Haberler
Güncelleme:

Bakan duyurdu, parmak iziyle kimlik doğrulama geliyor! Pilot uygulama ocakta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çipli kimlik kartlarıyla ilgili yeni projeyi, "Pilotunu ocak ayında inşallah noterlerde başlatacağız. Noterdeki görevli, 'Parmağınızı şu cihaza basar mısınız' diyecek... Bastıktan sonra resminiz, kimlik bilgileriniz oraya çıkacak. O entegrasyon da sağlanmış olacak" sözleriyle duyurdu. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (11)

mehmet:

Teknolojik hamleler atmak çok iyi. Yalnız Altyapı çalışmalarının da aynı hızla ilerlemesi gerekli. Herşeyi İnternet ortamında sorunsuz halledilebilmesi için "sistem yok" gibi bahanelerin de üretilmemesi gerekli. Yine de bu habere sevindim.

8
2
yanıtYanıtla
alim:

tebrik ederim. çok başarılı bir çalışma.

4
5
yanıtYanıtla
COŞKUN:

20 yıl önce şu yoktu 10 yıl önce bu varmıydı muhabbetine gerek yok internetin yaygınlaşması ve her alanda kullanılmasıyla ilgili gelişmeler elbette olacak digital çağ denen böyle birşey bu entegrasyonları yapamamak zaten garip olur yok orda sıra vardı burda şu yoktu falan muhabbeti işi sulandırmaktan başka işe yaramaz

6
1
yanıtYanıtla
Ta kendosi:

Parami lazim yine

3
4
yanıtYanıtla
my room:

KORONA ELDEN ELE KAMPANYASI OLMUŞ ŞU DONEMDE SACMA

3
3
yanıtYanıtla
Burak:

Cok guzel uygulama.peki 1 milyon afrikali 3.5 suriyeli var bunlar kim neci teroristmi suclumu nasil bakilicak.

3
2
yanıtYanıtla
Gözlem:

Yabancı bir ülkeden vize alıp o ülkeye gidince, ilk yaptıkları şey, parmak izinden vize ve kimlik doğrulamak oluyor. ! Özel hastanelerde de durum aynı. ! Kimlik vermek yetmiyor, avuç içi taraması ile kimlik doğruluyorlar. NOTERLER geç kalmışlar. ! Bu kadar basit. Abartmaya gerek yok. !

4
1
yanıtYanıtla
Turka:

Teknolojik olarak güzel çalışmalar. Fakat, yurtiçi ve yurtdışı dijital hırsızlara (hacker) karşı önlemler yeterli ve sürekli güncellenen düzeyde mi? Yeni kimlikte bile sahtecilik yapanlara dair birkaç haber okuduktan sonra güvenlik hususunda endişelerim var. Ayrıca, kendi ülkemde sadece parmak izimle tüm kurumlarda tanınıyorken elin göçmenleri yeterince tanınmadan ellerini sallayarak dolaşır durumdalar. Ben fişlenebilecek konumdayken göçmenler ''large'' konumdalar. Vatandaşlık güvencesi NEDİR.

3
0
yanıtYanıtla
efe:

bu korona döneminde neyin parmak izi bu?

0
0
yanıtYanıtla
DİJİTAL KİMLİK VE GÜVENLİK EN BÜYÜK RİSKTİR:

Bunu en büyük tehdit ve tehlike olarak bir yereler not edin; bir ülkenin kimlik kayıtları ve arşivi kesinlikle manuel ortamlarda muhafaza edilmelidir. Bu genel nüfusun sağlık kayıtları ve devlet güvenliği üniteleri için de aynen geçerlidir.

0
0
yanıtYanıtla
SÜRESİ VE DEĞİŞTİRME NE KADAR:

Millet inliyor, iş yok aş yok birde bu virüs belası ama ne hikmetse bunlar hala para kazanma telaşında. . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title