Haberler

Erdoğan Müjdeyi Verdi: Bin Kişilik İstihdam Sağlanacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ereğli'de bulunan ERDEMİR'in 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldığını açıkladı. Erdoğan, kurulacak tesisle bin kişilik ilave istihdamın olacağını ifade etti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde miting yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitingde müjdeyi verdi. Ereğli Demir Çelik Fabrikası'nın 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurulacak fabrika ile bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"BİN KARDEŞİMİZE İLAVE İSTİHDAM"

"Ereğli Demir Çelik Fabrikaları; ülkemizin önemli bir değeri olduğu kadar şehrimizin de en güçlü markasıdır. Şimdi buradan bir müjde veriyorum. Fabrikamız 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldı. Bu yatırımla fabrikamızın üretim kapasitesi artacak. Ereğli'den bin kardeşimize ilave istihdam imkanı ortaya çıkacak.

"SAVUNMA SANAYİMİZİN ÖNEMLİ BİR İHTİYACINI KARŞILAMIŞ OLUYORUZ"

Kendi demir çelik ürünlerimizin AR-GE çalışmaları için burada önemli bir merkez kuruldu. Kendi zırh çeliğimizin levhalarını bu çok önemli, savunma sanayimizde bizim için önemli bir adım. Kendi formüllerimizle ve uluslararası standartlarda Ereğli'de bunu üretmeye başladık. Böylece savunma sanayimizin önemli bir ihtiyacını karşılamış oluyoruz.

"KÖMÜR ÜRETİMİNDE REKOR KIRDIK"

Fabrikamızda yeni bir galvanizleme tesisi inşa edildi. Deneme üretimine başladık. Önümüzdeki ayda açılışı yapılıyor. Bu tesis ülkemizin ithalatında 210 milyon liralık iyileşmeye vesile olacak. Bunları biz yapacağız. Alt yapısı noktasında dayanışma içinde olacağız. Birlikteliğimiz çok önemli. Önümüzdeki dönemde fabrikamızın şehrimize yaptığı katkıları artırarak devam edeceğine inanıyorum. İçme suyu sorununu kökten çözdük. Madencilikte bu toprakların bereketi geçim kaynağı. Geçtiğimiz yıl 102 milyon ton yerli kömür üretimi yaparak bu alanda rekor kırdık. Önümüzdeki dönemde bakanlıklarımızla belediyemizle birlikte Ereğli'yi daha büyük yatırımlara kavuşturacağız.

"500 İŞÇİ EN YAKIN ZAMANDA İŞBAŞI YAPACAK"

Türkiye kömür işletmeleri için bu bölgede 1500 işçi alımı sözü vermiştik. Bin tanesi kura yöntemiyle alındı. İşe başladı. Kalan 500 işçi de en yakın zamanda seçim sonrası yine kura yöntemiyle işbaşı yapacaklar. AK Parti'nin kapıları bu çatı altında ülkesine ve şehrine hizmet etmek isteyen herkese açıktır. Ama bu kapıdan çıkıp da hala ak partinin gölgesinde yürümeye çalışanlarla işimiz olmaz. Belediye başkanlığı bayrak yarışıdır. Ereğlili kardeşlerimin 31 Mart'ta en doğru kararı vereceklerine inanıyorum"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title