Haberler

Fatih Terim'den hakem tepkisi: O pozisyonda VAR devreye girmez, Serkan Çınar'ın günahı neydi?

Güncelleme:

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, deplasmanda DG Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sonucu hak etmediklerini söyledi. Saracchi'nin kırmızı kart görmesi gerektiğini söyleyen Terim, hakemleri eleştirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de Demir Grup Sivasspor karşısında 2 puan kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Terim, Süper Lig'in 25. haftasında 2-2 sona eren Demir Grup Sivasspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını belirtti.

Sivasspor'un güçlü bir takım olduğunu, kendi evinde seyircisiyle başlangıcı çok iyi yaptığını dile getiren Terim, "Ama ilk yarıya 1-4, 1-5 girmemiz lazımdı. Oyun kalitesi, performansımız, ortaya koyduğumuz futbol ve girdiğimiz pozisyonlar bana göre özellikle ilk yarı için bir parantez açmalı, herkes parantez açmalı bu oyuna." dedi.

"BU SONUCU HAK ETMEDİK"

"Kaybettiğimiz 2 puana yazık oldu." diyen Terim şöyle konuştu:

"Sivasspor evinde, her yerde güçlü, sezon başından beri çok iyi götüren bir takım. Açıkçası ilk yarının sonuna 2 farkla girseydik ikinci yarı bambaşka oyun oynanacaktı. Buna rağmen yine kazanabilirdik. Oyuncularımın ortaya koyduğu karakterden çok memnunum. İsteklerinden, oyun disiplinlerinden, oyun düşüncemize uymalarından, performanslarından memnunum. Hakikaten 2 puan kaybettik, yazık oldu denebilir. Birçok şeyi güzel yaptık ama sonucu hak etmedik. Bazen 2 puan kayıplar bir puan kazançlar belki çok daha... Rabb'imin bir bildiği var herhalde."

Terim, galibiyet serisinin sona ermesi ve maçta Galatasaray aleyhine verilen penaltıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, beraberliğin bu şekilde top oynayan takımı etkilemeyeceğinin altını çizdi.

"PENALTI POZİSYONU GRİ"

Böyle oynamaya devam etmeleri durumunda tekrar hak ettikleri yerlerde olacaklarına inandığını vurgulayan Fatih Terim, şunları kaydetti:

"Genel olarak hakemlerle ilgili pek konuşmuyorum ama madem sordunuz cevap vereyim. Şimdi bir defa pozisyon gri, penaltı pozisyonu net değil. Orta hakem vermemiş. Böyle bir durumda talimatnameleri bildiğim kadarıyla VAR devreye girmez çünkü hakem görmüş vermemiş. Olağanüstü, yüzde 100 bir hata yapmışsa VAR çağırır. Benim bildiğim böyle çünkü arkadaşlar geçen sene bundan daha net olan bir penaltı vardı Rize'de, Türkiye'yi ayağa kaldırdılar ve Serkan hocanın hakemliği bitti. Onun günahı neydi?

"SARACCHI KIRMIZI KART GÖRMELİYDİ"

Kendi oyuncusu Saracchi'nin kırmızı kartla oyun dışında kalması gerektiğini belirten Terim, "Mete hoca, son zamanların da formda bir hakemi. Maçı da iyi idare etti bence ama Saracchi'nin de direkt kırmızı kart görmesi gerekirdi. Burada vermemiş hakem, pozisyon gri, çok ağır hatalarda çağrılıyor biliyorsunuz ben öyle biliyorum en azından. O penaltıydı, bu ofsayttı ben bunlara pek girmem. Zaten pozisyon alakasız bir yerde. Sorduğun iyi oldu çünkü bizden kimse bir şey demeyecektir bu konuyla ilgili hiç olmazsa ufak bir anekdot bırakmış olalım." ifadelerini kullandı.

