Haberler

Bir Seferde 5-6 Yavru Vermesiyle Bilinen Romanov Koyunlarıyla Köşeyi Dönmek İsterken, Dünyası Başına Yıkıldı

Güncelleme:

Eskişehir'de hayvancılık yapan bir kişi, Ukrayna'dan Romanov cinsi koyun getirmesi için internet üzerinden tanıştığı şahsa 24 bin dolar gönderdi. Bir seferde 5-6 yavru vermesiyle bilinen Romanov koyunlarını yetiştirerek servetine servet katmak isteyen girişimci, yaşadığı olayla hayatının şokunu yaşadı.

Eskişehir'de hayvancılık yapan Ferhat Aydemir (59), çiftlik kurmak için internet üzerinden tanıştığı L.B.'ye Ukrayna'dan 300 'Romanov' cinsi koyun getirmesi için 24 bin dolar verdi. Bu iş için yaklaşık 1,5 milyon lira yatırım yapan Aydemir, 2 yıldır koyunların gelmediğini belirterek, "Ben yandım, başkaları yanmasın" dedi. Bir seferde 5-6 yavru vermesiyle bilinen Romanov cinsi koyunları yetiştirerek servetine servet katmak isteyen girişimci, yaşadığı dolandırıcılık olayıyla hayatının şokunu yaşadı.

1,5 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTI

Alpu ilçesi Uyuzhamam Mahallesi'nde hayvancılık yapan Ferhat Aydemir, yaklaşık 2 yıl önce iddiasına göre bir yakının tavsiyesi üzerine internetten tanıştığı L.B.'ye Ukrayna'dan 300 tane 'Romanov' cinsi koyun getirmesi için 24 bin dolar verdi. 2 yıl geçmesine rağmen koyunların hala gelmediğini söyleyen Aydemir, bu iş için 1,5 milyon lira yatırım yaptığını söyledi.

"100 BİN, 200 BİN DOLAR VEREN VAR"

Aydemir, L.B.'nin kendisi gibi 4-5 kişiden daha koyun getirmek için para aldığını belirterek şöyle konuştu:

"Ukrayna'da bir şirkete 24 bin dolar para verdik. Bir ayın içerisinde 300 tane gebe hayvan getireceklerdi. Bunların alt yapılarını hazırladık. İki ayrı yer kiraladık, yemlerini aldık. Ödemesini peşin yaptık ancak 'bugün gelecek, yarın gelecek' diye diye 2 sene geçti. Şu anda 1,5 milyon liraya yakın zararım var. Oğlumla Ukrayna'ya gittik. O kişi, çiftliğime bile geldi. Oraya gittiğimde hayvanları da gördüm. Türkiye'den topladığı paraları Ukrayna'da çalıştırıyor. Şu anda benim gibi 4-5 kişinin mağdur olduğunu biliyorum. Ben 24 bin dolar verdim. 100 bin, 200 bin dolar veren var. Toplam ne kadar bilmiyorum. Bunlar bizim bildiklerimiz. Daha bilmediklerimiz de vardır. Bunun önünün kesilmesi için yakalanıp, adalete teslim edilmesi lazım. Çünkü biz yatırımlarımıza devam ediyoruz. Entegre tesisi, çiftlik kuruyoruz. Yatırımlarımızı çok engelledi. Bizi mağdur etti, başkalarını mağdur etmesin. Profesyonel dolandırıcının teki. Ağzı çok iyi laf yapıyor, inandırıyor."

Bir Seferde 5-6 Yavru Vermesiyle Bilinen Romanov Koyunlarıyla Köşeyi Dönmek İsterken, Dünyası Başına Yıkıldı

ROMANOV KOYUNU NEDİR?

Anavatanı Rusya olan Romanov koyunu, sıcak ve soğuya dayanaklı olup bir batında 5-6 yavru veriyor. Romanov, dünyanın en fazla döl verimine sahip koyunudur. Adaptasyonu en yüksek koyun cinslerinden biridir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (63)

derbeder 17:

Yahu hemserim ne yapacaksin disardan koyunu, Ulkemizde o kadar yuruyen 2 ayakli koyun var ki. . .

21
9
yanıtYanıtla
Karalastikli:

e biraz malozmuş zaten, Baksana gazeteye röportaj vereceğim diye kıran tuvalet giyinmiş. İnsanın en kötüsü olduğu gibi görünmek istemeyendir. Ne olmuş yani zengin olamadıysak, hayallerimize satmadıkya. . .

18
8
yanıtYanıtla
çiftetelli:

bu yorum ayakda alkışlanır beeeee

yanıt3
yanıt3
yorum:

adam hayvancılık yapıyor diye kepeneklemi çıkacaktı

yanıt3
yanıt0
:

gelmeden para yatırıyorsunuz ilk önce kapora verin en fazla 4 bine kadar gerçi o bile çok fazla getir koyunları kardeşim geri kalan paranı al diye sözleşme yapsaydınız en azından en fazla 4 bin giderdi 20 bin elinizde kalırdı sağ gözden sol göze kardeşe anaya babaya güven olmayan bir devirde hiç tanımadığınız birine güvenmek akla mantığa ters

18
0
yanıtYanıtla
kamikaze:

Tamam iyi niyetliyizde bukarıda zarar be kardeşim. Hanki devirde yaşıyoruz? Hergün buna benzer ne haberler duyuyoruz, okuyoruz dolandırıcılık hillekarlık hırsızlık altın çağını yaşıyor. çok dikkatli olmamız gerekir. hele hele internet ortamlarında . Bu devirde al gülüm ver gülüm. başkası yalan. çok çok geçmişolsun. . .

14
1
yanıtYanıtla
Duranaga:

Romanov koyunu 4 mü veriyor 5 mi veriyor bilememde, bizim koyunlar bir seferde 100 bin 200 bin doları iyi veriyor :))

13
2
yanıtYanıtla
misafir:

bizim milletimiz akillanmaz maalesef, , bak dayicim sana ticaretin sirrini söyliyeyim, AL PESIN VER PESIN

12
0
yanıtYanıtla
roman romanov:

ukrayna hırsızı yine insaflıymış, bizimkiler gibi müslüman ayağına milleti dolandırmıyor en azından

6
4
yanıtYanıtla
K d:

Aslında beğeni yapacaktım ama yanlış tuslama soru.. ??

yanıt1
yanıt0
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title