Haberler

Türkiye Eurovision'a Yine Katılmayacak

Güncelleme:

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye'nin bu yıl da Eurovision'a katılmayacağını açıkladı.

Türkiye, 2013 yılında kurallarda yapılan değişiklikler ve politik oylamaları sebep göstererek Malmö'de gerçekleştirilecek yarışmadan çekilmişti. 2013 yılında çekilen Türkiye 2014 yılında da katılmama kararı almıştı.

TRT Genel Müdürü Şahin, Eurovision'a katılmayacaklarını, oyun yerine Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'na Manga grubuyla katılacaklarını söyledi.

Denizli'de gelecek hafta düzenlenecek olan 5. Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali için Çamlık Ofis'te basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve çok sayıda daire müdürü katıldı.

EUROVISION'A KATILMAYACAĞIZ

Basın toplantısında Eurovision ile ilgili bir soruyu yanıtlayan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Biz önümüzdeki sene Eurovision'a katılmayacağız. Avrupa Yayın Birliği Başkanı bize gelerek kameralar önünde özür diledi ancak özür yeterli olmuyor tabii. Bizim eleştirdiğimiz hükümlerle ilgili ciddi bir düzeltme yapmadıkları için 2015 yılı Eurovision yarışmasına katılmayacağız" dedi.

"ASYA PASİFİK MÜZİK YARIŞMASI'NA MANGA İLE KATILACAĞIZ"

Eurovisionyon yerine Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'na katılacaklarını kaydeden Şahin şöyle konuştu: "Asya Pasifik Yayın Birliği, dünyadaki 3 büyük kuruluştan biri. Biz hem Avrupa Yayın Birliğine hem de Asya Pasifik Yayın Birliğine üyeyiz. Asya Pasifik Yayın Birliği, Eurovision'a göre daha mütevazi şarkı yarışmaları yapıyor. Biz de bu sene ilk defa Manga grubuyla bu yarışmaya katılacağız. Bunu resmi bir açıklama olarak yapıyorum. Katılmamızı sağlayan en önemli unsur, bizim yaptığımız şeylerin çok önemsenmesi. Manga grubu daha önce de Eurovision'a katılmış ve güzel bir başarı elde etmişti. Bizi hiç kırmadan kabul ettiler. Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'nın farklılığı, kendilerine özgü, ilk defa orada seslendirilecek parça istiyorlar. Manga ilk kez orada okuyacakları bir şarkı hazırlıyor."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İbrahim Şahin Türkiye Magazin Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500

Yorumlar (32)

Pelin Su:

Yazık ki ne yazık. . Gittikçe gerici ve yaşanmaz bir ülke oluyoruz. . .

29
25
yanıtYanıtla
CNKMR:

Erovizyona katılmayınca yaşanmaz bir ülke olunduğunu söylemek herhalde dünyanın hiç bir ülkesinde akıllara gelmez. Tebrikler. Vah o zaman Amerikanın haline. Farkında değiller ama hiç yaşanılmaz orada.

yanıt0
yanıt0
volkan kacar:

ya sev ya terk et. . . . .

yanıt0
yanıt0
Elazizli zaza Harzo:

SİZİ AVRUPADA TAKAN YOK ARABİSTANDAKİ AFRİKADAKİ YARIŞLARI DENEYİN.

25
25
yanıtYanıtla
AS 01 ADANALI:

ÇOK GÜZEL BİR KARAR. YILLARCA BOŞ İŞLERLE UĞRAŞTIK. KARARI ALANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN

18
22
yanıtYanıtla
anti din:

Gittikce Avruadan kopan bir Turkiye izliyoruz. Yavas yavas halk alistiriliyor. Sonra da seiat bize tak diye takarlar. !

13
19
yanıtYanıtla
CNKMR:

Zavallı insanlık. Allahın yoktan varettiği ölümlü varlık, bir sineğin kanatını dahi yapamayan insan, kendini yaratanı ve hükümlerini beğenmiyor.

yanıt0
yanıt0
CNKMR:

98 müslüman denilen istatiki bir rakam. Böyle kelime oyunları ile her kötü halt müslümanlık yüzünden oluyor algısı oluşturmayın. Herkes kendinden pay çıkarsın. Bırak din kurallarını, geçerli ahlak kurallarına ne kadar uyuyoruz?

yanıt0
yanıt0
CNKMR:

Kekova efendi senin Allaha inanmaman beni zerre kadar ilgilendirmez. Akıl diye bir şey verilmiş. İstediğini seçebilrsin. Ancak benim inancıma saldırılmasını asla hoşgöremem. Şunu bilesin inanmadığın dinde o saydığın pis işleri yapın diyen bir tane emir yoktur. Kendine müslümanım deyip dinden bihaber yaşayanların yaptığı hatalar kendi hatalarıdır İslamiyetin değil. Ayrıca namuslu ve düzgün yaşayan dinsizi namussuz işlerini Müslüman adı altında saklayana tercih ederim.

yanıt0
yanıt0
CNKMR:

Ayrıca sinek kanadı yapmak mecazi bir deyim. Orada kasdedilen insanın aciz bir varlık olmasıdır. Geri kalmışlığımızı dinimize bağlamak 150 yıldan beridir yapılan bir propoganda. Biraz araştırma yaparsan ezberini bozacak nice icat, keşif ve bilimsel çalışmaların arkasında İslam bilginlerinin olduğunu görürsün. Ha sonra neden durmuşuz o da ayrı konudur. Sen şeriatı istemeyebilirsin ama o illaki seni bulacak.

yanıt0
yanıt0
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title