Haberler

    Çin'in en büyük ikinci şirketi Tencent, koronavirüsten ölenlerin sayısını 24 bin olarak duyurdu

    Güncelleme:

    Çin'in en büyük ikinci şirketi Tencent, koronavirüsten ölenlerin sayısını 24 bin 589 olarak paylaştı. Şirket daha sonra bu paylaşımını ana sayfadan kaldırdı.

    Çin merkezli dünyanın en büyük video oyunları üreten şirketi Tencent, ülkede koronavirüsten ölen kişi sayısını internet sitesinde 24 bin 589 olarak yazdı. Şirketin internet ana sayfasında yayımlandıktan kısa bir süre sonra kaldırılan rakamlarda enfekte hasta sayısı da 154 bin olarak ifade edildi.

    "ÇİN GERÇEK RAKAMLARI SAKLIYOR" İDDİASI

    Pekin hükümetiyle Tencent'in açıkladığı ölü sayısı arasında 80 kat fark bulunuyor. En son paylaşılan resmi rakamlara göre virüsten ölenlerin sayısı 564. Vuhan'da ortaya çıkan koronavirüs salgınının kısa bir sürede hızla yayılması sonrası bazı yayın organları ve sosyal medyada Çin'de hükümette bulunan Komunist Parti'nin gerçek rakamları sakladığı söylentileri dolaşıyordu.

    ŞİRKET, ENFEKTE SAYISINI 80 BİN OLARAK AÇIKLADI

    Çin'in en büyük ikinci şirketi konumunda bulunan Tencent'in cumartesi günü yayımlayıp, kısa süre sonra kaldırdığı koronavirüsle ilgili paylaşımda enfekte sayısı 79 bin 808, koronavirüs taşıdığından şüphelenilen kişi sayısı 154 bin 23, ve virüs bulaşıp iyileşen hasta sayısı ise 269 olarak açıklandı.

    Taiwan News'in haberinde Tencent'e ait enfekte hasta sayısı 79 bin 808 iken bu sayısı resmi rakamlarda 14 bin 446.

    Çin'in en büyük ikinci şirketi Tencent, koronavirüsten ölenlerin sayısını 24 bin olarak duyurdu

    RESMİ KAYNAKLARDA ÖLÜ SAYISI 564

    Pekin hükümetinin 6 Şubat tarihinde güncellediği rakamlara göre çoğunluğu Vuhan'da olmak üzere koronovirüsten ölenlerin sayısı 564, enfekte hasta sayısı da 28 bin 18 olarak açıklandı.

    VUHANLI DOKTOR SUSTURULMUŞTU

    Geçtiğimiz günlerde Vuhan'da çalışan bir doktor olan Li Wenliang'ın koronavirüs salgınını resmi açıklama yapılmadan 3 hafta önce tespit edip insanları uyardığı, ancak Çinli yetkililer tarafından "internette söylenti yaymak ve kamu düzenini bozmak" suçlamasıyla susturulduğu ortaya çıkmıştı.

    Şu anda koronavirüse yakalanan ve hastanede tedavi altında olan 34 yaşındaki doktor, sosyal medya üzerinden Vuhan'da karakola götürülüp aynı suçu bir daha işlemeyeceğine dair kendisine imzalatılan belgeleri paylaşmıştı.

    İlgili Haberler
    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    Bakmadan Geçme

    12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    500

    Yorumlar (29)

    vedat:

    Çin, Rus ve abd şimdilik dünyanın en büyük zalim hükümetleridir. . Yüce Allah''tan niyazımız odur ki tez zamanda kahrı perişan olup yok olurlar. Hem kendi hem de başka halkların baş belalarıdır.

    55
    5
    yanıtYanıtla
    maraş:

    onlar bizi yok etmeden yok olmazlar geri zekalı

    yanıt3
    yanıt3
    kurşun kalem:

    israili unutmuşsun en başta o var çin en azından savaşmıyor kimseyle zaten savaşsa kazancağı kesin de

    yanıt6
    yanıt0
    sizofren:

    uygurlu müslümanlarin ahi -cin baskakani büyük konusmus bizi durduracak güc yok diye gözle görülmeyecek kadar kücük bir virüs hakkinizdan geldi geliyor caresiz kaldiniz varmi ölüme care -zalimin zülmü varsa mazlumun ALLAHi var

    26
    2
    yanıtYanıtla
    Halit Bosnasaraylı:

    1, 5 milyar nüfus yanında 24 binin lafı mı olur? Bu nüfus korkunç bir rakam. Hindistan 1, 2 milyar. Diğer uzak doğu ülkeleri 1 milyar. Bunlara dünya mı yeter. Bu nüfus artış hızıyla 20-30 sene sonra dünya birbirini yer. Dünya daha fazla nüfus besler deniyor. Yediğimiz içtiğimizin ne olduğu belli değil. Hiç bir gıda olması gerektiği gibi tabii ve sağlıklı değil. Sonumuz Koronavirüsten daha korkunç olabilir.

    12
    0
    yanıtYanıtla
    Kesinlikle doğrudur.:

    Çin hükümetinin verdiği resmi rakamlara güvenmiyorum. Bu virüs Çin''e yaklaşık 3 trilyon dolar kaybettirdi. Fabrikalar kapandı, ihracat ve turizm durdu. İnsanlar evlerinden çıkamadığı için üretim sınırlı. Netice olarak yaklaşık 50 milyon insanın karantinaya alındığı bu durumda 510 ölü hiç inandırıcı değil zaten. Ölüm sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.

    8
    0
    yanıtYanıtla
    adsız cengo:

    bende ülkemizde de bu virüsün olduğuna inanıyorum ama medyaya yansıtmıyorlar çünkü yanlış yaptılar böyle bir virüs varken çinden yolcu kabul etmeleri kabul edilemez bir hatadır

    yanıt1
    yanıt0
    cemal:

    sana ne olum fazla ise

    yanıt1
    yanıt2
    Cahilsin:

    Niye gocunuyorsun CEMAL? Sana ne diye birşey yok. Virüs yayılmadan iki gün önce Wuhan''dan 5-6 milyon Çinli yılbaşı tatiline çıkmış dünyanın dört bir yanına. Bu virüs yakında tüm dünyada görülecek, ülkemizde de görülmesi muhtemel. Çok ciddi önlemler alınsın diye adam bilgi vermiş.

    yanıt0
    yanıt0
    Alim:

    Cemal kardeş bu ateş tüm dünyayı yakacak. Tedbir alınsın, bu virüs ciddiye alınsın diye adam ne güzel bilgi vermiş. Bu virüs ailene de bulaşırsa ne yapacağını biliyor musun?

    yanıt0
    yanıt0
    Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title