Haberler

FIFA'nın çağrısına İran'dan sert tepki! Kararı açıkladılar

Güncelleme:

İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, FIFA'nın İran'da kadınların stadyuma girişine izin verilmesi yönünde yaptığı çağrıyı eleştirdi. Kadınlara statlara giriş izni verilmemesi durumunda İran'ın FIFA tarafından müsabakalardan men edilebileceği konuşuluyor.

İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinin (FIFA) İran'da kadınların stadyuma girişine izin verilmesi çağrılarını reddetti.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'nın haberine göre, Başsavcı Muntazeri, başkent Tahran'daki Harezmi Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınlara yönelik stadyuma giriş yasağıyla ilgili eleştirileri yanıtladı.

"KADINLARIN STATLARA GİRMESİ FIFA'YI NEDEN İLGİLENDİRİR"

Daha önce birçok kez İran'da kadın izleyicilere yönelik stadyuma giriş yasağı uygulamasının kaldırılmasını isteyen FIFA'ya tepki gösteren Muntazeri, "FIFA, kadınların stadyuma girmelerine izin verilmemesi halinde resmen İran'ı uluslararası müsabakalardan mahrum edeceğini açıklıyor. Kadınların stadyuma girip girmemesi FIFA'yı neden ilgilendirir. Bu ısrarları hafife almayın." dedi.

Muntazeri, FIFA'nın ısrarlarının ardında İran'ın düşmanlarının ülkeye kültürel nüfuz çabaları olduğunu savunarak, "Elimizdeki kesin istihbarat, düşmanların çeşitli alanlarda ve çeşitli araçlarla gençlerimize, insanlarımıza, kızlarımıza ve erkek çocuklarımıza şiddetli şekilde saldırdığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

FIFA'nın çağrısına İran'dan sert tepki! Kararı açıkladılar

HÜKÜMET YASAĞIN KALDIRILMASINI İSTİYOR

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Laya Cüneydi ise birkaç gün önce yaptığı açıklamada, hükümetin kadınların stadyumlara alınmasını desteklediğini belirterek, "Hükümet, kadınların stadyumlarda bulunması konusunda hemfikir. Bu konuda hiçbir yasal engel bulunmuyor." ifadelerini kullanmıştı.

Cüneydi, kadınların stadyumlara girişine izin verilmesi için yasama, yürütme ve yargı organlarının koordinasyon halinde karar alması gerektiğini söylemişti.

FIFA'nın çağrısına İran'dan sert tepki! Kararı açıkladılar

İRAN, FIFA MÜSABAKALARINDAN MEN EDİLEBİLİR

FIFA Başkanı Gianni Infantino, İran'ın en geç 15 Temmuz'a kadar kadınların da maçlara girebilmesi için gerekli düzenlemeyi yapmasını talep etmişti.

Infantino, "İran, kadınların müsabakaları stadyumlarda izlemesine izin vermeli çünkü FIFA tüzüklerinde belirtilen en temel ilkeler çerçevesinde bunu sağlama sorumluluğumuz var." demişti.

İran'ın eylülde başlayacak 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerine kadar yaklaşık 40 yıldır süren kadınlara yönelik stadyum yasağını kaldırmaması halinde FIFA tarafından müsabakalardan men edilebileceği yorumları yapılıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Başsavcı Tahran İran Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500

Yorumlar (12)

ASLI:

TİKSİNİYORUM BU DİNCİ YOBAZLARDAN. ONLAR OLMASA DÜNYAMIZ ÇOK DAHA YAŞANA BİLİR BİR YER OLURDU.

7
9
yanıtYanıtla
anadolu:

zübük sen önce kendi hainden tiksin

yanıt3
yanıt3
Hamzaaa:

Bu İran ın kadınları boşuna kapanıyorlar. başlarının yarısından fazlası açık gözler boya dudak boya dar kot pantolon altına topuklu ne güzel bir kapanma maşallah

6
3
yanıtYanıtla
Anka:

ülkenizin kıymetini bilin görün işte iran arabistan gibi ülkelerde kadınlara verilen değeri din adı altında baskı altında tutulan insanları ne kadar özgür ne kadar rahat yaşadığınızın farkına varın şükredin

6
2
yanıtYanıtla
Memleketim:

Hadi sözde Müslüman ülkeleri. Birlik beraberlik gösterip Fifa''dan önce davranip siz üyeliginizi bitirin. Hatta futbolu tamamen ülkelerinizde yasaklayin. Yerse tabiki.

6
1
yanıtYanıtla
atalob:

İslam da kadın ve erkek eşit tutulmalıdır

yanıt2
yanıt3
HAYDO:

BASKIYLA NEREYE KADAR. !BASKICI TOPLUMLAR HARİTADAN SİLİNİP GITMİŞTİR. !

5
2
yanıtYanıtla
Evo20:

Helal olsun iran atara atar gidere gider iran amerigayı şey eder atar. 2 füze sallan şu amerigaya görsünler(!)Bu bir ironidir sonra cahiller anlamayıp saçma cevaplar atıyor bu sefer açıklamasını yapayım dedim!

3
1
yanıtYanıtla
metin:

İsabet olur zaten yakışmıyorlar

1
2
yanıtYanıtla
3r4fdde:

cok cirkinler yaaa . . .

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title