Haberler

Poşete 25 Kuruş Ödemek İstemeyen Vatandaşın Bulduğu Yöntem, Sosyal Medyada Gündem Oldu

Güncelleme:

Zincir marketten alışveriş yapan bir vatandaş, marketten 25 kuruşa aldığı poşeti ürünlerini eve bıraktıktan sonra geri getirerek iade etti. Vatandaşın poşete para vermemek için bulduğu bu yöntem, sosyal medyada gündem oldu.

Zincir marketten alışveriş yapan bir vatandaşının, kullandığı poşeti markete götürerek iade etti. Ücretli poşet uygulamasını iade yöntemiyle delen vatandaş, sosyal medyada gündem oldu.

Poşete 25 Kuruş Ödemek İstemeyen Vatandaşın Bulduğu Yöntem, Sosyal Medyada Gündem Oldu

SOSYAL MEDYA İADE YÖNTEMİNİ KONUŞUYOR

1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren ücretli poşet uygulaması marketlerde uygulanmaya başlandı. Uygulamanın ardından poşetler 25 kuruş ücretle verilmeye başlandı. Bir vatandaşın poşete para vermemek için bulduğu iade yöntemi ise sosyal medyada gündem oldu.

Poşete 25 Kuruş Ödemek İstemeyen Vatandaşın Bulduğu Yöntem, Sosyal Medyada Gündem Oldu

25 KURUŞUNU GERİ ALDI

İddiaya göre, zincir mağazadan alışveriş yapan vatandaş, satın aldığı ürünleri parasını ödediği poşetlerle evine bıraktı. Ardından poşetleri markete getiren vatandaş, ürünü beğenmediğini söyleyerek iade etti. Market görevlileri ise iade işlemini yaparak vatandaşın ödediği poşet parasını geri verdi.

VATANDAŞLAR UYGULAMAYI DESTEKLİYOR

Öte yandan doğayı korumak amacıyla başlatılan uygulamayı yerinde bulan bazı vatandaşlar, ücretli poşet uygulamasının geç kalınmış bir uygulama olduğunu dile getirdi. Marketten aldığı ürünleri 25 kuruş karşılığında satın aldığı poşetle taşıyan bir vatandaş, "Bugün yaptığım alışverişteki malzemeleri taşımak için 2 lira poşet parası ödedim. Unutmuşum, bilseydim evden poşet getirirdim. Ama yinede çevreyi ve doğayı korumak amacıyla başlatılan uygulamayı geç kalınmış uygulama olarak görüyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sosyal Medya Komik - İlginç Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (421)

Mehmet:

200 liralık bir alışverişte sadece 5 poşet aldım ve 1. 25 lira verdim. Eğer bir poşete 25 kuruş verecek durumda değilseniz - vermeyecek durumda olmadığınızı biliyorum- cimriliğinizle güle güle yaşayın efendim. Verseniz fakir olmazsınız, vermeseniz de zengin olmazsınız.

5
38
yanıtYanıtla
Samsunlu:

Hanzoya bak devletin doğada poşet kalmasın diye yaptı uygulamayı. Madem destekliyorsun neye aldın 5 poşeti? Kucaklayıp götürseydin aldıklarını desteklemiş olurdun. Poşet ihtiyaçtır diyoruz bizde ama akılsız kafan varmış sabaha kadar anlatsakda anlamazsın

yanıt11
yanıt0
Yorumcu:

Vatandaş ücretli poşeti destekliyor diye haber yapmışsınız terbiyesizlik etmeyin nerde destekliyor ????

30
5
yanıtYanıtla
Haydar:

Her haberde vatandaş destekliyor deniyor bu vatandaş hangi vatandaş nişantaşı vatandaşı galiba ben poşete para vermeyi destekleyen bir vatandaş bulamadım henüz.

28
4
yanıtYanıtla
Aaaaaa:

Çoook geç kalınan bir kanun! Bunu abartanlara soruyorum! 25 kuruşu yerde görseniz eğilip alırmısınız? Tabiki hayı, o zaman bu abartının anlamı nedir peki? Toplumun sağlığı için çoook geç bile kalındı, yemezler öyle gereksiz komik siyasi abartıları!!!!

11
20
yanıtYanıtla
Bayram sahin:

Olay sadece 25 kurusa değil, sizin dikkatinizden kaçmış sanırım .ücreti odenen bir ürün vasitasiyla cebri olarak firmanin kendi reklamını yaptırması. Ya duz yazisiz poset vermeliler ya da reklam karşılığı bir bedel ödemeliler.

yanıt3
yanıt2
Serdar:

Haklısınız..

yanıt0
yanıt0
Pınar kutupoğlu:

Ben günde 4 kere gidiyorum bir surü poşet parası ödüyorum

yanıt0
yanıt0
Pınar kutupoğlu:

Yakında attığımız adımlar da paralı olur

yanıt0
yanıt0
Sağ Duyulu:

Poşetin doğaya zarar verdiği gerçeği su götürmeyecek şekilde açık. Ancak neden her şeyi birilerin rantına çeviriyoruz? Poşetin doğaya zararını engellemek istiyorsan; kese kağıdı, file, bez torba alternatifinden başlarsın bu arada yerini tutacak, zarar vermeyen başaka bir ürün araştırmaya girişirsin. Marketlere hem reklamını yaptırıp hemde bundan para kazandırtmazsın. Avrupayı da takip etmeyi bırak kendi buluşlarınla öncü ol. Doğa daha az zarar görsün ama acısını vatandaş çeksin dememek lazım.

25
2
yanıtYanıtla
Tüm 421 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title