Haberler

Eğlence Maksadıyla İş Arkadaşlarını Forkliftle Taşıyan Operatöre Yargıtay'dan Kötü Haber

Güncelleme:

Çalıştığı iş yerinde eğlence maksadıyla forkliftle mesai arkadaşlarını taşıyan operatör, işten atıldı. Konuyu mahkemeye taşıyan işçi için mahkeme verilen kararın ağır olduğuna hükmetti. İşveren karara itiraz ederek konuyu Yargıtay'a taşıdı. Yüksek mahkeme iş güvenliğini tehlikeye sokan işçinin işe iade talebini reddetti.

Çalıştığı iş yerinde forkliftle mesai arkadaşlarını taşıyan operatör işten atıldı. Mahkemenin işe iade ettiği forklift operatörünü Yargıtay haksız buldu.

Forklift operatörü, eğlenmek maksadıyla arkadaşlarını forklifte bindirdi. Bu hareketiyle iş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle operatör işten atıldı. Soluğu iş mahkemesinde alan işçi, işe iade davası açtı. Davacı, feshin usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek işe iadesini istedi. Davalı ise, davacı ve diğer işçiyi iş yerinde yük taşımak için kullanılan forklift aracına mal konulan yere diğer personelin bindirerek iş yeri üretim sahasında eğlence amaçlı seyahat ettikleri tespit edildiğini öne sürdü. Davacının bu davranışının ciddiyetsiz, sorumsuz ve iş sağlığı güvenliği kurallarına da aykırı olduğunu kaydetti. Gerekli savunmaların alındığını belirten davalı, feshin haklı ve geçerli olduğunu söyledi. Mahkeme, iş akdinin feshi arasında orantısızlık olduğuna, uyarı ve ihtar ile yetinilebilecek iken ağır bir netice olan iş akdinin feshinin tercih edilmesinin isabetsiz olduğuna hükmetti.

YARGITAY EMSAL BİR KARARA İMZA ATTI

Kararın davalı vekili tarafından istinaf edilmesi üzerine devreye Bölge Adliye Mahkemesi girdi. Bölge Adliye Mahkemesi de başvuruyu reddetti. İşveren kararı bu kez Yargıtay'a götürdü. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi emsal bir karara imza attı.

Yargıtay 9.Hukuk Dairesi kararında şöyle denildi:

"Somut uyuşmazlıkta; davacı işçinin forkliftin kaldırma kollarında ile diğer işçileri taşıdığı dosya içeri ile ispatlanmış olup; davacının bu eylemi iş sağlığı ve güvenliğini riski oluşturduğundan iş yerinde olumsuzluklara yol açmıştır. Daha önce diğer forklift operatörlerinin aynı konuda uyarılmış olmaları, davalı işverenin forklift bıçağında insan taşınmasını açıkça yasaklandığı anlamına gelip davacı işçinin de özellikle uyarılması gerektiğinden söz edilemez. Davacının iş sözleşmesinin feshi geçerli sebebe dayandığından davanın reddi gerekirken kabulü hatalıdır. Mahkeme kararı bozularak ortadan kaldırılmış ve davacının işe iade talebinin reddine karar verilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay 3. Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

ZANAYİCİ:

BENİM DEPOCU ELEMANLAR SENELERDİR FORKLİFTE BİRBİRLERİNİ TAŞIR VE OYNAŞIRLAR BU ZAMANA KADAR HİÇ BİR SIKINTI OLMADI YARGITAY HAKSIZDIR.

2
12
yanıtYanıtla
rk:

olmadı olmayacak anlamına gelmez, olursa sonuçlarına katlanmak zor olur. bence iş yerinde çalışanları uyurmak ve kontrol etmek iş veren yerinde olan yöneticilere aittir.

yanıt1
yanıt0
MB:

SOYLEDİĞİN ŞEY RUS RULETİ OYNAYIP OLMEYEN BİRİNİN RUS RULETİ TEHLİKELİ DEĞİLDİR DEMESİYLE AYNI VE SAÇMA.

yanıt2
yanıt0
Yorumsuz:

Iyi olmus calisip para kazanmayami geldin yoksam isinden olmayami geldin

7
2
yanıtYanıtla
insan olmak:

karar doğrudur. .

6
2
yanıtYanıtla
ALPAGON:

bu şaka için işten atılma, yavşak işverende hazır bekliyormuş zaten, ADALETT

1
4
yanıtYanıtla
EFEM:

Cok dogru ve yerinde bir karar. Bu bir is makinasi, Saka aleti degil. Ama Malesef hem youmlarda görüldügü gibi, hemde ülkemizde yaygin olan zihniyet, Ne olmus yani tasidiysa, yada ne olurki. Ama o tasidigi kisiye bir sey olsa ve hayatini kaybetse, hemmen ciglilar atilir. Nerde DEVLET, Nerde YETKiLiLER ve niye ÖNLEM alinmamis diye ilk onlar bagirir. iste siz önlem. Hem ibret hem Ders. Birdaha baskasida yapmaz ve o sahis Hic yapmaz. KURAL var KURAL ve o KURALIN bir sebebi VAR.

4
0
yanıtYanıtla
adanus:

gevezeliğin sonu

2
0
yanıtYanıtla
NURİ:

keşke yolcularıda forkliftle taşısa

2
0
yanıtYanıtla
KARTAL:

VALLAHİ SU AN DEVLETDE AYNISINI YAPIYOR SEÇİM BAHANE AMMA İŞİNİ YAPANLAR NEREDE. . . ……………. .

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title