Haberler

Şike Sürecinin Olay Kalecisi Sefer Hakan Olgun, Muhtar Adayı Oldu

Güncelleme:

2004-2005 sezonunda Akçaabat Sebatspor'da oynarken şike teklifi aldığını ihbar eden Sefer Hakan Olgun, Eskişehir'in Sümer Mahallesi'nden muhtar adayı oldu.

2004-2005 sezonunda şike teklifi aldığını ihbar ederek Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) ifade veren ilk sporcu olan eski kaleci Sefer Hakan Olgun, Eskişehir'de mahalle muhtarı adayı oldu.

200 BİN EUROLUK ŞİKE TEKLİFİNİ İHBAR ETTİ

Gaziantespor, Eskişehirspor, Sakaryaspor ve Kocaelispor gibi köklü takımlar başta olmak üzere Türk futboluna 16 yıl profesyonel olarak hizmet eden eski kaleci Sefer Hakan Olgun, 6 yıldır yaşadığı Sümer Mahallesinde muhtar adayı olmayı karar verdi. 2004-2005 sezonunda Akçaabat Sebatspor kalecisi iken Kayserispor maçı öncesi gelen 200 bin euroluk şike teklifini reddedip ihbar eden Olgun'a Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başta olmak üzere birçok kurumdan çeşitli plaketler ve ödüller verilmişti.

Sefer Hakan Olgun

FUTBOL KARİYERİ BİTTİ, SİYASETE ATILDI

Ancak bu olay sonrası kulüp bulmakta sıkıntı yaşayan unutulmaz kaleci, futbolculuk kariyerini 33 yaşında sonlandırma kararı aldı. Kısa süren antrenörlük hayatı sonrası emlakçılık yapmaya başlayan Olgun, Sümer Mahallesi Muhtarı seçilip bölge halkına hizmet etmek istediğini dile getirdi.

"HATA YAPTIĞIMI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM"

Çalkantılı geçen futbolculuk kariyeri ile ilgili görüşlerini paylaşan Sefer Hakan Olgun, 16 yıllık bir profesyonel futbol hayatı olduğunu anlattı. Sakaryaspor, Kocaelispor, Eskişehirspor, Akçaabat Sebatspor, Gaziantespor gibi takımlara hizmet ettiğini belirten Olgun, "Çok da zevk alarak hizmet ettim diyebilirim. Akçaabat Sebatspor'da oynarken başımdan bir şike süreci geçti. Bana teklif edilen 200 bin avro parayı almayarak çok büyük hata yaptığımı düşünmeye başladım sonradan. Çünkü bu süreç beni çok yordu. Takımımdan ayrılmak zorunda kaldım. Şike yapmayarak, maç satmayarak cezalandırıldım. 33 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldım. Bir kaleci için bence çok genç bir yaş. Bu soruşturmalar süreci içerisinde 5 ay sonra TBMM'ye ifade verdim. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan dürüstlük ödülleri aldım. TFF'den hem dürüstlük ödülü hem para ödülü aldım. Ama o süreç çok zor bir süreçti benim için. Tamamen sahipsiz kaldığımı düşündüm. Sonrasında ise erken yaşta futbolu bırakma kararı aldım" şeklinde konuştu.

"O GÜN KAFAMA YERLEŞTİ"

Muhtar adaylığını eşinin tavsiyesi sonrası düşünmeye başladığını belirten Olgun, şöyle konuştu;

"Şuan gayrimenkul işi ile uğraşıyorum. Eskişehir'de oturduğum mahalle; Sümer Mahallesi. Muhtar adayı olmamı açıkçası eşim destekledi. 'Hakan sen muhtar olabilirsin. Mahalleye güzel hizmet edebilirsin. Bazı eksiklerimiz var, onları tamamlayabilirsin' dedi. O günden beri de kafama yerleşti. 'Neden olmasın?' dedim. Sonrasında düşündüm, gerçekten ben bu işi yapabilirim. Bu işin altından kalkabilirim. Yıllarca futbol sektöründe de hizmet verdim. Yüzlerce maç oynadım. Belki de yüz binlerce taraftarın tanıdığı bir isim olarak 'Mahalleme niye hizmet etmeyeyim?' dedim. Uzun bir düşünme sürecinden sonra kararımı verdim ve aday oldum. Ben bu konuyu insanlara açınca onların da çok hoşuna gitti. Mahallemde eşimle beraber 6 yıldır oturuyoruz. 14 yıldır da Eskişehir'de yaşıyorum. Burayı kendime öleceğim şehir olarak mesken tuttum diyebilirim. İnsanların tepkileri çok olumluydu. Mahallemizin ihtiyar heyetinden de desteğimi aldım. Rakiplerimiz de var. Onlar da çalışmalarını sürdürecektir. Burada önemli olan; hizmet edebilmek. Bu aşamada onlara da başarılar diliyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

GFB:

TRABZONLA ARANDA NE GEÇTİ? SİVASA HAMSİ GÖNDERENLER ACABA SANA DA MI GÖNDERDİ?

1
2
yanıtYanıtla
cim bomlu:

öbür şikeciler bu arkadaşı örnek alsın.

2
1
yanıtYanıtla
ruhi-bjk:

güzel bir figür, sahip çıkın sümerliler

2
1
yanıtYanıtla
çks:

fenevbahçe olaya el atmıştır nede olsa şike teklifi var (:

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title