Haberler

Katarlı Firmalar, Türk İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Türk şirketlerinin Katarlı yatırımcılarla bir araya gelmesine olanak sağlayan Körfez'in en büyük fuarlarından "Turkey Expo by Qatar", başta gayrimenkul olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketinin katılımıyla başladı.

Katar'ın başkenti Doha'daki Doha Exhibition and Convention Center'da (DECC) Capital Exhibition tarafından organize edilen fuar ziyaretçilere açıldı.

Katarlı Firmalar, Türk İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

HEDEF İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARETİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK

Türkiye ile Katar arasındaki ticari ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılmasını amaçlayan, yeni girişimcilere ve yatırımcılara da ufuk açması beklenen fuarın açılışına, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sultan Bin Rashid Al-Khater katıldı.

Açılış kurdelesini kestikten sonra fuarda yer alan şirketleri ziyaret eden Nebati, Khater ve beraberindekiler katılımcılarla görüşerek onlardan bilgi aldı.

Katarlı Firmalar, Türk İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

GÜNCEL RAKAM 2 MİLYAR DOLAR

Açılış sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Nebati, Katar ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin 2 milyar dolara ulaştığını belirterek, Türkiye'nin bu ülkeye ihracatının bir milyar doları aştığını, bunun önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Nebati, son yıllardaki kriz tellallarına karşı ihracatın artırılmasının en önemli yanıtlardan biri olduğunu kaydederek, "Kriz tellallarının aksine Türkiye'de önemli yatırımları yapıldı, üretimler gerçekleştirildi, komşular başta olmak üzere ülkelerle ekonomik ilişkiler geliştirildi." diye konuştu.

Katarlı Firmalar, Türk İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

Türkiye'nin her türlü sıkıntılara karşı göğüs gerebilecek güce sahip olduğunu dile getiren Nebati, sahip olduğu imkanlarla daha çok yatırımcı çekebileceğini ve ihracat yapabileceğini vurguladı.

Nebati, "Türkiye ile Katar arasındaki dış ticaret hacminin 2019'da 2,5-3 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Katarlı Firmalar, Türk İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

"KATARLILARIN CİDDİ YATIRIM TALEBİ VAR"

Nebati, dünden beri Katar'da bulunduğunu ve bazıları bakan düzeyinde olmak üzere çok sayıda yetkili ile görüşme gerçekleştirdiğini anlattı.

Görüşmelerini sürdüreceğini dile getiren Nebati, "Güzel görüşmelerimiz oldu. Açılıştan sonra da ciddi görüşme talebi var. Bugün ve yarın da Türkiye'de yatırım yapmak isteyen çok sayıda özel sektör ve devlet temsilcileriyle görüşmemiz olacak. Burada sadece bir fuar açmıyoruz. Katarlı yatırımcıların Türkiye'ye ne kadar yüksek ilgisi olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Nebati, Katarlı yatırımcıların hemen hemen her alana yatırım yapabildiğini kaydederek, "Türkiye'ye yönelik olarak da hemen her alanda ciddi yatırım talepleri var." ifadelerini kullandı.

Katarlı Firmalar, Türk İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

KATARLI ŞİRKETLER TÜRK İŞ ADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Türk şirketlerini Körfez ülkeleriyle tanıştıran en büyük fuar olma özelliği taşıyan Turkey Expo by Qatar'da başta gayrimenkul olmak üzere 100'den fazla Türk şirketi yer alıyor.

Türk-Katar ticari ilişkilerine yönelik önemli atılımların gerçekleştirilmesi hedeflenen fuar kapsamında bu yıl Katar hükumetinin de destekleriyle toplam 60 milyar dolar fon büyüklüğüne sahip Katarlı şirketler, Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek.

Gayrimenkul, inşaat, yapı malzemeleri, bilişim, ileri teknoloji, gıda, makine ve makine ekipmanları, sağlık turizmi, tekstil, mobilya ve dekorasyon gibi birçok sektörün önde gelen temsilcileri, fuarda iki ülke arasında yatırım ve iş birliğinde bulunacak.

Katarlı Firmalar, Türk İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

DİKKAT ÇEKEN PROJELER VİTRİNE ÇIKTI

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün özellikle Arap ülkelerindeki yatırımcılara ulaşmaları için büyük önem taşıyan fuar, uluslararası alanda dikkati çeken prestijli projeleri vitrine çıkarıyor.

Sektöründeki öncü firmalar, fuarda sağlayacakları yeni iş birlikleriyle Türkiye'nin tanıtımını ve yatırım potansiyelini de tanıtma fırsatı buluyor.

Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Türk firmalarının, Türkiye'nin ve yatırım olanaklarının tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağı etkinlikte, geçen sene PTT ve Katar Posta Teşkilatının iş birliğiyle hizmete açılan e-ticaret sitesi de bulunacak.

Türkiye Cumhuriyeti hükumetinin sağladığı katkının yanı sıra Katar hükumetinin de destek verdiği fuara Abuissa Holding, Milaha, Q Post, Al Faisal Holding gibi bölgenin önde gelen firmaları katılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title