Haberler

Poşetler Ücretli Olunca 47 Yıllık Mesleğinde Zirve Yaptı

Güncelleme:

Balıkesir'de 47 yıldır file üretimi yapan Ömür Aska, poşetin ücretli olmasının ardından vatandaşların alışveriş filesine olan ilgisinin artmasıyla mesleğinde zirveyi yaşıyor.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 47 yıldır balık ağı, hamak ve alışveriş filesi üretimi yapan Ömür Aska, plastik poşetlerin ücretli olarak satılmaya başlanmasının ardından alışveriş filesine ilginin arttığını belirtti. Aska, artan ilgiden dolayı mesleğinde zirveyi yaşıyor.

ALIŞVERİŞ FİLELERİ RAĞBET GÖRMEYE BAŞLADI

Ülke genelinde 1 Ocak itibarıyla başlayan ücretli poşet uygulaması birçok vatandaşı alternatif çözümler bulmaya itti. Bu çözümlerden biri de alışveriş filesi. 80'li yıllarda vatandaşlar tarafından oldukça yaygın olarak kullanılan ve birçok kişiye nostalji yaşatan alışveriş fileleri bugünlerde rağbet görmeye başladı.

"KIZIMA YARDIMCI OLMAK İÇİN YAPMAYA BAŞLADIM"

Bandırma'da 1972 yılından bu yana hobi amacıyla balık ağı, hamak ve alışveriş filesi yapan 67 yaşındaki Ömür Aska, plastik poşetlerin ücretli olmasının ardından vatandaşların yavaş yavaş nostaljik olarak alışveriş filelerine dönüş yapmaya başladığını belirterek, "Emekli olduktan sonra kızıma yardımcı olmak için bu fileleri yapmaya başladım. Çocukluğumda vardı bu fileler. Anılarımızı yaşatalım dedik. Vatandaşlar gelip bakıyorlar, çocukluğumuzda vardı bunlar diyorlar" dedi.

TANESİNİ 7,5 LİRADAN SATIYOR

Alışveriş filelerini kullandıkları malzemelerin pahalı olmasına karşın çok düşük bir karla tanesini 7,5 liradan sattıklarını ifade eden Aska, "Vatandaşlar bu fiyatı bile pahalı buluyor. Başka şehirlerde 10-15 TL'ye verdiklerini duyduk. Bir tane fileyi 1,5 saatte üretiyoruz. Bir günde hiç başka işe bakmazsanız 4-5 tane yaparsınız" dedi.

1972 YILINDA BİR BALIKÇIDAN ÖĞRENDİ

1972 yılında yaşadığı Kocaeli'de bir balıkçıdan öğrendiği balık ağı örme sanatını geliştirerek bugünlere kadar hobi şeklinde üretim yaptığını ifade eden Aska, "Mekikten başlayarak, hamak, serpme ağ ve file örerek devam ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Bandırma Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title