Haberler

    Nike'ın 1972'de ürettiği ayakkabı, açık artırmada 437 bin 500 dolara satılarak rekor kırdı

    Güncelleme:

    Nike'ın 1972 Olimpiyat Oyunları'na katılan sporcular için tasarladığı ve 12 adet üretilen ayakkabısı "Moon Shoe", New York'da yapılan bir müzayede de 437 bin 500 dolara satılarak rekor kırdı.

    ABD'li ünlü spor giyim firması Nike'ın 1972 yılında ürettiği ilk koşu ayakkabılarından olan "Moon Shoe", yapılan açık artırmada 437 bin 500 dolara (2,5 milyon lira)satılarak rekor kırdı. Bu rakam, bir ayakkabıya ödenen en yüksek ücret olarak kayıtlara geçti.

    New York'un ünlü Sotheby's Müzayede Evi'nde görücüye çıkan ayakkabı, Nike'ın kurucularından eski antrenör Bill Bowerman tarafından 1972 Olimpiyat Oyunları'na katılan sporcular için tasarlanmıştı.

    ÖNCEKİ REKOR 190 BİN 373 DOLARDI

    Moon Shoe olarak bilinen ayakkabıyı Kanadalı yatırımcı ve araba koleksiyoncusu Miles Nadal satın aldı. Nadal'ın daha önce yine Sotheby's Müzayede Evi tarafından açık artırmaya çıkarılan ve nadir olarak bulunan 99 farklı çift ayakkabıya da 850 bin dolar ödedi.

    Daha önce 'bir çift ayakkabıya verilen en yüksek ücret rekoru', 1984 Olimpiyatları basketbol final karşılaşmasında NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Michael Jordan'ın giydiği Converse marka ayakkabılara verilen ücret ile kırılmıştı.

    2017'de Kaliforniya'da yapılan müzayedede bu ayakkabı 190 bin 373 dolara alıcı bulmuştu.

    12 ADET ÜRETİLDİ

    Müzayede kapsamında toplamda 100 çift ayakkabı satın alan iş insanı Miles Nadal, ayakkabıları Toronto'da bulunan müzesinde sergileyeceğini söyledi. Rekor fiyata satılan ve el yapımı olan Moon Shoe'dan toplamda 12 adet üretildi.

    1971 yılında Nike şirketini kuran Phil Knight ve Bill Bowerman ilk ayakkabılarını tost makinesine kauçuk dökerek ürettiği biliniyor.

    Kaynak: Euronews.com / Ekonomi

    Amerika Birleşik Devletleri Nike Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    Hakan07:

    millet parasının hesebını bilmiyo salakca şeylere para veriyorlar bir tane garibanada yardım ekmezler.

    4
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title