Haberler

    ABD Kolej Basketbolunda Dörtlü Final Takımları Belli Oldu

    Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Erkekler Basketbol Ligi Dörtlü Finali'nde karşılaşacak takımlar, hafta sonu oynanan maçların ardından belli oldu.

    NCAA Erkekler Basketbol Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasının  ardından 68 üniversite takımının katılımıyla mart ayında başlayan ve "March  Madness" (Mart Çılgınlığı) olarak bilinen ulusal basketbol turnuvasında sona  yaklaşıldı.
    Bu sene rakiplerini eleyerek dörtlü finalde mücadele etmeye hak  kazanan Loyola-Chicago Ramblers, Michigan Wolverines, Villanova Wildcats ve  Kansas Jayhawks takımları, 1 ve 3 Nisan tarihlerinde Teksas'ın San Antonio  kentindeki Alamodome Stadı'nda boy gösterecek.
    Loyola-Chicago, otoriteleri şaşırttı
    Bu sezon 32 galibiyet ve 5 mağlubiyet alan ve çoğu basketbol otoritesi  tarafından NCAA turnuvasına erken veda etmesi beklenen Loyola-Chicago,  performansıyla otoriteleri şaşırttı.
    1963'ten bu yana ilk defa dörtlü finale ulaşan Loyola-Chicago, söz  konusu senede ulusal şampiyon olurken, bu yıl ise bu başarısını tekrarlamak  istiyor.
    Loyola-Chicago'nun 1 Nisan Pazar günü TSİ 01.10'da yarı finalde  karşılaşacağı ve bu sezon 32 galibiyet, 7 mağlubiyet alan Michigan ise 1989'daki  NCAA şampiyonluğunun ardından tekrar bunu başarmak için ter dökecek.
    2013 yılında finale çıkan ancak kaybeden Michigan, 1992 ve 1993  yıllarında da finalde mağlup olmuş ancak bu dönemde bazı oyuncuların para alarak  kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle bu başarılar NCAA tarafından geri alınmıştı.
    2016 şampiyonu yine dörtlü finalde
    Bu sezon 34 galibiyet, 4 mağlubiyet alan Villanova ise dörtlü finalin  en güçlü takımı olarak öne çıkarken, 2016 yılındaki NCAA şampiyonluğunu  tekrarlama amacında olacak.
    Tarihinde 5'inci kez dörtlü finale ulaşan Villanova'nın 1971'de bir  oyuncusunun hala okulda öğrenciyken profesyonel sözleşme imzalaması ise o sezonki  başarılarının NCAA tarafından silinmesine neden olmuştu.
    Villanova, 1 Nisan Pazar günü TSİ 03.50'deki yarı finalde, bu sezon 31  galibiyet, 7 mağlubiyeti bulunan Kansas ile karşılaşacak.
    Basketbolu icat eden Kanadalı Dr. James Naismith'in 1898-1907  yıllarında başantrenörlüğünü yaptığı Kansas, toplam 15 kez dörtlü finalde  mücadele ederken, tarihindeki 4'üncü şampiyonluğuna ulaşmaya çalışacak.
    Yarı finali kazanan takımlar, 3 Nisan Salı günü TSİ 04.20'de  başlayacak finalde şampiyonluk için ter dökecek.

    Kaynak: Skorer / Spor

    San Antonio Michigan Teksas Kansas Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title