Haberler

TOGG'un da rakibiydi! Elektrikli otomobil üreticisi Fisker iflasın eşiğinde

Güncelleme:

Küresel kriz otomobil üreticilerini de vururken, yerli otomobil TOGG'un rakiplerinden biri olan elektrikli otomobil üreticisi Fisker'in her an iflasını verebileceği iddia edildi. Finansal sorunlarla boğuşan şirket daha önce de üretimlere ara vermek zorunda kalmıştı.

Yüksek enflasyon ve kur krizi otomobil üreticilerini de vurdu. Ekonomideki sıkıntılar nedeniyle birçok otomobil üreticisi zorluk çekerken, bunlardan biri de elektrikli otomobil üreticisi Fisker oldu.

DAHA ÖNCE ÜRETİME ARA VERMEK ZORUNDA KALDILAR

Bir takım finansal sorunlarla boğuşan ve daha önce üretimlere ara vermek durumunda kalan Fisker'in her an iflas bayrağını çekebileceği öne sürüldü. Şirketin, teminatsız tahvillerinin yaklaşık 8.4 milyon dolara varan gerekli faiz ödemesini gerçekleştiremediği öğrenildi.

İFLAS YASALARI KAPSAMINDA KORUMA TALEP EDECEK

Yerli otomobil TOGG'un da en büyük rakiplerinden biri olan Fisker borcunu ödeyemeyeceğini ifade ederek geçerli iflas yasaları kapsamında koruma talep edebileceğini duyurdu.

HİSSELERİ BİR ANDA ÇAKILDI

2023 yılında hisse değeri 6 dolar civarında gezinen elektrikli otomobil üreticisinin hisselerinin 0.13 dolara kadar düşmüş durumda olduğu vurgulandı.

ŞİRKETTEN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Öte yandan Fisker, Magna Steyr ortaklığı ile Ocean isimli modelini üretiyordu. Markanın Avusturya'da bulunan tesisinde üretime 6 hafta ara verildi. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

TOGG Otomobil Finans Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (27)

sade vatandaş:

helal olsun togga tesla bile dayanamaz dünya toggu almak için kuyruğa girmiş hatta kuyrukta en önce sen alacan ben alacam diye ucu ölüme giden yaralanmalı kavgalara neden olmuş durumda

152
439
yanıtYanıtla
taze vatandaş:

zaten sende bi böyle kanı bozukluk hissetmiştim

yanıt248
yanıt102
BirVarmışBirYokmuş:

Bende TOGG da neden egzos yok diyordum sen mi çaldın

yanıt161
yanıt13
Musti40 :

Hayırdır? bir sıkıntınmı var? Yada tersindenmi kalktın?

yanıt81
yanıt24
Kendi Halinde:

Sözlerinden Türk Vatandaşı olmadığın anlaşılıyor..

yanıt135
yanıt27
sade vatandaş:

şuraya bak biz toggu övmek için elimizden ne gelirse yapıyoruz bunu çekemeyip kıskananlar demedikleri lafı bırakmıyor

yanıt77
yanıt41
bekir yapici:

arkadaslar siz neyin kavgasini yapiyorsunuz togg ülkemizde yillardir arac üreten temsa, karsan, otakar ve diger firmalar gibi 5 ortakli bir özel otomobil üreticisidir yani ne devletin nede ak partinin malidir varsa kazancida devlet kasasina degil hissedarlarin cebine gidiyor tek farki aynen baykar ve bazi medya kuruluslari gibi kredi bizden yandas görüntü sizden anlayisinla ak parti ikdidarinin desteginle kurulmus olmasidir.

90
29
yanıtYanıtla
Mehmet Deniz:

Ve inanilmaz zarar ediyor hiç bir zaman kara geçemeyecek maalesef.Baksana hiç bir AKP’li siyasetci bile kullanmiyor

yanıt6
yanıt8
Kara_kalem:

Kulaktan dolma bilgi ile yorum yapıp ortaklarını yazmışsın Türkiye bu yüzden ilerlemiyor az okuyun magazin değil Anadolu Grubu %23. BMC %23. Turkcell %23. Zorlu Holding %23. TOBB %8.

yanıt17
yanıt9
Sadullah sıtkı:

hayali haberler ve müjdelerle bu ülkeyi ne güzel uyuttunuz yıllarca sizi ve size oyveren kitleyi alkışlamak düşer bizede.

53
36
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title