Haberler

Aile ve Gençlik Fonu Resmi Gazete'de, işte başvuru şartları

Güncelleme:

Yeni evleneceklere faizsiz kredi imkanı sunan Aile ve Gençlik Fonu'yla ilgili yönetmelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Fona başvurusu kabul edilen çiftlere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi imkanı sunulacak. Fondan yararlanmak isteyenler, Bakanlığa, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma taahhüdünde bulunacak.

Yeni evlenecekleri yakından ilgilendiren Aile ve Gençlik Fonu'yla ilgili yönetmelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fon için başvurusu kabul edilen çiftlere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi imkanı sağlanacak. Faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen çiftler Bakanlığa, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma taahhüdü verecek.

AİLE VE GENÇLİK FONU BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru şartlarıyla ilgili yaptığı açıklamada programdan evliliğe ilk adımı atacak olanların yararlanacağını duyurmuştu. Göktaş, evlenecek çiftlerin, programa başvurması için Bakanlığın evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmalarının ardından evlenmeleri ve yine evlilik sonrası sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı kabul etmeleri gerektiğini bildirmişti.

BAŞVURULAR 15 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren fon, Türkiye'nin yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerle desteklenecek. 15 Şubat'ta başlayacak başvuruları kabul edilen aile kurmak ve projelerini hayata geçirmek isteyen gençler fondan yararlanabilecek.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

Gençlik Aile İçi Şiddet Yaşam Politika Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500

Yorumlar (29)

Bir garip yolcu:

Haberi okudugumdan beri 150 bin lira ile ev mi alsam kalanıylada evi mi dizsem ..neyse evlenecegim insani arayıp onla istişare yapayım

55
18
yanıtYanıtla
Ufuk Gökceoglu:

Dünyanın başka neresinde var bu? Nankörlük etmeyin kardeşim

yanıt27
yanıt92
Ahmet Melih ALEMDAR:

Ufuk Bey in dediği gibi nankörlük etme güzel kardeşim. Daha ne istiyosun. 150 Bin Lira ile evini de döşersin. Düğün salonunu kiralarsin. Takı alırsın vb. Bi sürü şey yaparsın :)

yanıt24
yanıt15
Mert Colok:

En güzeli

yanıt4
yanıt1
Vedat Arman:

Ben 2. Almak istiyorum. Benim içinde geçerli mi? Mark Kolçak rumuzlu arkadaşın hakkını yemek istiyorum:)

24
6
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Anladığım kadarı ile ilk okulda öğretmiyorlar "rumuz" kelimesini ? Ben ilk okulda 1990-larda.. öyle bir kelime öğrenmemişdim. Bilgisi olmayanlar için.. "RUMUZ" herhalde "İSİM" anlamına geliyor olabilir.

yanıt4
yanıt6
Mark Kolçak:

Sayın Vedat Arman.. "rumuz" kelimesini bildiğin gibi ilk okulda öğretmiyorlar ve bu sebepden dolayıda ZOR bir kelime sayılabilir. Bence "rumuz" yerine "isim" demeliyiz.

yanıt4
yanıt9
JY:

21. YUZYILDAYIZ EVLENMEK DEMODE OLDU ARTIK. INSANLAR TEK BIR PARTNER ILE TUM OMURLERINI GECIRMEK ISTEMIYORLAR ARTIK. BIR SEVGILIDIN VARSA VE BERABER YASAMAK ISTIYORSAN TUT BIR EV BERABER YASA SIKILINCA BIRINIZ EVDEN CIKAR GELSIN YENI ASKLAR.

5
18
yanıtYanıtla
Mert Colok:

Haklı olabilirsiniz ama şu yaşlı nüfusunun yükselmesine ne diyeceğiz

yanıt2
yanıt1
JY:

MERT, GENC NUFUS OLSUN DIYE EVLENIP COCUK YAPMAYA HIC NIYETIM YOK. BEN HAYATIMI YASAMAK ISTIYORUM.

yanıt1
yanıt3
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title