Haberler

Yeni Yabancı Formülü İçin Düşünülen Sistem! 6+2+2

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kuralı çalışmaları devam ederken üzerinden durulan sistemin 6+2+2 olduğu belirtiliyor.

Federasyonun üzerinde çalıştığı yabancı sisteminin detayları ortaya çıkıyor. Kulislerde ağırlık kazanan formül ise 6+2+2...

3 yıldır uygulamada olan yabancı kuralı 28 kişilik kadroda 14 yabancı oyuncunun yer almasına imkân tanıyordu. Bu yabancılardan 12'si doğrudan maç kadrosunda yer alabilirken, 2'si tribünün yolunu tutuyordu. Yeni sistemde bu yapı değişiyor.

EN AZ 4 OYUNCU GÖNDERİLECEK

Federasyonun üzerinde çalıştığı yeni yabancı planlaması, toplamda 10 yabancı oyuncuyla sözleşme yapılabilmesine izin veriyor. Bunların tamamı kadroda yer alamayacak. İlk 11'de 6 yabancı oyuncuya izin verilirken, kulübede de 2 oyuncu yer alabilecek. Diğer iki oyuncu ise tribüne çıkmak zorunda kalacak. Bu durumda kulüplerin en az 4 yabancıyla yollarını ayırması gerekiyor.

Yeni Yabancı Formülü İçin Düşünülen Sistem! 6+2+2

SÖZLEŞMESİ BİTENLER ÖNEMLİ

Henüz kesinlik kazanmasada kulislerde ağırlık kazanan 6+2+2 formülü sonrası sözleşmesi sona eren yabancıların önemi daha da arttı. Kulüplerin tazminat ödemeden yabancı sayısını azaltması, ancak sözleşmesi biten oyuncularla mümkün… TFF'nin bu konuyu da araştırdığı, kuralın bu sezon doğrudan devreye sokulup sokulmayacağını belirlemek amacıyla sözleşmesi biten oyuncuları incelediği ifade ediliyor. 31 Mayıs itibariyle 90 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Bu nedenle federasyon bu kararını yeni sezonda devreye sokabilir.

ALİ KOÇ BELİRTMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şubat ayı başında Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "Yabancı kotasına getirilmesi beklenen sınırlamaları göz önünde bulundurarak bu dönemde Türk oyunculara ağırlık verdik. F.Bahçe için gerekirse elimizi kayanın altına koymaktan bile çekinmeyiz." (Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (30)

Polike:

Bence hiç yabancı oyuncu olmasin kendi aramızda oynayalım. 1 liralık oyuncuya 100 lira verelim

15
0
yanıtYanıtla
:

İŞİNİZ GÜCÜNÜZ LİGİN KALİTESİNİ DÜŞÜRMEK . BU YABANCI KURALI İLE BİRLKTE BAKIN ANADOLU TAKIMLARI NASIL GÜÇLENDİ VE LİGE ÇEKİŞME GELDİ . TÜRK FUTBOLCULARIN HALİ ORTADA . ONDAN SONRA TARIK ÇAMDAL OZAN TUFAN GİBİ KAZMALARA MİLYONLORCA EURO VERİLİP ÇÖP EDİLİYOR .

13
1
yanıtYanıtla
AEAİEAİE:

YURTDIŞINDAN PATATES İHRAÇ EDEN ÜLKE YABANCI FUTBOLCUYA SINIR GETİRİYOR. BENCE SİZ FUTBOLA YABANCISINIZ. FUTBOL CAHİLLERİ FUTBOLDAN ELİNİZİ ÇEKİN.

12
1
yanıtYanıtla
ERKAN A.:

Milli takımın hali ortada kendi takımında oynayamayan bir çok iyi futbolcu maç eksikliği olduğu için kadroya giremiyor, kulüp menfaatlari dışında milli takımın menfaatleride ülkemiz açısından oldukça önemli, GS düşmanlığı yapılıyor gibi safsatalar boşuna. . . Karar bence çok yerinde.

3
10
yanıtYanıtla
Mustafa:

Tarık Çamdal''a yeni transfer göründü :))

10
0
yanıtYanıtla
emre:

ortalık galatasaray düşmanı dolu

6
4
yanıtYanıtla
Doğa:

Türk futbolu bitmiştir avrupada başarı beklemeyin

9
0
yanıtYanıtla
cem:

tamam artık 200 bin euroluk adamlara1. 5 milyon euro vermek zorunda kalırlar tarık çamdal gibi

9
0
yanıtYanıtla
YORUMCU...:

Türk oyuncular kalitesiz ve paragöz!. . iyi olanlar zaten yurtdışında oynuyor. sürekli yabancı sınırlamasını gündeme getirmeyi bir bırakamadılar andavallar.

7
1
yanıtYanıtla
mirzaberk:

Ya arkadaş sınır olmamalı ama yabancı almak için de belli başlı kriterler olmalı ki kaliteli yabancılar takıma dahil olsun ve takımdaki diğer futbolcuların gelişimine ön ayak olsun. Kravat değiştirir gibi futbolda yabancı sistemi ile eğitimde sınav sistemi değiştirip duruyoruz. Her iki tarafta da ortalık 56 olmuş durumda

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title