Haberler

    Danimarka'da bir belediye haftalık 4 gün mesai 3 gün tatil uygulamasına geçti

    Güncelleme:

    Danimarka'nın Odsherred Belediyesi pazartesi-perşembe olmak üzere dört günlük mesai uygulamasına geçti. Belediye çalışanları cuma-cumartesi-pazar günleri tatil yapacak.

    Danimarka'nın Odsherred şehri belediyesi dört günlük mesai uygulamasına geçerek bu alanda karar alan ülkedeki ilk resmi kurum oldu. Buna göre belediye çalışanları sene boyunca Cuma günü de dahil 3 günlük hafta sonu tatili yapacak.

    YAKLAŞIK 300 KİŞİ ÇALIŞIYOR

    Belediyenin insan kaynakları çalışanı Kirsten Lund Markvardsen uygulamanın bu hafta başlayacağını belirtirken, üç günlük tatile geçmeden önce konseyin üç sene boyunca bu uygulamayı denemeye tabi tuttuğunu söyledi.

    Bunun yanında vatandaşlar mesai saatleri ve günleri dışında belediye çalışanlarına telefonla ulaşarak bazı işlemlerini yapabilecek. Başkent Kopenhag merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunan Odsherred Belediyesi'nde yaklaşık 300 kişi çalışıyor.

    Danimarka'da bir belediye haftalık 4 gün mesai 3 gün tatil uygulamasına geçti

    "DAHA İYİ HİZMET VERECEĞİZ"

    Markvardsen çalışma saatlerinin değişmeyeceğini ve haftada 35 saat olarak kalacağını belirterek, "Çalışma günleri azaldı. Bu sebeple vatandaşlar mesai saatleri dışında günün erken saatlerinde ve mesai sonrasında da belediye çalışanlarına ulaşabilecek. Bu da cuma günü tatil yapmanın karşılığı olacak. Bu sayede hem daha iyi hizmet vereceğiz hem de daha fazla tatil yapacağız" diye konuştu.

    MESAİ SABAH 7'DEN AKŞAM 7'YE KADAR SÜRECEK

    Buna göre belediyedeki çalışma mesaisi haftanın dört günü pazartesi'den perşembeye kadar sabah yediyle akşam saat yedi arasında olacak. 3 günlük tatilden yararlananlar arasında olan belediye çalışanları yeni mesai günleri ve saatleri konusunda oldukça heyecanlı olduklarını söyledi. Danimarka, Avrupa ve dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkeleri arasında üst sıralarda yer alıyor.

    Kaynak: Euronews.com / Ekonomi

    Danimarka Haberler

    Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

    Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

    Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

    Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

    Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

    Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 25 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title