Haberler

Konya İş Dünyası Asılsız Dedikodulara Karşı Birlikte

Güncelleme:

Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası tarafından yapılan ortak açıklamada, Konyalı firmalar hakkında çıkarılan asılsız dedikoduların ticari itibara zarar verdiği vurgulandı.

Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Sanayi Odası (KSO) Konya merkezli firmalara ilişkin ortak açıklama yaptı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen'in imzasının bulunduğu yazılı açıklamada, İş dünyasının motivasyonunu olumsuz yönde etkileyen tüm söylenti ve dedikoduları şiddetle kınadıkları belirtildi.

İşletmelerin ticari itibarını zedeleyen dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğine dikkati çeken açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"Konya'mız güçlü girişimcilik ruhu, yatırım ve üretim motivasyonuyla Türk ekonomisinin taşıyıcı kolonlarından birisi haline gelmiştir. Müteşebbislerimiz, son dönemde ekonomide yaşanan tüm zorlu şartlara, pandemi döneminin getirdiği zorluklara, etrafımızdaki savaşlara ve yüksek enflasyona rağmen daha güçlü bir Türkiye hedefiyle yeni yatırımlar yapmaya, üretmeye ve istihdama devam etmektedir. Ancak son dönemde her biri şehrimizin değeri olan bazı firmalarımızla ilgili, asılsız ve mesnetsiz dedikodular yapılmaktadır. Hiçbir gerçekliği olmayan, ahlaktan uzak bu tür dedikoduları üzüntüyle takip ediyoruz. Firma ismi telaffuz edilerek seslendirilen bu tür gerçek dışı söylentileri, Konya'ya yönelik bir algı operasyonu olarak değerlendirmekteyiz. Özellikle konkordato konusunu sürekli gündemde tutarak, firmalarımızın hedef alınmasını hem Konya'mıza hem de ülkemize ihanet olarak görmekteyiz. Ticaret Sicili Müdürlüğü verilerine göre 30 binin üzerinde firmaya sahip olan Konya'mızda 2023 yılı içinde konkordato ilan eden firma sayısı sadece 5'tir."

Konya iş dünyası olarak, işletmelerin şehrin ortak değeri olduğuna inandıklarını vurgulanan açıklamada, "Bu anlamda iş dünyamızın moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkilemesi muhtemel tüm söylenti ve dedikoduları şiddetle kınıyor, işletmelerimizin ticari itibarını zedeleyen dedikodulara itibar edilmemesi gerekliliğini hatırlatmayı görev biliyoruz. Firmalarımıza zarar verebilecek her türlü davranış ve sözden kaçınılması, Konya'ya yönelik yeni bir algı operasyonuna izin verilmemesi konusunda uyarıda bulunuyoruz. Herkesi sorumlu davranmaya, daha fazla çalışmaya, daha fazla dayanışmaya, daha fazla birlik ruhuyla hareket etmeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Konya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title