Haberler

Fatma Damla Altın, Japonya'da bronz madalya kazandı

Güncelleme:

Japonya'da düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda Türk özel sporcu Fatma Damla Altın, bronz madalya kazandı. Altın, T20 kadınlar uzun atlama kategorisinde 5.43 metrelik atlayışıyla dünya üçüncülüğünü elde etti.

Japonya'da düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda özel sporcu Fatma Damla Altın, bronz madalya kazandı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Kobe kentindeki şampiyonanın ilk gününde T20 kadınlar uzun atlama kategorisinde piste çıkan Fatma Damla Altın, 5.43 metrelik atlayışıyla dünya üçüncülüğünü elde etti.

Milli sporcu Reyhan Taşdelen 5.42 metrelik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak 5'inci sırada yer aldı.

Bu arada organizasyonu takip eden Türkiye'nin Nagoya Başkonsolosu Damla Gümüşkaya, milli sporcuları tebrik etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen federasyon başkanı Birol Aydın, "Fatma Damla Altın ile tarihi bir madalya kazandık. Fatma Damla Altın, Virtüs Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalyalar kazanmış, rekorlar kırmıştı. Tek eksiği IPC Paralimpik Dünya Şampiyonası madalyası kazanmaktı. Fatma Damla, para atletizm dünya şampiyonasında ülkemize ilk madalyayı kazandırmış oldu. Daha 17 yaşında Türkiye rekoru kıran ve dünya 5'incisi olan Reyhan Taşdelen'i de tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Japonya Dünya Spor Uluslararası Spor Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title