Haberler

Son dakika haber: TKDK, geçen yıl 108 milyon lira yatırım bedelli 75 projeyi tamamladı

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Tarımsal ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, kentte geçen yıl toplam yatırım bedeli 108 milyon lira olan 75 projeyi tamamladıklarını söyledi.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, kentte geçen yıl toplam yatırım bedeli 108 milyon lira olan 75 projeyi tamamladıklarını söyledi.

Yılmaz, kentteki bir restoranda gerçekleştirilen 2021 yılı değerlendirme toplantısında, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde üreticiye ve çiftçilere destek olmak adına tüm imkanlarıyla seferber olduklarını belirtti.

Salgına rağmen çok verimli bir proje dönemi gerçekleştirdiklerini dile getiren Yılmaz, "Son 2 yıldan beri bize gelen projelerde yaklaşık yüzde 19'lara varan hem yapım işlerinde hem de makine ekipman alımlarında iyileştirmelerde bulunduk. Ayrıca bu döneme mahsus olmak üzere hibe oranlarında yüzde 5-10 arasında direkt katkı sağladık. Yine pandemi döneminde özellikle avans sistemini faaliyete geçirerek faydalanıcılarımızın bizden alacak oldukları paranın yüzde 50'sini avans olarak onlara vererek finansmana daha kolay erişimlerini sağladık. Bu şekilde 2021'i tamamladık. 2021'de toplam yatırım tutarı yaklaşık 108 milyon lira olan 75 proje tamamlandı. Buna 34 milyon lira hibe olarak ödemesini gerçekleştirdik. Bu 75 projenin 8'i süt üreten tarımsal işletmeler, 10'u besi işletmeleri, 26'sı tavuk çiftliği, 5'i et ve süt işleme tesisleri, 2'si bitkisel üretim projesi, 1'i yöresel ürün tesisi, 3'ü kırsal turizm tesisi, 4'ü alabalık yetiştiriciliği tesisi ve 16'sı yenilebilir enerji olmak üzere 2021 yılında tamamladık ve faaliyete geçirdik." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, ayrıca 2022'de tamamlanacak 49 projeye de 28,4 milyon lira avans ödemesi yaptıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"2021 yılında toplam 62,4 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirerek ilimizde faaliyete başladığımız 2013 yılından bu güne kadar en fazla hibe ödemesi gerçekleştirdiğimiz yıl olmuş oldu. Bizim için 2021 yılı bereketli geçti. 2013 yılından bu zamana kadar toplam 462 projeye yaklaşık 337 milyon lira hibe ödemesi yaptık. Bunun karşılığında yaklaşık 730 milyon lira değerindeki yatırımları ilimize kazandırmış olduk. Ocak ayı içerisinde de ön çağrı ilanına çıkarak IPARD 2 11. çağrı dönemi duyurusunu yapmış olduk. Şubat ayının ilk haftasında çağrıya çıkıp proje teslimine başlayacağız. Mart ayının sonuna kadar projelerin teslimini gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Yatırım yapmayı düşünen çiftçilerimize ve faydalanıcılarımıza bu çağrı dönemini bir fırsat olarak görüp, bir an evvel proje hazırlığında olmalarını tavsiye ediyorum."

Toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve kurum yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Elazığ Ekonomi Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title