Haberler

Son dakika: Londra'dan dönen Boks Milli Takımı'nda iki kişide koronavirüs çıktı

Güncelleme:

İngiltere'deki 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'nın durdurulmasının ardından Türkiye'ye dönen Boks Milli Takım kafilesi karantinaya alınmamıştı. Yapılan testler sonrasında 19 kişilik kafileden bir sporcu ve bir antrenörün koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Türkiye Boks Milli Takımı, 17 Mart Salı günü İngiltere'deki 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'nın durdurulmasının ardından yurda döndü. İstanbul Havalimanı'na inen milli kafile doldurdukları form ile karantinaya alınmayıp evlerine gönderilmişti.

"KARANTİNAYA ALINMADIK"

Evlerinde kendilerinin karantina işlemi uygulayacaklarını dile getiren Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Özgeç, "Karantinaya alınmadık. Form var, formu dolduruyorsunuz çıkıyorsunuz. Herhangi bir şikayet var mı, öksürük var mı, ateş var mı diye soruluyor. Takımımızla sabah akşam beraberdik, hiçbirimizde öyle bir şey olmadı. Biz kendimizi iyi koruduk ve buraya geldik" şeklinde açıklama yapmıştı.

Türkiye Boks Milli Takımı Baş Antrenörü Seyfullah Dumlupınar ile 75 Kg'da mücadele eden Fenerbahçe'nin milli sporcusu Serhat Güler, 3 gün önce yüksek ateş nedeniyle hastaneye başvurdu. Seyfullah Dumlupınar Bayburt'ta, Serhat Güler'in ise İstanbul'da yaptırdıkları koronavirüs testleri dün gece pozitif çıktı. Kafilede yer alan diğer isimlerin de koronavirüs testini yaptırdıkları ve 4 isimde daha yüksek ateş belirtisi olduğu öğrenildi.

EYÜP GÖZGEÇ: "İKİ KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, ülkeye dönüşte havalimanında gerekli sorulara cevap verdiklerini ve sonrasında tüm kafileyievlerine gönderdiklerini dile getirdi. Gözgeç, "Ben de dahil olmak üzere tüm kafile evlerimizde karantina işlemi uyguladık. Ancak kafilemizde yer alan bir sporcumuz ve bir antrenörümüzün testleri pozitif çıktı. Geri kalanlarda belirtiler doğrultusunda testleri veriyoruz ve sürenin dolmasını bekliyoruz. Kafilenin sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Duruma göre gerekli işlemler yapılacak. Gelişmeler doğrultusunda bilgilendirme yapacağız. Bazı sporcularımızın da test sonuçlarını bekliyoruz'' dedi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'na giden kafilesinde yer alan isimler şöyle:

Eyüp Gözgeç (Federasyon Başkanı), İsmail Nazlı (Fed. Görevlisi), M.Erhan Ergençoğlu (Fed. Görevlisi) Reimundo Zamora Nunez (Baş Antrenör), Seyfullah Dumlupınar (Antrenör), Vedat Demirkol (Antrenör), Cahit Süme (Teknik Direktör), Nazım Yiğit (Antrenör), Muhammet Ali Kolu (Antrenör) Buğra Sarp (Fizyoterapist), Ahmet Dede (Cutman), Batuhan Çiftçi (52 kg), Hakan Doğan (57 kg), Tuğrulhan Erdemir (63 kg), Necat Ekinci (69 kg), Serhat Güler (75 kg), Bayram Malkan (81 kg), Mücahit İlyas (91 kg), Eren Uzun (+91 kg), Buse Naz Çakıroğlu (51 kg), Aycan Güldağı (57 kg), Esra Yıldız (60 kg), Busenaz Sürmeneli (69 kg), Şennur Demir (75 kg)

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları için İngiltere'nin Londra kentine giden ve 14-24 Mart tarihleri arasında ringlere çıkması beklenen ancak korona tehdidi nedeniyle müsabakaları yarım bırakarak geçtiğimiz hafta yurda dönen Boks Milli Takım kafilesinde korona virüse rastlandı.

