Son Dakika, Son Dakika Haberleri, Son Dakika Haber

Sağlık teknolojisi devinden önemli Bitcoin hamlesi

Güncelleme:

Sağlık teknolojileri sektöründeki Semler Scientific, Bitcoin satın alma kararıyla dikkat çekti ve hisse senetleri %27 değer kazandı. Şirketin 40 milyon dolar tutarında 581 Bitcoin satın aldığı ve bu dijital varlığın 'ana hazine rezerv varlığı' olarak kabul edileceği belirtildi. Şirketin hisse senedi fiyatı 23,32 dolardan 29,50 dolara yükselerek şirketin piyasa değerini 200 milyon doların üzerine taşıdı.

Sağlık teknolojileri alanında çalışmalarına devam eden Semler Scientific, sağlık teknolojisi sektöründe dikkat çekici bir finansal stratejiye imza attı. Şirketin Bitcoin satın alma kararıyla hisse senetleri kısa sürede yüzde 27 değer kazandı. Bu cesur adım, kripto para piyasalarındaki yerini sağlamlaştırırken, yatırımcıların ve piyasa analistlerinin gözünü de üzerine çekti.

BİTCOİN HAMLESİ SEMLER SCIENTIFIC'İ YÜKSELİŞE TAŞIDI

Sağlık teknolojileri ve medikal cihaz üretiminde öncü şirketlerden Semler Scientific, dijital varlıklara yatırım yapma kararı alarak sektörde ses getirdi. Şirket yönetimi, elindeki nakit rezervlerin bir kısmını kripto para piyasasının en değerli varlığı olan Bitcoin'e yatırdığını duyurdu.

40 MİLYON DOLAR TUTARINDA BİTCOİN SATIN ALDILAR

Semler Scientific Yönetim Kurulu Başkanı Eric Semler tarafından yapılan açıklamada, şirketin 40 milyon dolar tutarında 581 Bitcoin satın aldığı ve bu dijital varlığın artık "ana hazine rezerv varlığı" olarak kabul edileceği belirtildi. Semler, Bitcoin'in güvenilir bir değer saklama aracı olduğuna inandıklarını ve bu stratejik hamlenin şirketin kripto paralara olan güvenini yansıttığını vurguladı.

HİSSELERDE YÜZDE 27'LİK BİR SIÇRAMA

Söz konusu açıklama, ABD piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu bir dönemde geldi ve Semler Scientific hisseleri, Salı günü açılışta yüzde 27'lik bir sıçrama yaşadı. Şirketin hisse senedi fiyatı, 23,32 dolardan 29,50 dolara yükselerek şirketin piyasa değerini 200 milyon doların üzerine taşıdı.

"GÜVENLİ BİR LİMAN"

Eric Semler, küresel ekonomik belirsizliklerin hâkim olduğu bir ortamda, Bitcoin'in enflasyona karşı bir koruma kalkanı ve güvenli bir liman olarak ön plana çıktığına dikkat çekti. Şirketin önümüzdeki dönemde de gelir elde etmeye ve nakit rezervlerini güçlendirmeye devam edeceğini belirten Semler, Bitcoin yatırımının uzun vadeli planlarının merkezinde yer alacağının altını çizdi.

Semler Scientific'in attığı bu adım, daha önce benzer bir strateji izleyen iş dünyasının önde gelen isimlerinden MicroStrategy'nin CEO'su Michael Saylor tarafından da olumlu karşılandı. Saylor, geçtiğimiz yıllarda şirketin varlıklarını korumak amacıyla Bitcoin'e yönelmişti.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title