Haberler

Rekabet Kurulu'nun izniyle 41 yıllık Aras Kargo, Avusturyalıların oluyor

Güncelleme:

Rekabet Kurulu, Aras Kargo'nun tek kontrolünün Österreichische Post iştiraki Post 206 Beteiligungs tarafından devralınmasına izin verdi. Böylece Aras Kargo'nun yüzde 80 hissesi Avusturyalı Österreichische Post'a geçiyor.

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Aras Kargo Yurt İçi Yurt Dışı Taşımacılık A.Ş.'nin tek kontrolünün Österreichische Post AG'nin iştiraki olan Post 206 Beteiligungs GmbH tarafından devralınması işlemine izin verildi.

YABANCILARA SATILDI

Avusturyalı lojistik şirketi Österreichische Post (Austrian Post) yüzde 25 hisse sahibi olduğu Aras Kargo'daki payını yüzde 80'e yükselteceğini açıklamıştı.

Österreichische Post'dan yapılan açıklamaya göre, şirkette Baran Aras yüde 20 hisse ile müşterek malik olmaya devam edecek ve aynı zamanda Aras Kargo Yönetim Kurulu'nda görev alacak.

2013 YILINDA ORTAK OLDULAR

Aras Kargo'ya 2013 yılında yüzde 25 hisseyle ortak olan Österreichische Post, şirketteki payını yüzde 75'e yükseltmek için 2016 yılında süreç başlatmıştı.

Ancak Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras, 2017 yılında sürece karşı çıkmış, Avusturyalı ortaklarının şirketteki payını yüzde 25'ten yüzde 75'e çıkarmak için sundukları satın alma opsiyonunu reddettiklerini belirterek, mevcut yüzde 25 hisselerini geri almaya da hazır olduklarını açıklamıştı.

Şubat 2017 tarihinde firma içindeki anlaşmazlıklar sebebiyle şirkete kayyum atanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Rekabet Kurulu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (43)

ruhat tard:

Allah Aras kargoya iş güç versin. O firma kapanırsa, o kadar vasıfsız adam bütün piyasaya dağılıp hayatımızı zindan edeceklerdi. Şimdi en azından bir aradalar ve biz oraya yaklaşmıyoruz.

15
9
yanıtYanıtla
ahmet:

Adam akıllı yönetip bir disipline sokarlarsa firmayı ok güzel oalcak. o işçilerede birsey olmaz.

yanıt2
yanıt1
SAMET:

Senin vasıfsız dediğin adamlar sizin gibilerin ayağına hizmet getiriyor. kendnizi üztün görmekten başka ne işe yarıyorsunuz ki siz. o vasıfsız adamların değil sizin gibilerin bu ülkeyi terk etmesi gerekir

yanıt7
yanıt3
Vatandaş:

Dönde bir aynaya bak onlar alın yeriyle para kazaniyor sen anca boş konuş

yanıt4
yanıt4
Aras kargo çalışanı:

Sen kendin ne zannediyorsun vasıfsız dediğin kişilerin çoğu ben dahil üniversite mezunu ve vasıfsız demek hiç bir işten anlamayan ve sadece verilen işleri yapan demek Biz ise okadar adresleri aklımızda tutup ve sizin gibi değer bilmiyen ve insanların yaptığı işe saygı göstermeyen egoist insanlara hizmet vermeye çalışıyoruz yani düşünün bizim yaptığımız iş nekadar da zor ve bence birileri yargılamadan önce biraz düşünün

yanıt1
yanıt0
Doğukan:

Böyle yorumlarda bulunanlara genelde kızmıyorum. çünkü az çok tecrübe edilmiştir ki oksijeni boşa tüketen kendine çevresine ve hiç bir kimseye bir faydası olmayan andaval bir tip işte. Ciddiye bile almaya değmez

yanıt0
yanıt0
manavcı:

TÜRKİYEDEKİ ŞİRKETLERİN YABANCILARA SATILMASINI DOĞRU BULMUYORUM. AMA YABANCILARIN İŞ DİSİPLİNİNE DE HAYRANIM. ÇALIŞTIRDIKLARI ELEMANIN MAAŞI SOSYAL HAKLARINI ZAMANINDA VE TAM VERİYORLAR. BİZİM YERLİ PARTONLARIN ÇOĞU GİBİ ÇALMIYOLAR. BELKİ VATANDAŞ OLARAK DAHA İYİ HİZMET ALABİLİRİZ BUNDAN SONRA ARAS KARGODAN.

15
0
yanıtYanıtla
Ampul:

Her şey milli ve yerli oluyor:)

9
5
yanıtYanıtla
Kafa:

Hee aynen yabancı sermaye girmesin ülkeye. Öyle biz bize takılak. Hatta turistte almayak

yanıt1
yanıt2
LEON BUUREN:

İNŞALLAH PTT''YEDE BİR ALICI ÇIKARDA BİR AN ÖNCE SATILIR. YAN GEL YAT DÖNEMİ HIZLA DEVAM EDİYOR ÇÜNKÜ. 1 ADET KARGONUN GELMESİ 10 GÜNÜ GEÇMESİNE RAĞMEN HALA GELMİYOR BİRDE YURT İÇİ. DEMEK Kİ YURT DIŞI OLSA KİM BİLİR NE ZAMAN GELİR. SATIN PTT''Yİ RAHATLASIN HERKES.

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title