Haberler

Yargıtay, Kocasından Sürekli Para İsteyen Kadını Haksız Buldu

Güncelleme:

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kendisi ve ailesi için sürekli avukat eşinden para isteyen kadını haksız buldu.

Yargıtay, gerek kendisi gerekse de ailesi için avukat kocasından yersiz ekonomik taleplerde bulunan kadını ağır kusurlu saydı. Aile mahkemesinin tazminat ödenmesine hükmettiği kadına kötü haber Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nden geldi.

Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Tarafları dinleyen mahkeme, avukat olan kocayı kusurlu bulup kadın lehine tazminat ödenmesine hükmetti.

KARARI TEMYİZ ETTİ

Avukat koca kararı temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. Tarafların boşanmasında kocasından yersiz ekonomik taleplerde bulunduğu öne sürülen kadını ağır kusurlu bulan Yüksek Mahkeme, kadın lehine hükmedilen tazminatın da yasalara aykırı olduğuna dikkat çekti.

"KOCASINDAN YERSİZ EKONOMİK TALEPLERDE BULUNDUĞU..."

Yargıtay kararında şöyle denildi:

"Davalı-karşı davacı erkeğin kabul edilen ve gerçekleşen kusurlu davranışlarının yanında kadına hakaret ettiği ortadadır. Davacı-karşı davalı kadının ise gerek kendisi gerekse de ailesi için avukat olan kocasından yersiz ekonomik taleplerde bulunduğu anlaşılmaktadır. Kadının birlik görevlerini ihmal ettiği, güven sarsıcı davranışlar sergilediği anlaşılmaktadır. Mahkemece kabul edilen ve gerçekleşen tarafların bu kusurlu davranışları karşısında boşanmaya sebebiyet veren olaylarda taraflar eşit kusurlu sayılmalıdır. Bu husus gözetilmeden karar verilmesi yasaya aykırıdır."

YARGITAY, KARARI BOZDU

"Her iki eş de eşit kusurlu olduğundan birinin kusuru diğerinin kusurundan üstün tutmak mümkün bulunmamaktadır. O halde eşit kusurlu eş yararına tazminata hükmedilemez. Kadın lehine maddi manevi tazminata hükmedilmesi bozmayı gerektirmiştir. Ayrıca 4 yaşındaki çocuk için hükmedilen nafaka miktarı da çoktur. Kararın bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay 3. Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

ERKEK:

LAFA SÖZE GELİNCE EŞİTLİK DERLER. . İŞLER TERSİNE DÖNÜNCE KANUNLARI KULLANIP ERKEKTEN İNTİKAM ALMAYA KALKARLAR. . ŞU ANDAKİ DAVALARIN YÜZDE 70İ BOŞANMA DEĞİL, ERKEKTEN ÖÇ ALMA DAVASIDIR. . VE BU KANUNLAR EŞİTLENMEDİKÇE BOŞANMALAR ARTMAYA DEVAM EDECEKTİR. .

20
1
yanıtYanıtla
Cevoli:

Erkeklerin işi zorrrr.

9
1
yanıtYanıtla
Memo:

Güzel kanun sürekli para para para mi doğuruyoruz

9
0
yanıtYanıtla
HASMAKSAN:

ESITIZ. . . DIYORLAR. . ESITSE. . . KIMSE. . KIMSEDEN. . . NAFAKA. . . ALMASIN. . . . . HERKES. . ENBASTA. . NEYSE. . . . OYLE. . . KALSIN. . . ÇOÇUKLAR. . . HARIC

5
1
yanıtYanıtla
Eşitlik Mezarda:

Eşitlik, kadına centilmenlik ve hoşgörü altında kadına süresiz nafaka verilerek günümüz şartlarında zor olan geçim standartları altında erkeği dahada zora ve dara sokarak hayatı zulüm eden yasalar ile kimse kadın erkek eşitliğinden bahsetmesin. üstüne birde femen kadınlarla günlük hayatta karşı karşıya kalınan zorluklarda haklıyken haksız düşürülen erkekler adına üzücü bir durum.

2
0
yanıtYanıtla
Bal börek:

Demekki avukat olmak varmış

1
0
yanıtYanıtla
İzleyici:

Bu erkeklerde ne para varmış ya kadın erkek evlenirken boş senete de imza atsın olmazmı bunu unutmuşlar aslında parası içinmiş evlilik yapıyorlar

0
0
yanıtYanıtla
koca:

Evleneceklere duyurulur!

0
0
yanıtYanıtla
koca:

Evleneceklere duyurulur! Hayat müşterek değildir. Karınız sizinle rahat etmek için evlenecek. Onun her istediğini yapmanız gerekecek. Talepler hiçbir zaman bitmeyecek. Evlenmeden önce mutlaka bunları düşünün.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title