Haberler

Poşetler Paralı Olunca Bez Çanta İmalatçısının İşleri İkiye Katlandı

Güncelleme:

Tokat'ta 25 yıldır bez çanta imalatı yapan Aziz Bostancı, alışverişlerde paralı poşet döneminin başlamasıyla işlerinin yüzde 200 oranında arttığını belirterek "Başka şehirlere de gönderiyoruz" dedi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde 25 yıldır bez çanta imalatı yapan 38 yaşındaki Aziz Bostancı, alışverişlerde paralı poşet döneminin başlamasıyla işlerinin yüzde 200 oranında arttığını söyledi. Markette plastik poşete para vermemek için bez çanta almaya gelen vatandaş, "Dün alışveriş yaptım marketten, 25 kuruştan poşet vermeye kalktılar benimde zoruma gitti. 3 TL'ye bez çanta almaya karar verdim. Bunu da yıllarca kullanırım bundan iyisi can sağlığı" dedi.

POŞET ÜCRETLENDİRİLDİ, BEZ ÇANTA İMALATÇISININ YÜZÜ GÜLDÜ

Doğada çözülmesi uzun yıllar alan naylon poşetlerin kullanımının azaltılması amacıyla 1 Ocak 2019'da yürürlüğe giren uygulama ile poşetlerin 25 kuruş ücretlendirilmesine farklı tepkiler gelirken, bez çanta imalatçısı 38 yaşındaki Aziz Bostancı'nın ise yüzünü güldürdü.

Poşet Paralı Olunca İşleri İkiye Katlandı

İŞLERİNİ İKİYE KATLADI

İmal ettiği bez çantaları birçok il ve ilçeye toptan ve perakende olarak satış yaptığını belirten Bostancı şunları söyledi: "1 Ocak 2019 tarihi itibariyle marketlerde paralı poşet dönemi başladı. Paralı poşet dönemi başladığı için bizim üretmiş olduğumuz bez çantaların talepleri biraz daha fazla yoğunlaştı. 25 yıldır bu çantaları dikiyorduk, daha öncede çanta satışlarımız iyiydi ama 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren talepler daha fazla arttı işlerimizi ikiye katladık. Dikmiş olduğumuz bez çantaları perakende ve toptan olarak satmaktayız. Satmış olduğumuz çantalar gayet kalitelidir. Plastik poşetler gibi tek kullanımlık değildir. Paralı poşet dönemine geçtikten sonra satışlarımız daha da arttı. Sattığımız bu çantaları perakendenin yanı sıra toptan olarak da Tokat'a, Erbaa'ya, Amasya'ya, Nevşehir gibi değişik şehirlere göndermekteyiz, alanlarda gayet memnun. Fiyatı 3 TL'den satılmaktadır, gayet kullanışlıdır bir kerede kullanılıp at değil devamlı kullanma ihtiyacı doğmaktadır."

Poşet Paralı Olunca İşleri İkiye Katlandı

"3 TL'YE BEZ ÇANTA ALDIM, YILLARCA KULLANIRIM"

Markette plastik poşete para vermemek için daha kullanışlı olduğu bez çanta almaya gelen Faruk Güngör, plastik poşete 25 kuruş vermektense bez çanta almanın daha avantajlı ve kullanışlı olduğunu belirterek; "Dün alışveriş yaptım marketten, 25 kuruştan poşet vermeye kalktılar benimde zoruma gitti bu devirde bu krizde bende bu şekilde bez çanta almaya karar verdim 3 TL'ye, bunu da yıllarca kullanırım bundan iyisi can sağlığı" şeklinde konuştu.

Çanta imalatçısı ilgiden bir hayli memnun;

Poşet Paralı Olunca İşleri İkiye Katlandı

Poşet Paralı Olunca İşleri İkiye Katlandı

Poşet Paralı Olunca İşleri İkiye Katlandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Niksar Tokat 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (8)

FANİ:

Yalnız o cantslarda plastik bez değil

10
1
yanıtYanıtla
KARTAL:

BENCE MARKETDEN ELLEN TASIYACAGIN KADAR ALIRSAN ONLARADA GEREK KALMAZ. . . ……………. . .

3
7
yanıtYanıtla
medya orst:

ne poşetmiş arkadaş. . memelekette o kadar sorunlar var . . . bu kadar kamuoyu oluşturmadı. . hayret

6
3
yanıtYanıtla
cengiz:

mantıksız yapılan işlere tepki koyacağına hep fırsata çevirdiğiniz sürece bi yere varılmaz (poşet paralı olması mantıklı) fakat 25 kuruş çok 10 kuruş yeterdi. Burdan toplanan paralar çevreye mevreye gitmez zaten çevre kalmamış her yer beton ne çevresi

5
0
yanıtYanıtla
Dursun Durmaz:

plastikli bez çanta :)

3
0
yanıtYanıtla
Yorumsuz:

Bizim isimiz ancak böyle isler elin gavuru sanayisini güclendirme pesinde disa bagimligini kesme pesinde biz Neyin pesindeyiz

2
1
yanıtYanıtla
TZMBN:

MARKETLER KAĞIT TORBA ÜRETİMİ YAPTIRMALI HER MARKETE GİTTİĞİMDE NE İLE TAŞICAM TELAŞINA DÜŞMEMELİ İNSANLAR

1
0
yanıtYanıtla
BİM POŞETİ:

Kabul edelim paralı poşet uygulaması gereksiz bir uygulamaydı. Alternatif çözümler bulunmalı.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title