Haberler

İntihar eden 4 kardeşin evinin elektriğini kesen şirketten açıklama

Güncelleme:

İstanbul'da toplu halde intihar eden 4 kardeşin yaşadığı evin elektriğini borcundan dolayı kesen CK Enerji Boğaziçi Elektrik, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bugüne kadar 3 faturanın ödenmediği hatırlatılan açıklamada, ekiplerin olaydan haberdar olmadan elektriği kestiği ifade edildi.

İstanbul Fatih'te dün akşam ihbar üzerine bir apartmana giren polis ekipleri daire kapısında 'Dikkat siyanür var içeri girmeyin polise haber verin' yazısı ile karşılaştı. Olay yerine çağrılan AFAD ekipleriyle daireye giren polis, Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin cansız bedeniyle karşılaştı. Polisin yaptığı ilk incelemede çok sayıda antidepresan kullandığı tespit edilen kardeşlerin yapılan ön otopside intihar ettikleri anlaşıldı.

Kardeşleri tanıyanların beyanlarına göre biri öğretmen biri kurye ikisi de işsiz olan kardeşlerin maddi sıkıntıları bulunuyordu. Öğretmen olan kardeşlerden Oya Yetişkin'in maaşına yakın zamanda haciz konulduğu da öğrenildi.

Olayla ilgili sır perdesi henüz tam olarak aralanmamışken bu sabah kardeşlerin içinde bulunduğu maddi zorluğu gözler önüne seren bir gelişme yaşandı. Yetişkin kardeşlerin cenazelerinin evden çıkarılmasının hemen ardından binaya gelen CK Enerji Boğaziçi Elektrik (BEDAŞ) ekipleri 3 aydır ödenmeyen 340 liralık elektrik borcu nedeniyle evin elektriğini kesti. Olayın duyulmasının ardından evin elektriğini tekrar açan CK Enerji Boğaziçi Elektrik konuyla ilgili bir de açıklama yaptı.

İntihar ettiği düşünülen 4 kardeşin evinin elektriğini kesen şirketten açıklama

"ACI BİR TESADÜFTÜR Kİ…"

Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren şirket açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle; 5 Kasım gecesi İstanbul Fatih'te 4 kişinin bir konutta ölü bulunması ile ilgili olaydan büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtir ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

Acı bir tesadüftür ki tüm bildirimlere rağmen ödenmemiş 3 elektrik faturası bulunan ve aboneliğin olayda hayatı kaybedenlerin adına olmadığı dairenin elektriğinin kesilme işlemi de yasal düzenlemeler çerçevesinde bu sabah saat 09.00 sularında gerçekleşmiştir.

"EKİPLERİN HERHANGİ BİR BİLGİSİ YOKTU"

Belirttiğimiz gibi abonelik olayda hayatını kaybedenlerin adına olmaması nedeniyle gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yenide elektrik verilmiştir.

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre borcunu ödemeyen elektrik abonelerine en az 10 günlük süre tanınmakta ve akabinde ödeme yapılmaması halinde enerjinin kesilmesi süreci başlatılmaktadır. Söz konusu konutla ilgili olarak kurumumuz tarafından borucun ödenmesi için 1 aya ulaşan bir esneklik de sağlanmış bulunmaktadır.Yaşanan elim olay nedeniyle üzüntülerimizi bir kez daha paylaşır durumu bilgilerinize sunarız."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (63)

yediniz lan memleketi cahiller:

şirketten değil 300 milyarlık çanytayla gezen asalaklardan açıklama bekliyoruz!

115
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ordu belediye başkanı 250bin lira maaş alıyormuş baksanıza Devletin garibanlara verecek kuruşu yok herhalde

81
3
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Yanlışın var.Aynı anda 6 yerde görevliyken alıyordu.Geçenlerde 25 bin aylığı olan bir görevinden ayrıldı kendisi..

yanıt1
yanıt8
dsp:

sadece ordu mu? ailesini işe alan müdür yapan c hp li belediyeleri de yaz tarafsız olalım

yanıt18
yanıt17
Gurbetci:

@ DSP. Sen chpyle iktidari kiyaslarsan o konuda, onu yazdigina pisman olursun. Fil ile fare kadar fark var. Kim haksizsa hak yerini bulmali. Simdiki mevcut iktidare hic bir engel varmi, hic bir hak hukuk adalet karsisinda durabiliyormu? Ancak simit ye sen

yanıt7
yanıt0
DJ BORİS BREJCHA:

4 kişi bir fatura ödeyemiyorsa . şirketin suçu ne bizimkileri de kesiyorlar. ölelim mi ?

19
12
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Bu hayatta herkesin bir sabır limiti var. Demek ki kardeşlerin limitide buymuş bu saatte sonra arkalarından duadan başka bir konuşmanın anlamı yoktur. Allah afetsin. .

yanıt5
yanıt0
Mesut:

Elektrik şirketleri batıda aslan kaplan kesiliyor şakk diye kesiyor elektriği , söz konusu Doğu oldumu hepsi kedi gibi miyavlıyor. Herkes için adalet

26
5
yanıtYanıtla
URFALI BABO:

Doğuyu ne karıştırıyorsun, ne alakasi var, burda herkes elektriğini ödüyor. IRKCI YALANCI iFTiRACI MESUT

yanıt32
yanıt3
SAKARYALI:

LA MEMEMEMESUT 4 mazlum intihar etmiş sen suçluyu doğuda arıyorsun, suçlular Ankara da lan

yanıt5
yanıt1
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title