Haberler

İngiltere, 90 adetlik F-35 savaş uçağı alımını iptal etti

Güncelleme:

Daha önce Türkiye'nin çıkarıldığı F-35 programına İngiltere'den kötü haber geldi. Savunma bütçesinde kısıtlamaya giden İngiltere, planlanan 138 adet F-35 siparişini, 90 adet azaltarak 48 adet F-35B savaş uçağı satın alacak.

İngiltere merkezli Sunday Times gazetesi, F-35 programıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, İngiltere'nin F-35 savaş uçağı alımında ciddi oranda azalmaya gideceğini yazdı.

İngiltere, son dönemde askeri teçhizatlarında çeşitli kısıtlamalara gidiyor. Söz konusu haberde de bazı askeri kısıtlamaların olacağı belirtilirken, 90 adet F-35 savaş uçağı siparişinin iptal edileceği aktarıldı.

NİHAİ AÇIKLAMA 16 MART'TA

16 Mart'ta konuyla ilgili nihai bir açıklama yapılacağı belirtilirken, İngiltere Savunma Bakanlığı'nın duyurusuna göre:

"General Nick Carter, gelecekteki silahlı kuvvetlerimiz için vizyonu belirlemede merkez olmuştur. Başbakan, geçen yıl açıklanan 24,1 milyar sterlinlik savunma anlaşmasının ardından entegre gözden geçirmenin sonuçları uygulanırken, General Carter'dan süreklilik ve istikrarı sağlamak için görevde kalmasını istedi. Entegre inceleme 16 Mart'ta yayınlanacaktır."

Savunma bütçesinden kısıtlamaya gidilen askeri teçhizatlar:

  • 80 bin olan Asker sayısı 2024 de 72, 2030 da 70 bin olacak.
  • 24 Adet Typhoon savaş uçağını erken emekli edilecek.
  • F-35 alımı 138'den 48'e düşürüldü.
  • 5 adet planlanan E-7 uçağı 3 adet olarak revize edildi.
  • 600 adet Warrior zırhlı muharebe aracının modernizasyonu iptal edildi.
  • 14 adet C-130J emekliye sevk edilecek.
  • Lojistik helikopter filosunda 45 adet azaltma yapılacak.
  • Eski model bazı obüs ve top sistemleri emekli edilecek.
Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (43)

Hayati:

Amerikanın şuanda en iyisi F18 alınabiliyorsa o alınmalı. Rusya''nın Su35''i F35''den daha iyi. Türkiye''de bunu bildiği için ölü yatırım yerine ABD''nin S400 yaptırımı bahanesiyle bu uçaklardan kurtuldu. Amerika''nın meşhur 1975 yaptırımları vardır. Kıbrıs savaşı sonrası uygulamak istediği ama yemedi. Şimdi aynısını tekrar deniyor. BU topraklar bizim, dik durursak ABD eğilir. Ama eğilirsek bizi . . . . . .

44
23
yanıtYanıtla
Resul koçak:

Harbimi ya bu kıymetli bilgilerini burada paylaşma yoksa dünya gizli servislerinin dikkatini çekersin sonra .......

yanıt5
yanıt18
DERDI BIZEMI DÜSTÜ?:

bizim ülkemizle alakali seylerle ilgilensek diyorum, bizene ingilterenin ne halt yediginden bütcesinden askeri malzeme aliminda tasarufa gitmesinden, dünyada katardan baska dost ülke kalmadi oda cikar dostlugu eskiler araptan türke dost olmaz demisler dünyada sayginligimizi caydirilicigimizi kaybettik bu gün posta koydugumuzla ertesi gün dost oluyoruz yada tersi oluyor rüzgar firildagi gibi bir rusyaya dönüyoruz bir abd´ye arada birde avrupaya

23
24
yanıtYanıtla
ATSIZ AT ARABASI:

bu haber halk için sadece genel kültür konusu , bilgiden zarar gelmez. , , niye bu kadar tepki verdiniz ki

yanıt15
yanıt3
Şenol giden:

Ne demişler dön baba dönelim diye kim demiş kime demiş bilemem ama senin dediğin gibi bir ona bir buna dönerken ülke dönek oldu.

yanıt1
yanıt1
AB''DEN:

ÇIKARKEN BIZE NE DIYORDUNUZ, SAÇMALAMAYIN DERKEN ANLAMIYORDUNUZ, AB''DEN ÇIKTILAR VE TÜRKIYE ILE TICARET ANLASMASI OLDU.

yanıt5
yanıt0
Escobar baba:

Farkındamısın senede döneklik var. Mesala vatanına dönmeden başlayabiliriz

yanıt3
yanıt0
geronimo:

F-35 lerin yerine Çin yapımı veya Eurofighter uçaklar tercih edilmeli savaşma ihtimalimizin yüksek olduğu ülkelerden ki o ülke Abd uçak alınmamalı.

21
10
yanıtYanıtla
HANI KARDESLIK:

Bilader nedir bizdeki bu cin sevdasi? Onlar Müslümanlari oluk oluk öldürüyorlar. Oradan Alalim Asiyi birde Ucaklari daha cok müslüman öldürsünler.

yanıt1
yanıt3
FATİH:

F35 i karalama kampanyası. mundar ciğer

10
19
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title