Haberler

Aldığı sıfır aracın çift şase numaralı olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı

Güncelleme:

Yetkili bayiden sıfır araç alan Tolunay Yatmaz, muayene için götürdüğü aracının çift şase numaralı olduğunu öğrendi. Hukuk mücadelesi veren Yatmaz, mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

Esenyurt'ta yaklaşık 2 yıl önce sıfır olarak bayiden hafif ticari bir araç alan Tolunay Yatmaz, hayatının şokunu yaşadı. Aracını muayeneye götürdüğünde çift şase numarası olduğunu öğrenen Yatmaz, hukuk mücadelesi başlattı. Yatmaz, muayeneden geçemediği için binemediği aracının üzerinde biriken tozları silmekle yetiniyor.

Olay, 2017 yılında Esenyurt'ta bayisi bulunan bir otomobil firmasında yaşandı. İddiaya göre, Yatmaz ailesi indirimli olan hafif ticari bir aracı sıfır olarak satın aldı. Tolunay Yatmaz bir süre sonra aracında kendince düzenlemeler yaptı. Yeni yıla girilmesi ile muayene tarihi gelen aracı istasyona götüren Yatmaz, büyük şok yaşadı. Yatmaz'a muayene istasyonu görevlileri aracında 2 adet şase numarası basılı olduğunu bu yüzden muayeneden geçmeyecekleri söyledi. Zaman kaybetmeden sıfır aracını aldığı firmaya giden Yatmaz, burada aracın değiştirilmesi ya da fark ödeyerek yeni bir araç almak istediğini söyledi. Firma tarafından bu isteği olumsuz yanıtlanan Yatmaz ailesi hukuk mücadelesi başlattı.

Aldığı sıfır aracın çift şase numaralı olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı

"ARABA MUAYENEDEN GEÇMEDİ"

Aracı yaklaşık 2 yıl önce aldığını söyleyen Tolunay Yatmaz, "Sıfır kilometre olan aracı bayide beğendik aldık. Araca masraf yaptık. Heves ettik aracı alırken. Daha sonra muayenesi geldi aracın ama araç muayeneden geçmedi. Bende sordum 'Aracım neden muayeneden geçmedi' diye. Onlar da dediler ki 'araçta çift şase numarası var'. Nasıl olabilir diye sordular bende aracı sıfır aldım ikinci el almadım dedim. Herkes şaşırdı. Araba muayeneden geçmedi. Bana belge verdiler. Belgede 'Tescil kuruluşuna bildirilmeden izinsiz şase numarası değiştirilmiş' yazıyordu" dedi.

Aldığı sıfır aracın çift şase numaralı olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı

"MAĞDURUZ, BEKLİYORUZ"

Aracın şase numarasının başka bir araçta daha olduğunu düşündüğünü söyleyen Yatmaz, "Şaşırdık tabi. Bayiye gittim araçta 2 tane şase numarası olduğunu söyledim. Onlarda şaşırdılar. Ben de bilmediğimi söyledim. Ben üretici firmaya bildirdim. Onlar da halledeceklerini söyleyip beni 2 hafta oyaladılar. Ben bu süreçte onlara uymadım ve ihbarname gönderdim. Ondan sonra bana dönüş yaptılar ve 5 tane ücretsiz bakım vereceklerini söylediler. Ben de kabul etmedim. Arabayı 45 bin liraya benden alabileceklerini söyledi bayi. Ben aracımı çektiğim gibi burada böyle duruyor. Mahkeme süreci devam ediyor aracın. Mağduruz bekliyoruz" diye konuştu.

"HER ŞEYİNE BAKSINLAR"

Tolunay Yatmaz, Kasım ayında mahkemenin görüleceğini ifade ederek sıfır araç alacaklara tavsiyede bulunarak, "Sıfır araç bile alsa arkadaşlar her şeyine baksınlar aracı firmalarda güven olmuyor" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan otomobil bayii ise, araçta fabrika çıkışlı bir hata olduğunu söylemekle yetindi.

Aldığı sıfır aracın çift şase numaralı olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tolunay Kafkas Esenyurt Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title