Haberler
Güncelleme:

Bulgaristan'daki taşkın Edirne'ye su maymunlarını getirdi

Bulgaristan'da aşırı yağış nedeniyle taşan Tunca Nehri'nin sularıyla birlikte yüzlerce su maymunu Edirne'ye geldi. Tunca ve Meriç nehirleri kıyısındaki sulak alanlara yerleşen su maymunları, kurbağa ve bitki kökü yiyerek besleniyor. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (25)

Avcı:

Bu su maymunları geldiğinden beri milli park olan gala gölünde ördekler üreyemez oldu. Balıkçıların ağlarını parçaladığı gibi balık yumurtalarını da yemekte. Su maymunun girdiği gölet ve akarsulardaki balık popülasyonu hızlıca azaldı. Tarım alanlarına zarar vermediği söyleniyor ama yanlış bilgi. Bu istilacı bir türdür ve topraklarımızda yaşamamasına rağmen birde bu türü soyu tehlike altındaki hayvan sınıfına sokmuşlar. Eğer bizim topraklarımızın eko sisteminde olan bir hayvan değildir. Acil önlem!

11
7
yanıtYanıtla
KUŞÇU:

NE OLDU AVLARINIZ MI GİTTİ ELDEN? SİZ İSTİLA EDECEĞİNİZE BAŞKA BİR CANLI İSTİLA ETSİN BARİ. .

yanıt4
yanıt5
Avcı:

Giden bizim avlarımız değil, hepimizin hayvanıdır. Avcı söz de değil gerçek doğa koruyandır. Avcılar hiçbir zaman doğayı bitirmek için uğraşmaz, yani bindiği dalı kesmez. Sen şehirdeki kaloriferli evinde belki bu hayvanın zararndan etkilenmezsin ama geçimini günde tutacağı 10 kilo balıkla sağlayan insana bu koyar. Bu yüzden sözden hayvansever vatandaş, bu konu hakkında yardımcı olamıyorsan, bilgin yoksa sus, konuşma, otur yerine.

yanıt0
yanıt0
GELİN SİZDE GELİN:

Bunca gelenlerden sevimlisiniz

12
3
yanıtYanıtla
aynen:

suriyelilerden iyidir, en azından vatanlarını satıp gelmemişler

yanıt8
yanıt1
fikir:

Tunca nehri her zaman taşıyor . istanbulda su sıkıntısı var acaba içme suyu barajı yapılabilir mi . iyi olmaz mı ki bir fikir.

6
4
yanıtYanıtla
selim:

kardes ordaki su arindirilamaz cok pis sacmalama

yanıt1
yanıt1
Yaniii:

Bu kemirgenler son derece istilacı canlılar ve gittikleri yerdeki doğal dengeyi olumsuz etkiliyorlar. Hayvanların yaşam hakkı var elbet ama doğal dengeyi koruma adına tedbir alınmalı.

4
4
yanıtYanıtla
Avcı:

Bunların yayıldığı yerde bunları yok edecek bir yırtıcı yok. Güney amerikadaki gibi boğa yılanı, anakonda mı salalım da bunları yesin. Ama devlet dese bunun kürküne ben para vercem diye, o zaman gör sen avcılar mı bu hayvanları avlayacak yoksa, yamyamlar mı?

yanıt0
yanıt0
sami:

Su samuru onlar , maymun değil. Çoğalınca verdikleri zarar inanılmaz

3
2
yanıtYanıtla
Sato:

Hayvan dersinden giyisi yapılır cok güzel tüyü vardir pahalı dır zararsız hayvan

1
4
yanıtYanıtla
Vegan:

Kardeşimiz.. hoş geldiniz

2
1
yanıtYanıtla
Mete:

Ne maymun beaa yah, bu dupeduz bilidigin Fare bea yah. Napar simdi bunlar beah yah. Acayip sote olur bunlardan be yah, yanliz tuzunu az koycan be yah

0
3
yanıtYanıtla
a:

bu maymun mu şimdi

3
0
yanıtYanıtla
çet:

muhabirin sorduğuna bak. . . nabıyolar. . .

3
0
yanıtYanıtla
Domuz avcisi:

Hemen vurun , böylece Türk avciligina büyük hizmet! edersiniz

1
1
yanıtYanıtla
tr:

ne car car konuştunuz bee zaten bunlar çiftliklerde kürkleri için yetiştiriliyormuş ordan yağmur suyuyla birlikte gelmiş haberi okumadan yorum yapmayın . . . allahın yarattığı hiç bir canlı boşa yaratılmamıştır vardır bir faydası

2
0
yanıtYanıtla
AÇ ADAM:

YENİYOR MU ?

0
2
yanıtYanıtla
Ant:

Hahaaha

yanıt1
yanıt0
hasan huseyin:

su maymunu ha. . . . . yeni bir tur icad etmisiz gene. . . . su gorili veya su sebegi de girer literature yakinda. . .

0
1
yanıtYanıtla
COK DiKKATLi OLMAMIZ SART:

BU GILLI BULGAR AJANLARINI TRASHHLAYIP CHiNAYA ASI KARSILIGINDA TAKAS FENA OLMAZ

0
1
yanıtYanıtla
;-;:

ALMANYADA BENIM VE KOMSULARIMIZIN BAHCELERININ ICINDEN YERDEN KAYNAYAN BIR DERE GECIYOR BU HAYVANLARDAN 5-10 TANE VAR 70-80 YIL ÖNCE EVLERIMIZIN OLDUGU ARAZIDE BU HAYVANLAR KÜRKLERI ICIN SUNNI HAVUZLARDA BESLENIYORMUS YERLESIME ACILINCA BU HAYVANLARI SERBEST BIRAKMISLAR BEN BIR ZARARLARINI GÖRMEDIM BEN AYNI ZAMANDA BALIKCIYIM BU HAYVANLARIN BALIK VEYA YUMURTASINI YEDIGI GERCEK DEGILDIR DAHA COK SU BITKISI KÖKÜ YIYIYORLAR:

1
0
yanıtYanıtla
Avcı:

Gala gölü civarında bulunan köylerde yaşayanlara oranın balıkçılarına sorabilirsiniz. Eğer Nisan-Mayıs gibi giderseniz yumurtaları kırılmış ördek yuvalarının başında yumurta yerken de görebilirsiniz. Size açık adres veriyorum. Daha ne olsun?

yanıt0
yanıt0
tutankamon hoca:

Maaş bağlasınsaın kardeşlerimizi

0
0
yanıtYanıtla
Anti avcı:

Avcılar uzun yaşatmazlar su maymunlarını Türkiye''de. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title