Haberler
BBC

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden hafriyat soruşturması: Kamu milyonlarca lira zarara uğradı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçmiş dönemde hafriyat döküm sahalarında yaşanan gelir kaybı nedeniyle kamunun zarara uğratıldığı gerekçesiyle geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Melih Gökçek dahil olmak üzere sorumlular hakkında yasal süreç başlatılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), hafriyat döküm bedellerinin 'belediye kasası yerine başka kaynaklara aktarılması ve kamunun zararı uğratılması' nedeniyle soruşturma başlattı.

Eski belediye başkanı Melih Gökçek de dahil olmak üzere sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılacağı ifade edildi.

'BELEDİYE MİLYONLARCA ZARARA UĞRATILDI'

Kamuyu zarara uğrattığı ifade edilen yetkililer ile gerçek ve tüzel kişiler hakkında belediyenin müfettişleri tarafından inceleme sürdürülüyor.

Belediye kaynakları, yapılan sözleşmeler sonucunda hafriyat işinin Osmanlıspor'a verilmesinden dolayı belediyenin milyonlarca lira zarara uğradığını belirtiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden hafriyat soruşturması: kamu milyonlarca lira zarara uğradı

TUNA VE GÖKÇEK GERİLİMİ

2 Ekim 2018'de bir önceki Belediye Başkanı Mustafa Tuna da A Haber televizyonuna yaptığı değerlendirmede, Gökçek döneminde aylık 30 bin TL olan hafriyat gelirlerinin, kendi döneminde aylık 15 milyon TL'ye çıktığını söylemişti.

Melih Gökçek ise Tuna'nın "belediyenin hafriyat gelirleri" ile ilgili çıkışıyla kendisini "hırsız" ilan ettiğini açıklamıştı ve "Seni insan yüzüne çıkamaz hale getiririm" demişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden hafriyat soruşturması: kamu milyonlarca lira zarara uğradı

OSMANLISPOR'A 100 BİN TL'YE VERİLDİ

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, hafriyat döküm işinin Temmuz 2014 tarihinde Meclis kararı ile Belediye şirketlerinden ANFA'ya aylık 30 bin TL'ye (yıllık 360 bin TL) verilmişti.

Ancak ANFA bu işi Osmanlıspor'a aylık 100 bin TL'ye (yıllık 1.200.000 TL) sözleşme yaparak verdi.

TESPİT ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Gökçek'in işi sözleşme ile ANFA üzerinden Osmanlıspor'a verdiği tarih olan Ağustos 2014'ten sözleşmenin feshedildiği güne kadar yaklaşık 3 yıldaki kamu zararının tespit çalışması halen sürüyor.

Soruşturma kapsamında, inşaat ruhsatı alıp daha sonra iskan ruhsatı alan inşaat firması sahiplerinden döküm makbuzlarına ait bilgi ve belgeler de talep edilecek.

BBC

Melih Gökçek Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title