Haberler
Haberler ›› Elif Kaya ›› Biyografi

Elif Kaya Biyografisi

Elif Kaya
Doğum YeriOrdu / Türkiye

Elif Kaya Kimdir ?

Elif Kaya, 1988 yılında Ordu Fatsa'da doğdu. Elif Kaya, müzik dünyasına damgasını vuran bir yetenek olarak öne çıkıyor. İlk bestesini sadece 12 yaşında yaparak müziğe olan ilgisini genç yaşta gösteren Kaya, "Nerdeydin Dün Gece" adlı eseriyle ilk adımını attı.
Müzik kariyerine başlamadan önce, müziğin büyülü dünyasında deneyim kazanmak amacıyla Ayşe Tolga'nın yanında çalışan Elif Kaya, 2009 yılında Mustafa Sandal'ın "Karizma" albümünde yer alan "Var mısın Yok musun?" şarkısında Mustafa Sandal ile düet yaparak profesyonel müzik dünyasına giriş yaptı. Ardından Serdar Ortaç ile küçük çaplı bir işbirliği gerçekleştiren sanatçı, bir sene boyunca Hande Yener'e vokal yaparak müzikal yeteneklerini daha da geliştirdi.
Elif Kaya'nın müzik kariyerindeki çeşitliliği, Sibel Can, Ferhat Göçer, Sinan Akçıl, İzel Çeliköz gibi birçok ünlü sanatçının back vokalliğini üstlenmesiyle de kendini gösterdi. Veliaht programında dikkat çeken Elif Kaya, Hande Yener'in yarışmacısı olarak izleyicilerle buluştu. Siyah ve sarı saçlarıyla farklı bir imaj sergileyen sanatçı, müzikal yetenekleriyle jüri üyelerinden büyük takdir topladı.
2013 yılında ATV'de gerçekleşen "Veliaht" adlı şarkıcı yarışmasında jüri üyeliği yaparken dikkat çeken Kaya, aynı yılın Ekim ayında sunuculuk yaparken giydiği kıyafet nedeniyle Bakan Hüseyin Çelik'in tepkisiyle karşılaşan Gözde Kansu'nun yerine sunucu olarak Murat Başoğlu tarafından değiştirildi.
2014 yılında çıkardığı "Karanlık Dünyam" adlı albümündeki şarkısı "Karanlık Dünyam"a çektiği klip, sanat camiasının önemli isimlerini bir araya getirerek büyük ilgi gördü. Selim Çaldıran, Kutsi, Berksan, Baha, Metin Şentürk gibi sanatçılar, Elif Kaya'nın müzikal yolculuğuna eşlik etti.
Albümleri :
2014: Elif Kaya – Karanlık Dünyam

title