Haberler

    "Çok Para Veren Kulüp İmajı Bizi Üzüyor"

    TFF 1. Lig'de ilk yarıyı 31 puanla 3'üncü sırada tamamlayan Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Hasan Kemal Yardımcı, çok para veren kulüp algısının kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.

    Başkan Hasan Kemal Yardımcı, yeşil-mavili ekibin ikinci yarı  hazırlıkları kapsamında Antalya'da yaptığı kampta, AA muhabirine açıklamada  bulundu.
    Devre arası kampının çok verimli geçtiğini, eksikleri giderebilmek  amacıyla birkaç oyuncu transfer edeceklerini belirten Yardımcı, "Bütçemize uygun  oyuncu bulmaya çalışıyoruz. Çaykur Rizespor'un piyasada çok para veren bir kulüp  imajı var. Bu imaj belimizi büküyor. TFF 1. Lig kulübü olduğumuzu unutmadan  transfer yapmamız gerekiyor." dedi.
    Başkan Yardımcı, transferde istenen maaşları çok fazla bulduğunu  aktararak şu ifadeleri kullandı:
    "Çaykur Rizespor'a gelmek isteyen oyuncu, çok paramız varmış gibi  bizden Süper Lig maaşı istiyor. Bu imaj bizi üzüyor. Transferde kulübün ismi  kullanılarak fiyatın yükseltildiğini düşünüyorum. Küme düşmüş bir takım zaten  borç sarmalına giriyor. Üstüne transferde de aşırı harcama yaparsanız işin  içinden çıkamazsınız. Kulüplerin durumu belli. Türk futbolunda mali bir çöküntü  var. Bu çöküntü bütün kulüplerimizin belini büküyor. Transferde konuşulan  rakamlarla bu sıkıntı örtüşmüyor. Bu rakamlar nasıl konuşuluyor, anlamıyorum. Ara  transferin de garantisi yok. Risk almak istemiyoruz. Dikkatli olmak istiyoruz.  Geç olacak ama yapacak bir şey yok. Haddimizi bilerek transfer politikası  sürdürüyoruz."
    "Süper Lig'e çıkmak istiyoruz"
    Yardımcı, TFF 1. Lig'in ilk yarısında hedeflerini yakalayamadıklarını  aktardı.
    İlk yarının son 2 haftasında aldıkları 2 galibiyetle şampiyonluk  yarışına tutunduklarını vurgulayan Yardımcı, "Bu, bizi biraz daha güçlendirdi.  Moralimizi düzeltti. Rize şehri ve bizler, daha çok inanmaya başladık. Teknik  ekip ve futbolcularımız daha motive oldular. Eksiklerimizi tamamlayarak sezon  sonunda Süper Lig'e çıkmak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.
    Kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntı
    Başkan Yardımcı, Türkiye'de birçok kulübün yaşadığı ekonomik sıkıntı  hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:
    "Bu böyle gitmez. Birkaç kulüp daha sıkıntı yaşarsa buna kendiliğinden  çözüm bulunacak. Bu rakamlar, menajer düzeni ve pazarlama tekniğiyle bu işin  ilerisini göremiyorum. Bizim uğraşmamız çok zor. Ödeme planında mahcup  olmayacağımız bir tabloyla oyuncunun karşısına çıkmak istiyoruz. Ödeyemeyeceğimiz  paraların atına imza atmak şahsen istemem. İşimin gerçeği bu."
    Süper Lig'den geçen sezon düştükleri için maaş sıkıntısı yaşadıklarını  anlatan Yardımcı, "Masrafımız Süper Lig, gelirimiz de TFF 1. Lig seviyesinde.  Küme düşen takımların sıkıntısı bu. Kulübün borç sarmalından kurtulma durumu,  düştükten sonra belli olur. Biz o hataya düşmeden akıllı gitmek istiyoruz.  Ölçümüzü kaçırmayalım diyoruz. Bu kadroya inanıyorum. Kweuke, 3-5 maç daha iyi  oynayabilseydi puan farkıyla lider olurduk. Kweuke'nin ameliyatı var. Düzelmesi  mümkün. Ama şubat sonu veya mart başından önce aramıza gelemez. Belki gidecek,  belki kalacak. Takımda kalsa bile onun açığını kapatacak golcüye ihtiyacımız  var." ifadelerini kullandı.
    "Cumhurbaşkanımızın beklentisi şampiyonluk"
    Hasan Kemal Yardımcı, Rizeli olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın da kendilerinden şampiyonluk beklediğini ifade etti.
    Rize'nin birçok yönden Süper Lig'e yükselmeye en uygun kulüp olduğunu  söyleyen Yardımcı, "Her ne kadar seyirci eksiğimiz varsa da Süper Lig'e çıkınca o  da artacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgisi ve sevgisi tamamen çıkmak  yönünde." diye konuştu.
    Yardımcı, son olarak geride kalan sezonun son haftasında  Trabzonspor'un sahasında Bursaspor'a 2-1 yenilmesiyle küme düşmeleri ve ardından  bordo-mavili kulüp ile yaşadıkları sıkıntı hakkında ise şunları kaydetti:
    "Trabzonspor ile Çaykur Rizespor arasında Bursaspor maçından ötürü  yaşanan sıkıntı halen devam ediyor. Saklamaya gerek yok. Sıkıntıyı, Rize'de her  maçın 61'inci dakikasında görürsünüz. Seyirici bağırıyor. Ceza ödemekten bıktık.  Rizeli'ye 'Biz düşürdük, biz çıkaracağız. Endişe etmeyin.' diyoruz. Bizim  Trabzonspor'dan daha büyük dertlerimiz var. Gündemimiz farklı. Ben o derdi 'deep  freeze'e koydum. Çıkarsak o zaman Trabzon'a rakip oluruz."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Hasan Kemal Yardımcı Trabzonspor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title