Haberler
Güncelleme:

Altılı masa anayasa çalışmalarını tamamladı: Cumhurbaşkanı 7 yıllığına bir kereliğine seçilecek ve partisiz olacak

Altılı masanın "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" kapsamında hazırladığı anayasa çalışması tamamlandı. Buna göre, cumhurbaşkanının halk tarafından 7 yıllığına bir kez seçilmesi ve partisiz olmasına karar verildi. Bunun yanında TBMM'deki sandalye sayısında değişiklik öngörülmezken 600 olan milletvekili sayısı korundu. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (7)

Arslaner:

Kendin çal kendin oyna.

52
91
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Kararlar guzel gorunuyor ama 600 milletvekili çok fazla.

85
29
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Doğru 450 yeterlidir.

yanıt18
yanıt3
Zafer yılmaz :

100 milletvekili olsun. ama boş olmasın.beyni çalışan vatanına milletinin çıkarlarını gözetleyen,gerçekten MİLLETİN vekili olacaklar olsun. Ayrıca 2 şapka olayı, hem cumhurbaşkanı hemde partinin başkanı olmaması harikulade bir karar. Ayrıca 65 üzerinde siyaset yapılmamasıda uygun olur.

79
25
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Kurulu üye sayısında kadın kotası uygulaması saçma. Adamın bu kurullara girme hakkı olduğu halde kotadan dolayı giremeyecek daha az oy alan karşı cins kurula girecek.

51
13
yanıtYanıtla
Fatih :

şimdi Kemal bey cb olursa chp den ilişiği kesilmiş mi oluyor. nasıl bir mantık bu anlamadım. o parti sayesinde cb oluyorsun. ilişik kesmek ne demek?

17
13
yanıtYanıtla
Orhan Demir:

bence cok yerinde bir karar, ne o hep ayni kisi. 1 defa 7 yil yeterli. bizi meclis mi idare ediyor, 1 kisi mi idare ediyor kimse bilmiyor. hersey bir birne karisti. Bahcelinin dayatmasi bizi ne hallere getirdi.

4
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title