Haberler

Yatırımlar için stratejiler: borsada rastgele seyir

Etkin piyasalar hipotezinin önde gelen savunucularından, Princeton Üniversitesi Ekonomi Profesörü Burton Gordon Malkiel'in, "Borsada Rastgele Seyir - Başarılı Yatırımlar İçin Denenmiş Stratejiler (A Random Walk Down Wall Street)" başlıklı kitabı Scala Yayıncılık'tan, Neşenur Domaniç'in...

Etkin piyasalar hipotezinin önde gelen savunucularından, Princeton Üniversitesi Ekonomi Profesörü Burton Gordon Malkiel'in, "Borsada Rastgele Seyir - Başarılı Yatırımlar İçin Denenmiş Stratejiler (A Random Walk Down Wall Street )" başlıklı kitabı Scala Yayıncılık'tan, Neşenur Domaniç'in çevirisiyle yayınlandı.

Yatırım dünyasında, klasikleşmiş kitabı Borsa'da Restgele Seyir ile tanınan Burton Gordon Malkiel, açıktan ticarete konu olan varlıkların fiyatlarının elde edilebilecek tüm bilgiyi yansıttığına dayanan etkin piyasalar hipotezinin önde gelen savunucuları arasında bulunuyor.

Ünlü Forbes dergisi, Malkiel'in Borsa'da Restgele Seyir kitabını, "Yatırım alanında son 50 yılda yazılmış gerçekten iyi kitapların sayısı yarım düzineyi geçmez. Elinizdeki kitapgerçek anlamda klasik kategorisine girmeyi hak ediyor" diye tanımlıyor.

Chicago Tirbune'de, Malkliel ve kitabı şöyle tanıtılıyor:

"Burton G. Malkiel, gösteristen uzak, kural tanımayan ve son derece bilgilendirici bu rehber kitapta borsanınçalkantılı sularında nasıl yol alacağınızı ve profesyonelleri kendi oyunlarında nasıl alt edeceğinizi gösteriyor.

"Finans alanında yaşanan balonlara ve Wall Street camiasının diğer hayal kırıklıklarına ışık tutan yazar, rastgeleseçilmiş hisse senetlerinden olusan bir porföyün de uzmanların özenle seçtikleri portföyler kadar başarılı performans gösterebileceğini kanıtlarıyla ortaya koyuyor.

"İleri teknoloji alanında yaşanan patlamayı ve sonrasında ortaya çıkan manzarayı son derece keskin bir bakışla mercek altına alan Malkiel, içinde bulunduğumuz elektronik broker'lar, sanal guru'lar ve sözde yatırım araçları dünyasında, karlarımızı azamiye çıkarmanın ve zararları en aza indirmenin yollarını gösteriyor.

"Yalnızca hisse senetleri ve tahviller için değil, para piyasaları ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarından sigorta sektörüne, emlaktan, altın ve koleksiyoneserleri gibi maddi varliklara kadar pek çok alanda potansiyel getirileri nasıl inceleyebileceğinizi ögretiyor.

"Yatırım fonlarının reyting oyununu çözmenizi ve endeks yatırım fonlarının daha riskli bir dizi alternatif yatırımaracı karşısındaki avantajlarını keşfetmenizi sağlıyor. ve yalnızca bu baskıda yer alan özel bir bölümde finansal türevlerin ustalık isteyen topraklarında nasıl ilerleyeceğinizi ve yolunuzu bulabileceğinizi gösteriyor,

"Malkiel yıllardır paranın satın alabilecegi en iyi yatırım rehberi olma özelliğini koruyan kitabının geliştirilmiş bu yenibaskısında ayrıca ünlü çalışması 'Yaşa Göre Yatırım Rehberi'ni de güncellemiş bulunuyor.

"İlk yayınlandığı günden bu yana binlerce yatırımcının yolunu açan, gerçek bir klasik... Kitabı okumuş bile olsanız, zaman zaman göz atarak bilgilerinizi tazeleyebilirsiniz." (Fotoğraflı)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Wall Street Ekonomi Domaniç Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title