Haberler

Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağını önlemek amacıyla firmalara sıkı takip uyguluyor. Demir- çelik sektöründe kesilen cezaların ardından sırada kuyumcu ve doktorlar var.

Demir-çelik sektöründe manipülasyon ve tekelleşme girişiminde bulunan, paravan şirketler aracılığıyla kamuyu zarara uğratan iki büyük firmaya vergi müfettişleri tarafından ceza kesildi. Bu durum, piyasanın düzenlenmesi adına atılan büyük bir adım olarak değerlendirildi. Vergi kaçıranlara yönelik denetimlerini daha da sıklaştırmayı hedefleyen ekiplerin bir sonraki adımda kuyumcu ve doktorları detaylı bir incelemeye alacağı konuşuluyor.

BAKANLIK TÜM SEKTÖRLERİ SIKI TAKİPTE

Demir-çelik sektöründe fiyat istikrarını bozarak piyasayı manipüle eden, tekelleşmeye çalışan ve paravan şirketler aracılığıyla kamuyu zarara uğratan firmalar üzerine yoğunlaşan vergi müfettişleri, yaptıkları incelemeler sonucunda 2 büyük firmaya yaklaşık 7 milyar TL'lik ceza kesti. Ekonomi yazarı Dilek Güngör, demir- çelik sektöründe atılan bu adımın ardından sıranın yüksek kazanç sağlamalarına rağmen vergi kaçırdıklarını iddia ettiği kuyumcu ve doktorlara geldiğini yazdı.

"YÜKSEK KARLARA RAĞMEN VERGİ ÖDEMİYORLAR"

Güngör, "Sırada kim var, derseniz. Önümüzdeki günlerde başta kuyumcular ve doktorlar olmak üzere yüksek kazanç sağlamalarına rağmen çeşitli yollarla vergi kaçıranlar tek tek ortaya çıkacak. Düşünsenize bu yüksek kârlarına rağmen vergi ödemeyenler, daha düşük kârla çalışıp devlete yükümlülüklerini yerine getirenlerle aynı sofrada… Bu haksız rekabete neden oluyor. Ya da yüksek enflasyonla maaşları iyice eriyen asgari ücretliden otomatik vergi kesilirken, paraya para demeyen şirketlerin vergiden kaçması sosyal adaleti yıpratıyor. O nedenle şu anda Maliye'nin çabası takdire şayan" ifadelerini kullandı.

VERGİ KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELEDE YENİ DÖNEM

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Kayıt dışılıkla mücadele için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk etapta lira, KDV oranları ve İBAN hesapları mercek altına alındı. Hileli KDV oranı uygulayan, İBAN hesabını kiraya veren mükellefler tek tek tespit edildi. İkinci aşamada ise gıdadan inşaata, kuyumculuktan enerjiye hemen her alanda tüm sektörler sıkı denetime tabi tutuluyor. Faturalar inceleniyor. Hesap hareketlerine bakılıyor. Usulsüzlüklerde idari para cezalarının yanında firmalara kapatma cezaları da gelebilecek.

Haberler.com / Eymen Dursun - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Maliye Hukuk İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (73)

Fatih Yıldız:

KUYUMCULAR ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN VERGİ ÖDÜYORLAR ÖTE YANDANDAN DA MALI GÖTÜRÜYORLAR

513
12
yanıtYanıtla
Sinan Bulduk:

Devlet , devlet olduğunu hatırlamaya başladı..Elinizi korkak alıştırmayın..

491
15
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Kesinlikle doğru söylüyorsun ..

yanıt194
yanıt5
Sm57:

Tek kuyumcu ve doktora değil ki herkese başlatsın bu işi dolmuşa taksiye vb bir sürü iş var para alan ayrıca ABD de telafisi özürü ötelemesi para cezası olmayan tek suç vergi kaçırmaktır yani vergiyi düzgün alan ülkelerin refahı bu yüzden. Birazda bu uygulama sanki geç kaldı

yanıt98
yanıt4
Yıldırım YILDIZ:

Ne hatırlamadı plavra dikkat dağıtma

yanıt2
yanıt2
Furkan:

Bütün kuyumcular parayı iban a attırıyordu. Şimdi ise elden alıyor. Ne fatura ne birşey kesiyor. Kaçırdıkları milyarların(yeni para ile) haddi hesabı yok

432
6
yanıtYanıtla
erkan yüksel:

DEVLETE PARA LAZIM OLUNCA GELEN ADALET :))

342
28
yanıtYanıtla
Miraç altun:

Nokta atışı özellikle doktorlar.Adam diş implantı yapacak 50 bin istiyor parayı da kliniğinde çalışsan sekreter hanımın ibanına istiyor yok öyle bir dünya

300
9
yanıtYanıtla
necdet:

Doktor için fark etmez. Fatura keseceği vakit KDV ekleyip hastadan istiyecek. sonuç yine vatandaşa yansıyacak

yanıt149
yanıt31
KILIÇ ASLAN:

necdet:Şuan eklemiyor mu sanki firmalar ? Sizin yorumunuza göre doktorun şuan hastayı düşünerek vergi kdv gibi tutarları indirim olarak yansıttığı, hastaya daha ucuz maliyet ile yansıttığı yorumu ortaya çıkar. Onların derdi vergi ödememek, üst vergi dilimine çıkmamak vb şeyler. Geçen sene asgari ücret 7.500 TL iken evime tamire gelen usta, özel doktorun 3.000 TL muayne parası istediği için gidemediğini söylemişti. Sizce bu şimdi kdvden dolayı mı ? Yada bu adam vergisini veriyor mu gerçekten ?

yanıt41
yanıt2
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title