Haberler

Fatih Terim: Bu tip maçlar oynayarak kazanılır

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Ne zaman oyunu kontrol edeceğiz, ne zaman topu rakibe bırakıp kaptığımızda da geçiş hücumu yapacağız bunları iyi planladık. Başlangıçla beraber 90 dakikayı çok dikkatli ve iyi oynamalıyız. Bu tip maçlar oynayarak kazanılır." dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü maçında yarın sahasında Real Madrid ile karşılaşacak Galatasaray'da Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Real Madrid ile önemli bir maça çıkacaklarını söyleyen Terim, "Grup sıralamasında kritik maçlarından biri. İspanyol basını dahil, tüm dünya Real Madrid'in grupta 4. olmasına alışık değil. Adınız Real Madrid olunca tepkilerde ona göre büyüyor. Türkiye'de bizimde de oluyor. Ancak bizim içinde çok önemli bir maç. Kazanmamız ya da kaybettiğimizde nasıl bir durum olacağını biliyoruz" diye konuştu.

"ZİDANE İSMİ DÜNYADA TARTIŞILACAK BİR İSİM DEĞİL"

Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane isminin dünya futbolunda tartışılır bir tarafı olmadığını belirten deneyimli teknik adam, "Tüm takımlarda zaman zaman böyle şeyler olabilir. Rakibimiz Mallorca maçına kadar ligde liderdi. 6-7 oyuncusunu dinlendirecek kadar kredisi var demek ki. Bunların büyük takımlarda olabilecek bir süreç olduğunu düşünüyorum. Zidane'nun bunların üstesinden gelecek tecrübeye, bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum. Kulüplerin iç işlerine karışamayız. Zidane isminin dünyada tartışılacak bir isim olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"90 DAKİKA KONSANTREMİZİ BIRAKMAMALIYIZ"

Real Madrid'i konfor alanının dışına itmeleri gerektiğini vurgulayan Terim, "Ne zaman oyunu kontrol edeceğiz, ne zaman topu rakibe bırakıp kaptığımızda da geçiş hücumu yapacağız bunları iyi planladık. Adam ve alan markajımızın en üst seviyede olması gereken bir maç. 15 tane gol atmışlar, 7 tanesini geçiş hücumlarından atmışlar. Oyunun iki yönünün de iyi oynayabilen bir takım. Top bizdeyken savunma problemleri var. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. 90 dakika konsantremizi bırakmamalıyız. 10 kişi bile oynadığında o ciddiyetle değilseniz neler olabileceğini görüyorsunuz. Real Madrid'e bunu hiç yapamazsınız. Oyunun kontrolünü kendinde tutmaya çalışan bir takım. 50 ile 65 topun kendinde olmasını sağlayan bir takım. Böyle takımlara karşı oyunun dışında tutmazsınız. Sezon başından beri olan kendi sıkıntılarımızı yapmamız lazım. Kolay top kaybı bizde sıkıntı yapabilir. Onun için dikkat etmeliyiz. Oyunu genişte oynamayı isteyen bir ekip. Yön değişimleri çok ani. Merkezde her işi yapabilecek Benzama, Hazard ve Vilcinius gibi oyuncularla Real Madrid tehlikeli bir takım. Başlangıçla beraber 90 dakikayı çok dikkatli ve iyi oynamalıyız" açıklamasında bulundu.

Fatih Terim: Bu tip maçlar oynayarak kazanılır

"HER ZAMAN BU SEVİYELER GELMEZ, GELİNCE İYİ DEĞERLENDİRMELİSİN"

Böyle maçların oyuncular için bir şans olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, "Grup kuraları çekerken şanssız diye söylense de şanstır. Özellikle oyuncularımızın kendini gösterme çabası, bir dünyanın onu seyrediyor olması onları podyuma çıkarıyor. Kendilerini ifade etmeleri lazım. Real Madrid'e mağlup olduğunuz zaman size kimse bir şey söylemez. Avantajdan kastım budur. Kısa bir süre önce PSG ile oynadık. Maçtan sonra takımı tribüne çağırdılar. Hatırladığım kadarıyla Galatasaray seyircisinin son zamanlarda yaptığı bir şey değil, kazandığı maçlardan sonra bile. Demekki o oyunu, o istediği çok beğenmiş ki mağlup olmasına rağmen ona karşılık veriyor. Bunu oyuncunun iyi değerlendirmesi lazım. Kaybetmekten korkmaması lazım. Hata yapmaktan korkmaması lazım. Bu tip maçlar oynayarak kazanılır. Kaybedersiniz, kaybettik sonra taraftarınız, 'Benim takımım böyle kaybetse de gurur duyuyorum' demesi zaten sizin kayıpta da kazanmasını sağlamış demektir. Bu maçlar gelip geçer. Her zaman bu seviyeler gelmez, geldiği zaman iyi değerlendirmelisin. Güncel değeri 1 milyar euronun üstünde olan ikinci bir takımla oynayacağız. Aşağı oynamıyoruz zaten" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Zinedine Zidane Real Madrid Fatih Terim Madrid Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (43)

ZİDAN BABA:

boş açıklamalar bunlar rahat 5 yer cincon bu akşam

15
9
yanıtYanıtla
ultravestiler:

vurdugunuz gol olsun realimmm'' 7/8 perişlan edin şu rezilleri

11
9
yanıtYanıtla
FENERMENİSTANLILAR:

REAL 7/8 vursun da cimbom 1 tane vursun oda sana. . . . . . . . . . .

yanıt2
yanıt1
lafcao:

ligde oynamadan kazanmaya çok alıştınız. deneyin bakalım oynayarak ne alacaksınız

8
1
yanıtYanıtla
AVRUPAYA VİZE VAR TABİ:

Bize laf edenler şu ana kadar şanlı GALATASARAY''ı eleştirmekten başka ne yapabilmiş? Reziller sizi. . . Hadi köyünüze gidiniz efendim hadi.

3
5
yanıtYanıtla
can:

ağanın malı züürtün çenesini yorarmış züürtler şikebahçe

2
6
yanıtYanıtla
AntiTs:

züğürt tesellisi nedir? nasıl sahip olunur adlı demeç

6
1
yanıtYanıtla
çermobil:

peki sayın parator bey diğer tip maçlar yatarak mı kazanılıyor yada hangi tip maçlar oynamadan kazanılır

6
1
yanıtYanıtla
Süslü!!:

Süslemişler püslemişler çıkarmışlar ekrana. . . Hangi takımın renkleri bu tişörttekiler acep:))) Taktikten anladığın hala gaz demek. . Hahahahah

6
1
yanıtYanıtla
fenerbahçe34:

''Maziye bak ne kadar şendik''. Hala o günlerin anılarıyla teselli oluyorlar, kendilerini o yıllardaki gibi zannediyorlar

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title