Haberler

2024 Paris Olimpiyatlarına kota veren Dünya Takımlar Bayrak Şampiyonası Bahamalar'da düzenlenecek

Güncelleme:

2024 Paris Olimpiyatlarına kota veren Dünya Takımlar Bayrak Şampiyonası, 4-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bahamalar'ın Nassau şehrinde gerçekleştirilecek. Şampiyonada 4x100 ve 4x400 milli takım sporcuları da kota mücadelesi verecek. 32 ülkenin mücadele edeceği şampiyonada, 14 ülke kota alacak. Elemelerde ilk 2'ye giren takımlar direkt olimpiyat kotası alacak.

2024 Paris Olimpiyatlarına kota veren Dünya Takımlar Bayrak Şampiyonası, 4-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bahamalar'ın Nassau şehrinde gerçekleştirilecek. 4x100 ve 4x400 milli takım sporcuları da şampiyonada kota mücadelesine çıkacak.

Dünya Takımlar Bayrak Şampiyonası, 4-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bahamalar'ın Nassau şehrindeki Thomas A. Robinson Ulusal Stadyumu'nda yapılacak. 2024 Paris Olimpiyatlarına kota veren bu şampiyonada 32 ülke takımları mücadele edecek. 14 ülkenin kota alacağı Dünya Takımlar Bayrak Şampiyonası'nda 4x100 metre elemeleri ilk gün TSİ 03.25'de, 4x400 metre yarışları ise 04.49'da başlayacak. Bahamalar'da gerçekleştirilecek olan 4x100 ve 4x400 elemelerinin, dünyadaki tüm bayrak takımlarının yarışacağı bir organizasyon olduğunu ifade eden Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, "Tabii ki buraya gelebilmek için öncelikle dünya genelinde ilk 32 takım içerisine girmek gerekiyor. Bizim iki takımımız barajı rahat geçerek ilk 20 içerisinde yerlerini almayı başardı. Şimdi 4x400 ve 4x100 takımlarımız olimpiyat kotaları için yarışacak. Seriler halinde yapılacak yarışmada ilk 2'ye giren takımlar direkt olimpiyat kotası alacak. Geriye kalan takımlar ise bir gün sonra aynı sistemle yeniden yarışacak ve burada da ilk 2'ye girenler olimpiyata katılma hakkı elde edecek" ifadelerini kullandı.

Takımların yıl içerisinde ciddi hazırlıklar yaptıklarını belirten Başkan Çintımar, "Sporcularımız yoğun bir program dönemi geçirip, ulusal ve uluslararası kamplara katıldılar. Her yönüyle artık bu yarışmalara hazırız. Sporcularımızın olimpiyat kotasını alacaklarına yürekten inanıyor, onlara güveniyorum. Bu süreçte bize her zaman destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a, gençlik ve spor teşkilatına, kulüplerimize teşekkür ediyorum" dedi.

4x100 ve 4x400 milli takım kadrosu şu şekilde:

4x100m: Batuhan Altıntaş, Anthony George Smith, Kayhan Özer, Aykut Ay, Emre Zafer Barnes ve Oğuz Uyar

4x400m: Yasmani Copello Escobar, Berke Akçam, İsmail Nezir, İlyas Çanakçı, Oğuzhan Kaya ve Kubilay Encü - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Milli Takım Bahamalar Nassau Paris Dünya Spor Spor Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title