"HER MAÇ, HER PUAN ÖNEMLİ"

Terim, Sivasspor deplasmanından alınan bir puanın şampiyonluğa katkısının sorulması üzerine, "Son düzlüğe girdiğiniz bir atmosferde bir puanın da yarım puanın da üç puanın da çok büyük önemi var. Hele hele bizim gibi 10 puan gerilerden gelen bir takım için her puanın kıymetini bilmek lazım. Bugün bu 2 puanın da kıymetini bilmemiz gerekirdi. Dolayısıyla önemli kelimesi bundan sonraki her maç için kullanılacak. Artık her maç, her puan, her şey önemli. Telafi ederiz, etmememiz için bir sebep yok." değerlendirmesinde bulundu.

Ligde gelecek hafta Beşiktaş ile yapacakları maçı değerlendiren Terim, derbilerin sonucunun belli olmadığını ancak sahalarında alıştıkları rutin oyunu ortaya koyacaklarını ve her zamanki gibi kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi.

"OYNARSANIZ KAYBETME İHTİMALİNİZ AZ"

Fatih Terim, "Fikstür avantajına inanıyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Fikstürle hiç alakam olmadı. Yani bu zor, kime göre, neye göre zor diye söyledim. Bugün maç öncesi tahmin yapsanız ortaya böyle tablo çıkar mıydı? Sivas kendi evinde istediği gibi başlamış ama sonradan başka bir duruma geçilmiş. Oynamazsanız hiçbir yerde kazanma ihtimaliniz yok. Oynadığınız zaman da nerede, hangi deplasmanda olursa olsun kaybetme ihtimaliniz çok az." ifadelerini kullandı.

Kağıt üstünde fikstür avantajından bahsedilebileceğine dikkati çeken Terim, oynamanın sorunu çözdüğünü belirterek, geçen yıl ve önceki sene Galatasaray'ın fikstürünün zor olduğunun söylendiğini ancak sonuç olarak zoru kolay ettiklerini ve şampiyon olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Fatih Terim Sivasspor Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500

Yorumlar (53)

Fanatik Fenerli:

Boş yapma fatih , hakemler adaletli olsaydı trabzon ve siz ilk 10 a giremezdiniz, insan bu kadar hem suçlu güçlü olur mu?

26
39
yanıtYanıtla
zokora:

Laf tenekesi, nedense ağlayan hep fenerliler, hakemler fener maçlarında adeletli olduğunda nasılda puan kaybediyorsunuz alışmışstınız kendi sahanızda futbolcuları dövüp puan almaya ama yok fenerin gerçek karakteri maskesi düştü.

yanıt17
yanıt7
şu fenerin oyununa hayranı her maçta şov:

ASLANKRAL

yanıt8
yanıt7
Babakartal:

Hakem kırmızı verse ne diyecektin imPARAtor çok adisiniz çookkkkkkkk, dünyada en nefret ettiğim kulüpsün tarihin şikelerle ayak oyunları ile dolu halının altını bir kaldırın pislikten geçilmez

17
20
yanıtYanıtla
ÇAKMA KABADAYI:

Madem bu kadar dürüst maç oynanırken pozisyon sırasında dördüncü hakemi uyararak oyuncusuna kırmızı kart verdirebilirdi. ancak şov yapar. . .

yanıt0
yanıt0
KKKRRR:

BABAKARTAL ANTRİKOTU SEN TAKIMINA BAK

yanıt0
yanıt0
kedinin ulaşamadığı ciğer:

hadi ordan . siz mükemmelsiniz nefret ediyormuş holigan herif

yanıt0
yanıt2
musa:

ne oldu terim efendi bizim hemen hemen her maçta hakem hatası yüzünde birsürü puanlarımız gitti. bir pozizyon için bakıyorum hakemlere sallamaya başladınız

15
10
yanıtYanıtla
Mert ekin:

Seri topu elle kesip 3 puan aldığınızda niye sesin çıkmadı ? Böyle adamların futbolla ilişiği kesilmeden hiç bir gelişme olmaz..

10
7
yanıtYanıtla
reis:

ŞAİBESARAY artık sıktı her sene entrikayla şampiyon yapılmak zorundamı. bu ligde hiç adalet olmayacakmı. 10 yıldır avrupada sıfır çeken 6s yi değil avrupada yoluna devam eden başakşehir şampiyon olsun. .

9
5
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title