Haberler

Küçükken bir çikolata alamayan muhtar Umut, mahallesine 'umut' oldu

Güncelleme:

Kayseri'de doğup büyüdüğü topraklarda genç yaşta muhtar seçilen Umut Karamuk, muhtarlık maaşını ve daha fazlasını mahalle halkı için harcayarak insanların yardımına koşuyor. "Küçükken bir çikolata alamamanın sebeplerini ailem bana çok değişik şekilde anlattı" diyen Karamuk, hep yoksulluk gördüğünü söyledi.

İncesu ilçesi Fırınönü Mahallesi'nde 31 Mart yerel seçimlerinde görevi boyunca muhtarlık maaşını almayacağını vadeden 30 yaşındaki Karamuk, "Niyet hayırsa akıbet de hayır olur" mesajıyla aday olup muhtarlığı kazandı. Seçimi kazandıktan bir gün sonra mahallenin tüm çocuklarına oyuncak dağıtan Karamuk, muhtarlık maaşının tamamını ve daha fazlasını okul, sağlık ocağı ve ihtiyaç sahipleri için harcayarak herkesin yardımına koşuyor. Muhtar Karamuk, sadece muhtarlık maaşını değil öğrenci ve işçi taşımacılığından elde ettiği gelirden de yardımda bulunduğunu söyledi.

"5 YIL BOYUNCA BAĞIŞLAYACAĞIM VAADİYLE YOLA ÇIKTIM"

Seçimi kazandığı için mutlu olduğunu belirten Karamuk, "Ben yoksul bir ailenin çocuğuydum. Hep yoksulluk gördüm ve hep çalışıp çabaladım. Küçükken bir çikolata alamamanın sebeplerini ailem bana çok değişik şekilde anlattı. Ben de ailemle ve çevremdekilerle fikir alışverişi yaparak muhtarlık maaşımın tamamını görevim süresince 5 yıl boyunca bağışlayacağım vaadiyle bu yola çıktım. 31 Mart seçimlerinde de olumlu bir şekilde muhtarlığı kazandım. 'Niyet hayırsa akıbet de hayır olur' diye sloganımız vardı ve bu şekilde biz yola çıktık. Başarılı da olduk. İlk vaadim maaşımın tamamını Hazreti Ebubekir Camisi ve Yavuz Sultan Selim Orta Okulu öğrencilerinin ihtiyaçlarına harcamaktı. Seçimi kazandıktan bir gün sonra çocukları sevindirmek için oyuncak dağıttım" dedi.

Küçükken 'bir çikolata alamayan' muhtar Umut, mahallesine 'umut' oldu

"BİR ÇOCUĞU SEVİNDİRİNCE EN ÇOK BEN MUTLU OLUYORUM"

Kapısına gelen hiç kimseyi boş çevirmediğini dile getiren Karamuk, "Yoksul insanlara yardım ediyorum, sokakta gezen çocukların ayakkabısı yoksa isimlerini alıp daha sonra onlara ayakkabı alıyorum. Okul müdürleriyle istişare içindeyim. Onlarla sürekli görüşüp hangi çocuğun ihtiyacı varsa bana söylüyorlar. Seçim sürecinde 'Görevim boyunca muhtarlık maaşımı almayacağım' diye en büyük vaadi ben verdim. İnanmayanlar çok oldu ama ben seçimi kazanıp vaadimi yerine getirince beni tebrik ettiler. Şimdi bir çocuğu sevindirince en çok ben mutlu oluyorum. Aylık 3 bin lira harcıyorum belki ama birine yardım edince bakıyorum diğer taraftan hiç olmadık bir yerden kapı açılıyor, bir iş geliyor" ifadelerini kullandı.

Küçükken 'bir çikolata alamayan' muhtar Umut, mahallesine 'umut' oldu

"MUHTARIMIZ VAATLERİNİ YERİNE GETİRDİ"

Mahalle sakinlerinden Fatih Demir de seçim vaadini tutan muhtarlarıyla gurur duyduklarını söyledi. Seçim sürecinde muhtarlarının vaadini tutmayacağını söyleyenlerin olduğunu anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Biz muhtarımızın vaatlerine inanıyorduk çoğunu da inandırdık. Biz kapı kapı dolaşıp 'Umut, muhtar olursa maaşını bağışlayacak' dediğimizde bize 'Öyle bir adam var mı?' diyerek yüzümüze kapıyı kapatanlar da oldu. Şükür muhtarımız vaatlerini yerine getirdi. Umut gerek camiye, gerek sağlık ocağına gerekse bütün maaşını öğrencilere bağışlıyor. Vaatlerini yerine getiriyor. Bu zamanda böyle bir muhtar bulup memnun olmamak saçmalık olur. Bize inanmayıp kapılarını yüzümüze kapatanlar şimdi 'Muhtarımız Umut' diyor."

Küçükken 'bir çikolata alamayan' muhtar Umut, mahallesine 'umut' oldu

"ETRAFINA UMUT SAÇIYOR"

Mahalle halkından Murat Sargın ise muhtarlarının hayır işinde adeta kendisiyle yarıştığını belirterek, "Muhtarlığa adaylığını koyduğunda genç olduğu için oy verirler mi diye düşündük ama büyük farkla seçimi kazandı. Umut, çok yardım yapıyor. Hatta geçenlerde gece yarısı bizi kaldırdı ve yeni taşınan birinin ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu arkadaşımızın evine eşya taşıdık. İnsanlara maddi yardım yapıyor, onunla beraber manevi yardım da yapıyor. Bir nevi etrafına umut saçıyor" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title