Haberler

Osmaniye'de 725 arıcıya, 108 ton şeker desteği sağlandı

Güncelleme:

Osmaniye'de 725 arıcıya, 108 ton şeker desteği sağlandı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Osmaniye'de Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 725 arıcıya 108 ton kristal toz şeker dağıtıldı.

Osmaniye'de 725 arıcıya, 108 ton şeker desteği sağlandı

OSMANİYE - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Osmaniye'de Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 725 arıcıya 108 ton kristal toz şeker dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'nden alınan 108 ton kristal toz şeker Osmaniye genelinde Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 725 arıcıya dağıtıldı. Kış aylarının sert geçmesinden dolayı besin ihtiyacını karşılayamayan arıcıların üretimi için kullanılacak olan şekerler kovanların güçlenmesiyle bal üretime önemli katkı sağlayacak. Dağıtılan şekerden kesinle bal üretilmeyeceğini belirten Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, şekerlerin kovanlardaki arı sayılarını artırması için kullanılacağını söyledi.

725 arıcıya 108 ton şeker dağıtıldığını söyleyen İlmeç, "Arı yetiştiricilerimiz için ilkbahar şurubu olan ve bakanlığımız tarafından büyük bir kısmı karşılanan şeker dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Osmaniye'de bulunan 725 aracıya 108 ton şeker dağıtımı yapıyoruz. Bundan önceki dönemde de 58 ton destek salmıştık. Önümüzdeki sonbahar döneminde ise şeker dağıtımlarımız devam edecek. Burada şöyle bir durum var. Bu şeker dağıtımı arı sağlığı ve kovan güçlenmesi için olan bir durumdur. Şeker dağıtımı kesinlikle bal üretimi ile ilgili bir durum değildir. Dolaylı olarak bal üretimiyle alakalı yani bu şeker bal olmuyor arıcılarımız kovanlardaki arı sayılarını arttırıyor. Bu mutlak suretle gerekli olan bir durumdur" diye konuştu.

Şeker desteğinin kendileri için önemli olduğuna değinen Osmaniye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu, "Bakanlığımızın sunmuş olduğu 108 ton şekeri kent gelinde arıcılara dağıtıyoruz. Bu bizim için önemli bir destek. Neden önemli arı gelişmediği içi bal yapmıyor. Şekeri sadece arının gelişmesi için kullanacağız. Farklı anlaşılmalar var. Nedir. İşte şekerden bal yapıyorlar. Kışların uzun gitmesi sebebiyle arı şuan açlık tehlikesinde. Yani arımızı geliştirmek için kullanacağımız bir şeker desteğidir" dedi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'da şeker desteğinin sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Şeker Fabrikaları Osmaniye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title