Federasyondan gelişmeler üzerine yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Boks Milli Takım Kafilemiz 14-24 Mart 2020 tarihleri arasında Londra'da yapılacak olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları son hazırlıkları kapsamında 3 Mart 2020 tarihinde İngiltere'nin Sheffield şehrinde kampa girmiştir. Buradaki hazırlıklarını tamamlayan Milli Takım kafilemiz 11 Mart'ta Eleme müsabakalarının yapılacağı Londra'ya hareket etmiştir. Bu süreç boyunca tüm kafileler aynı otelde konaklamış, aynı yemekhanede yemek yemiştir. 14 Mart tarihinde başlayan Eleme müsabakaları, 15 ve 16 Mart tarihlerinde devam etmiş, daha sonra IOC'nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) kararıyla müsabakalar durdurulmuş, Milli Takım kafilemiz açılan ek seferle 17 Mart Salı günü yurda dönmüştür. Kafilemiz döndükten sonra 14 günlük karantina kuralına tamamen uymuştur. Ancak sporcularımızdan Serhat Güler ve Milli Takım Antrenörlerimizden Seyfullah Dumlupınar'ın yüksek ateş şikayetiyle yaptırdıkları korona virüs testleri pozitif çıkmış ve tedavilerine başlanmıştır. Yüksek ateş şikayetiyle test yaptıran diğer 2 sporcumuzun test sonuçları henüz belli olmamıştır. Test sonuçları beklenen sporcularımız gözetim altında tutulmaktadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Londra Haberler Son Dakika

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar? Fenerbahçe şampiyon olursa Aziz Yıldırım aday olacak mı? Yıldırım'dan önemli açıklamalar Adanaspor satıldı mı? Adanaspor kim aldı, sahibi kim? Süper Lig'den kaç takım düşecek 2024? Ali Sinanoğlu kimdir? Ali Sinanoğlu kaç yaşında, nereli? Ali Sinanoğlu hayatı ve biyografisi!
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500

Yorumlar (13)

SSK EMEKLİSİ:

GÜNLERDİR SOKAĞA ÇIKMAYALIM DENİYOR, EVET ÇIKILMASIN ÇIKILMAMALI DA . AMMA VELAKİN BUNA UYMAYANLAR DA OLACAK UYANLARDA. PEKİ BENİM ELEKTRİK SU DOĞALGAZ TELEFON, İNTERNET KABLO TV FATURALARI VAR BUNLARI KİM ÖDEYECEK ?BUNLARA NEDEN ÖTELEME ERETELEME YOK . PEKİ BUNLARI MELEKLER Mİ YOKSA KELEKLERMİ ÖDEYECEK. HA BİRİLERİ DİYECEK OTOMATİK ÖDEME VER KREDİ KARTINDAN ÖDE BUNLARI N HEPSİNİ ZAMANINDA KAPTTIM KREDİ KARTLARINDAN ALINAN İADAT SOYGUNU VESİLESİYLE . HADİ CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM YETKİLİ VE ETKİLİLERM

4
5
yanıtYanıtla
çalışan memur:

normal bankamatik kartına talimat ver aidat alınmıyor kelebek amca

yanıt5
yanıt1
?:

SENDE 3 TANE FATURANIN PEŞİNE DÜŞ VE ÖL O ZAMAN

yanıt1
yanıt1
TURGUT:

TEMİZLİĞE DİKKAT EDELİM HAKİKİ BAL TÜKETELİM ŞİFA KUR''AN DA

3
5
yanıtYanıtla
Asd:

Neden karantina uygulanmadı. Öncelikle şu kayırmacılıktan kurtulmamız lazım.

6
1
yanıtYanıtla
TURGUT:

BALIN FAYDALARI: Balın faydaları Tıbb-ı Nebevi''de detaylı olarak ele alınır. Kur''an-ı Kerim''de ''Rabb''in, bal arısına ''dağlarda, ağaçlarda ve hazırlanmış kovanlarda yavru yap, sonra her çeşit bitki­den ye, sonra da -bal yapman için- Rabb''inin gösterdiği yol­lardan boyun eğerek yürü!'' diye öğretti. Onların karınların­dan renkleri çeşit çeşit bir içecek çıkar ki onda insanlar için şifa vardır. Düşünen bir millet için bunda ibretler vardır''( Nahl Suresi, 69. )buyrulmuştur.

2
4
yanıtYanıtla
Kerim:

dünya can derdin de, türk boks derdin de. birileri ni dövüp rahatliyacak ya, grgin ya. .

2
3
yanıtYanıtla
Serkan:

17 Martta yurda dönüş yapılıyor. Karantinaya alınmadan eve gönderiliyor. Bunlar eve gidene kadar kaç kişiyle görüştü evlerinde kimlere bulaştırdı Allah bilir. Bu şekilde önlem filan hikaye bu virüs ağır kurallar olmadan yayılmaya ve insanların ölümüne yol açmaya devam edecek. . .

4
0
yanıtYanıtla
ŞeXo 047:

Katılıyorum sana Dostum

yanıt0
yanıt0
hasan:

bravo böyle devam!!!

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title