yanı sıraİtalya Serie B ve Brezilya Serie B, Ekvador Serie A Primera Etapa gibi liglerin de gerisinde kalmayı başardı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Gedson Fernandes Transfer Dönemi Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title