Haberler

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Güncelleme:

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP yönetimine geçen Giresun'da, valilik açık alanlarda alkol kullanımını yasakladı. Söz konusu kararla birlikte artık sahilde, piknik alanında ve aracın içerisinde alkol alınması yasak olacak.

Giresun Valiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla sahiller, piknik alanları ve park halindeki araçlarda alkol kullanımını yasakladı. Alkol yasağının amacının, kamu güvenliği, kamu düzeni, genel sağlığın korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi olduğu ifade edildi.

KARARI VALİLİK DUYURDU

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Belediye yönetimi AK Parti'den CHP'ye geçen Giresun'da, valilik dikkat çeken bir karara imza attı. Giresun Valiliği sahiller, piknik alanları, park halindeki araçlarda alkol kullanımını yasakladı. Yasağın kapsam ve ayrıntıları ise sosyal medyadan paylaşıldı.

Valiliğin resmi sosyal medya hesabından duyurulan karar şu şekilde:

"AMAÇ: Bu karar, Giresun il sınırları içerisinde kamu güvenliği, kamu düzeni, genel sağlığın korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla alınmıştır.

KAPSAM: Bu karar, Giresun il sınırları içerisinde açıktan veya çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol alan şahısların engellenmesi ve bu ürünlerin kullanılmasını özendiren veya teşvik edenlere yönelik alınacak tedbirler ve bu tedbirlere uymayanlara uygulanacak yaptırımlara ilişkin usul ve esasları kapsar.

GENEL ESASLAR: Giresun il sınırları içerisinde, kamunun istifadesine açık olan ve yetkili mercilerce alkol tüketimine dair ruhsatlandırma yapılmamış mahallerde alkol alarak vatandaşların sükun ve huzurunu bozanların alkol ve türevi maddelerin özendirilmesinin engellenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında;

ALKOL KULLANMANIN YASAK OLDUĞU NOKTALAR

  • Giresun ili sahil kısmında, kumsalda ve kayalıklarda, Aksu deresi, Batlama deresi, Büyük Güre deresi ve Küçük Güre deresi kenarında,
  • Parklar, çocuk oyun alanları, umuma açık bahçeler ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda
  • Meydan, cadde, sokaklarda ve viyadük altlarında, ceplerde, kale içinde ve çevresinde
  • Piknik ve gezinti alanları, meskun mahal içerisinde bulunan çeşme başları ile tarihi ve kültürel mekanlar ve mezarlıklarda
  • Her düzey ve türden eğitim-öğretim binaları, kurs maksatlı yerler, öğrenci yurtları ve kamu binaları ile bu binaların bahçelerinde,
  • İbadethaneler ve eklentileri ile bahçelerinde
  • Terk edilmiş yapılar ve inşa halinde bulunan yapılarda
  • Otogar ve terminallerde, alt veya üst geçitlerde
  • Otoyol ve karayolları ile mahalle yollarının kenarlarında
  • Seyir veya park halinde iken her türlü motorlu ulaşım araçlarının içerisinde ve üzerinde açıkta ve çevreyi rahatsız edecek şekilde alkollü içeceklerin içilmesi yasaktır."

İSTANBUL VALİLİĞİ DE YASAKLAMIŞTI

2023 yılında İstanbul Valiliği, "Alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler dışında" kalan halka açık alanlarda içki içilmesini yasaklamıştı.

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Giresun Valiliği Giresun Hukuk Yaşam Politika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (53)

Ali Baba:

İmam hatipleri kapatın çocuklara en büyük zararı onlar veriyor

1035
431
yanıtYanıtla
Kadir Tokay:

Adam doğru söylüyor, neden parmak aşağıda işareti fazla ki?

yanıt458
yanıt179
Gürcan Yılmaz:

Hangi çocuklara? Allah, din, İslam, Türk, anne, baba, erkek, kadın ayrımı yapamayan nesiller olarak yetişen çocuklara mı? Öyleyse haklı olabilirsiniz

yanıt73
yanıt113
Alkurt:

ALI BABA..HEPSI OLMAZSADA DOGRU BIR YORUM, KURANI ANA DILINDE ANLAYARAK OKUYALIM, ÖGRENELIM VE ÖGRETELIM .. O ZAMAN ALI BABANIN YORUMUNU DAHA IYI ANLARSINIZ.

yanıt77
yanıt89
Hsn:

Alkurt,ne zaman 3-4 arkadaş oturup meal üzerinden konuşsak hepimiz ayetlerden çok farklı anlamlar çıkarıyoruz nasıl çıkacağız bu işin içinden anlatırmısın?Herkes anladığı gibimi yaşasın dini?Önerin nedir?

yanıt55
yanıt29
Hakan:

Zaten din, hadis , İslam diyenler hemen arkasından elini cebimize atıyor.

yanıt92
yanıt62
Hek Tor:

Aracım da evim gibi benim özelimdir... Direksiyon koltuğunda oturmadığım sürece kimse karışamaz orada içmeme, yeter ki taşkınlık yapmayayım ki ŞAHSIM olarak benim öyle bir rezilliğim yoktur, asla olamaz.

yanıt61
yanıt70
Özcan Özcan:

her bela bir imtihandır bizim de imtihanımız akp ama merak etmeyin bunu çözeceğizz....

482
173
yanıtYanıtla
girilmez:

sen git ağababan gelsin

yanıt48
yanıt75
SUNSET null:

İzmir'e buyur edelim. aynı kararı alabilir ise elinden öperiz.

yanıt57
yanıt24
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title