Haberler

Julia Roberts Biyografisi

Julia Roberts
Doğum Tarihi28.10.1967

Julia Roberts Kimdir ?

Julia Roberts (d. Julia Fiona Roberts, 28 Ekim 1967, Georgia), Oscarlı Amerikalı oyuncu.

Betty Lou Bredemus ve Walter Grady Roberts'ın en küçük çocuğudur. 140 milyon dolarlık servetiyle Hollywood'un en zengin oyuncusudur.

Yıllık 62 milyon dolarlık kazancıyla da yılda en çok kazanan J. Roberts, Mona Lisa Smile Filmiyle aldığı 25 milyon dolarlık ücretle de sinema tarihinin en yüksek ücretli kadın oyuncusu olmaya hak kazanmıştır. Aynı zamanda Unfabulous dizisiyle ünlenen Emma Roberts'ın da halasıdır.

Kariyeri

İlk zamanlarda, Julia, vejetaryen olmayı planladı ve oyunculukla az ilgilendi. Campbell Lisesi'nden mezun olduktan sonra, New York'ta tiyatro okuluna gitmek için ablası ve abisine katıldı.

Oyunculuğa kapılmadan önce, Baskin-Robbins ve Athlete’s Foot'ta çalıştı. Sonra, modellik şirketi "Click" 'le sözleşme imzaladı ve oyuculuğa hazır abisi Eric'in, Julia'nın "Blood Red" 'deki ilk film rolüyle ortaya çıkartana kadar, onlarla kaldı.Film iyi gitmedi; ama Hollywood'da insanlar onu konuşmaya başladı.

1988'de Mystic Pizza'da bir pizza garsonunu oynadı ve sonra da Liam Neeson ile birlikte Satisfaction'da oynadı. Julia ve Liam arasında kameranın arkasında sıcaklaşan işler başladı. Bir yıl sonra, Steel Magnolias'ta o zamanki nişanlısı, Dylan McDermott, karşısında oynadı.

"Steel Magnolias"'tan hemen önce, Julia hastalandı ve film çekimleri başladığında yeni iyileşiyordu. Bu durum, yönetmen Herbert Ross'un oyunculuğu hakkında kötü şeyler söylemesini, çoğunlukla da insanlar karşısında söylemesini durdurmadı; ama Julia Oscar adayı olunca, Ross sustu.

2000'de, Steven Soderbergh yönetmenliğinde gerçek bir hayat hikâyesine dayanan yalnız bir anneyi canlandırdığı filmin çekimlerine başladı: "Erin Brockovich". Bu film, Soderbergh ile çalıştığı ilk film olmuştur (Erin Brockovich, Full Frontal, Ocean’s 11 ve Ocean’s 12).Bu filmle, 2001 Altın Küre ödülünü kazanmıştır.

Bir ay sonra, Benjamin Bratt, "Erin Brockovich" filmindeki rolüyle Oscar kazandığında son kez Julia'nın yanındaydı. Kabul Konuşmasında, beş dakika boyunca sahneden tanıştığı herkese teşekkür etti ve "Burayı seviyorum!" diye bağırdı. "Dünyayı seviyorum, çok mutluyum, teşekkür ederim!" diyerek konuşmasını bitirdi.
2001 Haziran'ın sonuna doğru, Julia ve Benjamin ayrıldıklarını duyurdular. "Nazik ve duygusal bir son" olarak ilişkilerini böyle anlatmıştır.

Özel Hayatı

Oscar kazandıktan sonra, Julia yavaşladı; kendi yaşamına odaklanırken "Full Frontal" ve "Confessions of a Dangerous Mind" gibi filmlerde küçük rollerde oynadı. "The Mexican" filminin çekimleri sırasında kameraman Daniel Moder'la tanıştı ve yakın arkadaş oldular.

Uzun zaman boyunca, aşk spekülasyonları oldu, Aralık 2001'de "Ocean's Eleven" filminin galasında, çiftin ilk resmi fotoğrafı çekildi. Julia, yeni sarışın bakışıyla, sevinçli ve mutlu görünüyordu.Çift, Julia'nın New Mexico'daki büyük çiftliğinde, 4 Temmuz 2002'de, Bağımsızlık Günü'nde, gece yarısı töreniyle evlendi.

Düğünden sonraki ilk röpartajında, Julia Danny'i "adamlar arasından adam, bencil olmayan ve tümüyle kuşatılmış" olarak tanımladı. Temmuz 2004'te, evlilikten iki yıl sonra, Julia ve Danny ilk çocuklarını beklediklerini duyurdular. Çocuklarının doğumundan sonra, Julia hiçbir şeyi planlamıyordu.



title