Haberler

S&P, Türkiye'nin Kredi Notunu Açıkladı

Güncelleme:

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu "B+", görünümünü "durağan" olarak teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü teyit etti. Buna göre kurum, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "B+" olarak teyit etti, not görünümünü değiştirmeyerek "durağan" olarak bıraktı. Ekonomistler S&P'den değişiklik beklemiyordu.

S&P, Türkiye'nin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu "BB-", kısa vadeli Döviz ve yerel para birimi cinsinden notunu ise "B" olarak teyit ettiğini bildirdi.

S&P, 17 Ağustos 2018'de yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu, yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altı olan "B+" seviyesine düşürürken, görünümünün "durağan" olduğunu açıklamıştı.

"MALİ POLİTİKA TARAFINDA HAREKET ALANI VAR"

Türkiye'nin finansal ve ödemeler dengesi baskılarına verdiği tepkilerin büyük ölçüde geçici olduğu belirtilen kurum açıklamasında, tepkilerin temel ekonomik zayıflıkları çözmekten daha çok semptomların hafifletilmesine odaklı olduğunu ifade edildi.

Bununla birlikte düşük net kamu borcunu işaret eden kredi derecelendirme kuruluşu, mali tarafta hareket alanı bulunduğunu belirtiyor.

Sıkı finansal koşullar ve yüksek enflasyonu işaret ederek Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 0,5 küçülmesini bekleyen S&P, ekonominin 2020 yılında yüzde 3,4, 2021 ve 2022 yıllarında yüzde 3.2 büyüme kaydetmesini öngörüyor.

"TÜRKİYE'NİN NOTU YÜKSELTİLEBİLİR"

Kurumun açıklamasında ekonomiye olan güveni artıracak, cari açığı azaltıp enflasyonu kontrol altına alacak şeffaf bir ekonomi programının uygulanması durumunda Türkiye'nin notunun yükseltilebileceğinin altı çizildi.

Bankalara ilişkin sistematik riskin Türkiye'nin mali pozisyonunu zayıflatacak şekilde artması halinde ülke notunun indirilebileceği vurgulanan kurum açıklamasında, bunun için belirleyici unsurların takipteki kredilerin artması, dış finansmanı çevirmede zorluk yaşanması ve sıkı iç finansman koşulları olacağı ifade edildi.

Ayrıca olası bir not indirimi için ekonomik büyüme performansının kurum beklentisinin altında gerçekleşmesi ihtimaline dikkat çekildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekonomi Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title