Haberler

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

Güncelleme:

Samsun'da bulunan Ali Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri lise bünyesinde bulunan birçok alanda gördükleri uygulamalı eğitim ve yaptıkları stajlar sayesinde mezuniyetten sonra istihdam konusunda herhangi bir zorluk yaşamıyor.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yer alan Ali Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri gördükleri uygulamalı eğitim ve yaptıkları stajlar sayesinde mezuniyetten sonra herhangi bir iş bulma stresi içerisine girmiyor. Lise bünyesinde bulunan bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı alanlarında hem teorik hem de uygulamalı eğitim gören öğrenciler mezuniyetten sonra ise kendi alanlarında birçok yerde istihdam sağlayabiliyor.

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

ÖĞRENCİLER SON SINIFTA STAJA GİDİYOR

Okul Müdürü Orhan Zengin, lisede eğitim gören öğrencilerin 10. sınıftan itibaren alanlara ayrıldığını söyledi. Öğrencilerin 10. sınıfın sonunda mevcut olan alanların dallarına yerleştiğini ifade eden Zengin, "12. sınıfa kadar öğrencilerimiz atölyelerde ve dersliklerde teorik eğitim alıyor. Son sınıfta ise öğrencilerimiz staj eğitimi için işletmelere gidiyor ve 1 yıl boyunca işletmelerde eğitim görüyor. Haftanın 3 günü işletmede 2 gün ise okulda eğitim veriliyor. Asgari ücretin net tutarının yüzde 30'u kadar da maaş alıyor öğrencilerimiz" dedi.

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

"BÜYÜK BİR İŞ KAYNAĞI VAR"

Liseden mezun olan öğrencilerin iş bulma konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Zengin, "Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin tamamı iş bulma konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmıyor. Şu anda zaten sanayi ve birçok alanda büyük bir elemana ihtiyaç var. Bizim lisemizde bulunan alanlarda büyük bir iş kaynağı var. Öğrencilerimizde gördükleri uygulamalı eğitim sayesinde bu alanlarda zorluk çekmeden iş buluyor" diye konuştu.

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

"İŞSİZ KALACAĞIMI DÜŞÜNMÜYORUM"

Öğrencilerden Mevlüt Aygün ise lisede hem teorik hem de uygulamalı alanında etkili bir eğitim gördüğünü belirterek, "Mezun olunca herhangi bir iş sıkıntısı yaşayacağımı düşünmüyorum. Sanayi alanların çok sayıda iş imkanı var bizim için. Hem sanayilerde olsun hem de büyük şirketlerde olsun iş imkanları var. Mezun olunca işsiz kalmam" şeklinde konuştu.

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Lisesi Samsun Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title