Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Güncelleme:

Sokaklardaki başıboş köpekler için yapılacak düzenlemeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çalışmaların devam ettiğini belirterek "Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta meclise gelmesi planlanıyor." dedi. Çelik, köpeklerin uyutulmasıyla ilgili soruya "Toplumda birbirine zıt çeşitli talepler var." yanıtını verdi.

Ak Parti'nin, başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı kanun teklifinde sona yaklaşılırken parti sözcüsü Ömer Çelik, yapılacak düzenlemeyle ilgili konuştu. Çalışmaların sürdüğünü söyleyen Çelik, düzenlemenin en geç 2 hafta sonra Meclis'e geleceğini açıkladı.

"ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR"

Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sürerken düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme olduğu ifade edildi. Çalışmalar ne durumda, taslakta uyutmayla ilgili bir seçenek olduğu da yine iddia nasıl yorumlarsınız?" sorusuna yanıt veren Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Adı üstünde taslak. Bununla ilgili olarak toplumda birbirine zıt çeşitli talepler var. Biliyorsunuz bu çerçevede henüz üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta meclise gelmesi planlanıyor. Ama dediğim gibi taslak üzerinde ortadaki bütün görüşler tartışıldığı çalışma var, çalışma devam ediyor."

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

TEKLİFTE NELER YER ALIYOR?

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırlık aşamasında olunan kanun teklifinde, alınan kulis bilgilerine göre detaylar da belli olmaya başladı. Hazırlık sürecinde dünyadaki örneklerinin de incelendiği çalışmada İngiltere'deki düzenlemeye benzer bir teklifin ortaya çıkacağı öğrenildi. AK Parti kaynaklarının aktardığına göre teklifte sahipsiz köpeklerin uyutulmasıyla ilgili seçenek de olacak.

SOKAK KÖPEKLERİYLE İLGİLİ SÜREÇ NASIL OLACAK?

Düzenlemeyle ilgili alınan bilgilere göre belediyeler barınaklarındaki kapasite kadar köpeklerin fotoğraflarını çekerek internet sitesinde sahiplendirme ilanına çıkacak. Her köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün bekleme süresi olacak.

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

SAHİPLENİLMEYENLER UYUTULACAK

Belirlenen 30 günlük süre sonuna kadar sahiplenilmeyen köpekler için uyutma kararı uygulanacak. Kaynaklar, uyutmanın merhamet şartlarıyla uygulanacağı ayrıntısını paylaştı.

Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara sokaktan toplanacak yeni köpekler gelecek ve süreç bu yöntemle devam edecek.

SAHİPLENİLENLERE ÇİP

İlan sonrası yapılacak sahiplenilme sonrası hayvanlara çip takılacak. Sahiplenen kişinin köpeğe tutumu ve sorumlulukları ise takip edilecek

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ömer Çelik AK Parti Hayvan Hakları İsrail Deprem İnsan Hakları Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sinop Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sinop Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Siirt Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Siirt Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

500

Yorumlar (104)

Süleyman Şanalır:

Hiçbir hayvanın canı bir insandan daha değerli değildir uyutulması uygun daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor

990
1134
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

bütün canlıların canı değerlidir

yanıt799
yanıt376
Seyhan Saraçoğlu:

Katillerden de mi??

yanıt41
yanıt18
Uğur Mir Sezgin:

Güven Önemiş yine havlıyon, ama şunu diyebilirim o köpeklerin canı senden daha değerli bunu anladım

yanıt102
yanıt122
DEMOKRAT:

Uğur Bey böyle söylemeyin. Güven Bey'in hayvanlar olan sevgisine katılıyorum ama konu insan hayatına gelince Kimse istemez ama başıboş köpeklerin uyutulması maalesef zorunludur. Bunlar hayvan severlerin evlerine alıp sonra da bakamayıp sokağa bıraktıkları köpeklerden çoğalanlar aslında yine bunlara sebep de kendileri ama görmek duymak istemezler

yanıt127
yanıt118
Muharrem Dink:

Her canli degerli dir hele ki dil sizler

yanıt146
yanıt17
Güven önemlş:

uğur havlayan saygısız insandan iyi değil midir

yanıt34
yanıt16
Şahin Koçak:

Aç kalan hayvan saldirganlasir sevgi gormeyen hayvan saldirganlasir .devlet onları katletmek yerine bütün lokantalara yazi yazsin belirli saatlerde bunlara toplanan yiyecekleri belirli yerlerde versinler.ha bir hayvanı oldurmussun ha insanı aynidir .zaten onlar gunahsizlik yönünden de insanlardan üstündür .kirli elinizi çekin onlardan.cocujlqrinizi yaslilarinizi saldirgan olanlarindan koruyun tamamdir.

200
674
yanıtYanıtla
zafer keles:

Restaurantlarda hergün tonlarca yemek ekmek çöpe gidiyor kimse demiyorki bu yemekleri arabayla götürüp hayvanların bulunduğu kırsal kesimlere bırakalım hem hayvanları sevindirelim hem iyilik yapalım hem Allah'ın rızasını kazanalım

yanıt170
yanıt263
Güven önemlş:

bir de poşetleri sıkı bgğlıyorlar, hayvanlar hep aç

yanıt97
yanıt177
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title