Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Güncelleme:

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımsal üretim ve ihracat rakamlarını paylaştı. Erdoğan, sözlerinin devamında "Hepinizi alnınızdan öpüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"HEPİNİZİ ALNINIZDAN ÖPÜYORUM"

"Tarımsal gayrisafi yurtiçi hasılada Avrupa'da lider dünyada ilk 10 içindeyiz" diyen Erdoğan, "Fındık incir kiraz ve kayısı üretiminde dünyada açık ara 1. sıradayız. Sebzede 4, meyvede 5.'yiz. Tarımsal hasılamızı 2023'te 69,2 milyar dolara yükselttik. İhracatımızı 3,8 milyar dolardan 2023'te 31 milyar dolara ulaştırdık. Türkiye, 2023 yılında 2012 ülke ve bölgeye 2 bin 200 çeşit tarımsal ürün ihraç etti. Hepinizi alnınızdan öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Değerli çiftçi kardeşlerim, saygıdeğer katılımcılar, hanımefendiler beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlerin vasıtasıyla toprağı işleyen kardeşlerime sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Türk tiyatrosunun usta ismi Ayten Gökçer'i rahmetle yad ediyorum. Sanat camiamıza baş sağlığı diliyorum.

"ÇİFTÇİLERİMİZİN DESTEKLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ"

Çiftçi kardeşlerimize demokrasimize verdiği katkıdan dolayı da minnettarız. 15 Temmuz'da birileri bankamatik kuyruklarına koşarken, benim çiftçi kardeşlerim darbecileri engellemek için mahsulleri ateşe verdi. Çiftçilerimizin cesaretini ve vatanperverliğini hiçbir zaman unutmayacağız. Türkiye'yi vesayetten kurtarma mücadelemizi hep birlikte verdik. Türkiye'yi vesayetin her türlüsünden kurtarma mücadelesini beraber verdik. Ekonomide, tarımda, ihracatta ülkemizi hayal dahi edilemeyecek noktalara getirdik. Yüce Allah bizleri topraktan yaratmıştır, hayatımızı toprağın üzerinde ondan elde ettiğimiz mahsullerle sürdürüyoruz.

"ALIN TERİ DÖKMEZSENİZ TOPRAK DA SİZE BAKMAZ"

İnsanoğlunun sadık yari topraktır. Toprak olmazsa hayat olmaz. Toprak olmazsa ne dünyada kalacak yer ne de öteki aleme göçünce yatacak yer bulabiliriz. Biz toprağa ne kadar önem verirsek toprak da bizi yaşatır. Alın teri dökmez, gerekli yatırımı yapmazsanız toprak da size bakmaz. Bu anlayışla son 21 yılda çiftçi kardeşlerimize hak ettikleri önemi vermenin gayretinde olduk. Sorunlara kalıcı ve modern çözümler bulabilmek için gerçekten yoğun mesai harcadık.

Ülkemizin tarımsal potansiyelini gün yüzüne çıkarmak için ciddi hibeler sağladık. Üretimin gelişmesi için son 21 yılda 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdik. 2024 yılından şu ana kadara 45 milyar lira ödeme yaptık.

"'TARIM BİTTİ' DEMEK BÜYÜK BİR ART NİYETİN İŞARETİ"

440 tarımsal ovamızı koruma altına aldık. Tarsim ile çiftçimizin alın terini koruyoruz. Tarım sektörü ile ilgili gerçek dışı iddialar gündeme geliyor. Türkiye'nin tarım politikası kötüleniyor. Bu iddialar eli nasırlı çiftçilerimizin emeğine hakarettir. Her ülke gibi bizim de sıkıntılarımız var ama Türkiye'de tarım bitti demek sadece cehalet değil art niyetin işaretidir.

Tarımsal gayrisafi yurtiçi hasılada Avrupa'da lider dünyada ilk 10 içindeyiz. Fındık incir kiraz ve kayısı üretiminde dünyada açık ara 1. sıradayız. Sebzede 4, meyvede 5.'yiz. Tarımsal hasılamızı 2023'te 69,2 milyar dolara yükselttik. İhracatımızı 3,8 milyar dolardan 2023'te 31 milyar dolara ulaştırdık.

"HAYVANCILIK ÖZEL ÖNEM VERDİĞİMİZ ALAN"

117 ülkeye tohum ihracatı gerçekleştiriyoruz. Hayvancılık özel önem verdiğimiz diğer alan. Hayvancılık ülke tarımının geleceğidir. Suni fiyat artışlarını inceledik, sebeplerini araştırdık. Fahiş artışlarının piyasa şartları ile izah edilemeyeceği herkesin malumudur. Piyasa koşullarından ziyade fırsatçılık var. Kimi çıkar odakları fiyat manipülasyonu ile piyasayı bozmakta. Milletin aşına, ekmeğine göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız. Enflasyona karşı yürüttüğümüz mücadeleyi fiyat oyunlarına kurban veremeyiz. Hayvancılıkta şikayetleri giderecek yeni politikaları devreye koyuyoruz. İlk defa genç ve kadın üreticilere yüzde 70 ek destek sağlayacağız. Hayvan hastalıkları ile mücadelede yeni tedbirler alacağız. Yenilenebilir kaynakların kullanılacağı organize tarım bölgeleri kuruyoruz. 41 adet organize tarım bölgesinin sürecini hızlandırdık. 1382 tarım ve gıda ürününün coğrafi işareti tescil edildi."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Dünya Çiftçiler Günü Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İhracat Gündem Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (36)

oguz:

VALLA BEN BİR ŞEY ANLAMIYORUM TARIM BİTMİŞ FİYATLAR BAŞI ALMIŞ GİDİYOR KENDİSİ ALINDAN ÖPÜYOR BİRİ BANA BUNU ANLATSIN

281
53
yanıtYanıtla
Hakan Acar:

Bu kadar çok üretim varsa biz neden fındık, incir ve kayısı yiyemiyoruz. Herhalde ağam bizimle eğleniyor.

226
26
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Keşke eğlense. Ağam bizi İskiyor.

yanıt76
yanıt11
Hek Tor:

Fındık, incir ve kayısı yiyemiyorsan PASTA ye kardeşim... Sağlıklı bir karışım da olabilir, meselaaaa, örneğin, misal olarak ''Samanda Doğurdu'' ile ''Tripoli Humması''nı karıştır, içine ''Tersane Balı'' ve ''Yular Süzmesi'' kat, al sana ucuz bir öğün, afiyetle ye... Yarasın.

yanıt9
yanıt7
kemal kemal:

Hep öpülüyoruz

128
14
yanıtYanıtla
Said FARUK:

Nas'lar okundu mu beyler

115
20
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Felak a geçtik.

yanıt58
yanıt6
Hek Tor:

Vallaaa Nas'ın yüzde 8,5'unu bilemem ama banka bana yüzde 62 (yazıyla altmışiki) teklif etti, reddettim... NAS gülüyordur şimdi bana, ben de başkasına ve bu da yeter bana.

yanıt13
yanıt4
Kemal Özbek:

ağam bizimle egleniyor

74
8
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Çifçi kardeşlerimiz hazırlık yapsınlar, yakında tarlalarını ziyarete gelecekmiş... Haaaa, tarla girişinde 8 - 10 TANE galoş bulundurmayı sakın unutmasınlar ama.

yanıt32
yanıt1
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title