Haberler

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış töreninde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ıslıkladılar

Güncelleme:

658. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Resmi açılış konuşmaları sırasında tribünde bir grup, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ıslıklayınca Gürkan, "Türk'ün ata sporu kendini bilmezlere rağmen ebediyete kadar devam edecektir." dedi.

Edirne'de, bu yıl 658'incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Sarayiçi'nde yapılan resmi açılış töreni ile başladı. Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılan açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmalarının yapılması ile devam eden törende pehlivan ve hakem heyeti, saha görevlileri Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde geçit töreni düzenledi.

"ALTIN KEMERLİ 2 BAŞPEHLİVANIMIZIN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kırkpınar'da altın kemerin ebedi sahibi olmuş ve hayatta olan 3 Başpehlivanımız var. Allah onlara sağlıklı, uzun ömürler versin. Sevgili Ahmet Taşçı da şu anda aramızda. Yine 2 yıl önce kendilerini, gücümüz oranında plaketle takdir ettiğimiz hala hayatta olan Denizlili Hüseyin Çokal ve Karamürselli Aydın Demir de hayattalar. Kendilerine Allah'tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Buradan çıktığımızda hemen karşıda Kırkpınar'ın altın kemerli ağalarının ve altın kemerli başpehlivanlarının heykelleri var. Sevgili Ahmet Taşçı'nın heykeli orada, Adalı Halil'in heykeli orada ama ben bu kanunla beraber fark ettim ki; Biz Edirne Belediyesi olarak bir şeyi eksik bırakmışız. Altın kemerli 2 başpehlivanımız, hala hayatta olan Aydın Demir ve Hüseyin Çokal'ın heykellerini de Edirne Belediyesi olarak en kısa zamanda Ahmet Taşçı'nın heykelinin yanına koyacağız. Şimdiden kendilerine ve güreş camiamıza hayırlı olsun" dedi.

"ELBETTE GÜREŞ SEYİRCİSİ SABIRSIZDIR"

Bu sırada Başkan Gürkan'ı tribünde bulunan bir grup protesto etti. Başkan Gürkan da, "Müsaade ederseniz bitireceğim. Vali Bey de konuşacak, bitireceğiz. Elbette güreş seyircisi sabırsızdır, telaşlıdır. Bunu pehlivanlarımızın güreşlerinde de biz hep görürüz, hep izleriz. İnanıyorum ki; Türk'ün ata sporu kendini bilmezlere rağmen ebediyete kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırkpınar Spor Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

KARTAL''LI VATANDAŞ:

İstanbul Kartal''da da bunu yaptılar her yer heykel başka bir şey bilmez bunlar hizmet nedir diye sorsanız avarel avarel bakarlar suratınıza çünkü bu halka tek bir hizmetleri yoktur. YOLSUZLUKTAN BAHSEDERLER HALBUKÜ EN BÜYÜK YOLSUZLUKLAR BUNLARIN BELEDİYESİNDE DÖNER, KARTALDA TÜRKÜ BAR, MEYHANEDEN, BİRHANEDEN BAŞKA BİR ŞEY YOKTUR BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ BESLERLER DOLMUŞ DURAĞINA YÜRÜRKEN KALDIRIMI BIRAKIN YOLA TAŞMIŞ BİRHANE MASALARINDAN YÜRÜYEMEZSİNİZ

2
3
yanıtYanıtla
edirneli:

1-kandil gecesi selimiyede sular akmadı 2-Kırkpınar nedeniyle şehir dışından Selimiye camine cuma namazı kılmak için gelenler çeşmelerde abdest alacak su bulamadı 3-Cami tuvaletine girenler gıçını yıkayacak su bulamadı

4
1
yanıtYanıtla
ben:

yine chp yine heykel

1
2
yanıtYanıtla
edr22:

ülkemde satılmadık yer bırakmayan partinin militanı böyle diyor :) heykel sanattır sizin bilmediğiniz bir dal

yanıt0
yanıt0
ULUBATLI.:

Bu belediye başkanı bağırarak söylemedimi, yanlız cehepe lileri işe alacağız diye.putçular.

1
1
yanıtYanıtla
Ulubatlının direği:

Artık atm den para çekemiyorum beleşe

yanıt0
yanıt0
Kayahan:

Er meydanı oldu LGBT meydanı.

2
0
yanıtYanıtla
EVET:

Başka bişey bilmezlerki. . heryer heykel. . .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title