Haberler

UEFA, VAR'da değişiklik yapmak için harekete geçti

Güncelleme:

UEFA Başkanı Aleksandar Ceferin, IFAB toplantısında her devre için kulüplere 1 kez VAR'a itiraz etme hakkı verilmesini sağlayacak öneriyi sunacak.

UEFA Başkanı Aleksandar Ceferin, VAR sistemiyle ilgili radikal bir kural değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. UEFA Elit Teknik Direktörler Semineri'nde Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Max Allegri, Carlo Ancelotti ve Zinedine Zidane'ın dahil olduğu bir grupla VAR ile ilgili görüşleri alan Ceferin, ofsayt ve elle oynama konularında uzlaşı sağlayamadı.

"VAR KİŞİYE GÖRE YORUMLANABİLİR"

UEFA Başkanı Ceferin de bu konuyla ilgili, "VAR ekranında oyuncuların durdukları yerler, pozisyonları ve karar vermek tamamen kişiye göre yorumlanabilir. Bu durumlarda bir oyuncunun ayakkabı numarası daha büyük, birinin daha büyük burnu var diye ofsayt çalınmasın istiyor." ifadelerini kullandı.

Teknik direktörlerin önerisi ve futbolcular ile kulüplerden aldığı görüşler üzerine Ceferin, VAR ile ilgili yeni kararların alınacağı 29 Şubat 2020'deki IFAB toplantısında değişiklik önerisinde bulunacak.

DEVRE BAŞINA 1 KEZ İTİRAZ HAKKI TEKLİFİ

UEFA'nın isteği her takıma devre başına 1 VAR itiraz hakkı vermek ve bu şekilde VAR'a olan güvensizliğin önüne geçmek. Bu itirazı teknik direktörler, tenisteki hak gibi kullanabilecek. Hakemler, teknik direktörün itirazı sonrası monitöre gitmek ve pozisyonu tekrar izlemek zorunda olacak. IFAB, UEFA'nın vereceği öneriyi düşünmek ve olumlu veya olumsuz bir geri dönüş yapmak zorunda.

(Sporx)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Carlo Ancelotti Josep Guardiola Jürgen Klopp Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500

Yorumlar (13)

Ozan Tufan:

İyi oynuyoruz kıskanmayın

0
8
yanıtYanıtla
herşeyimiz bozuk:

1 çok az haklı çıkarsa itiraz hakkı devam etmeli yoksa hakem bilerek 1''den fazla hata yapar o 1 hakkı gene çöp eder. İtiraz haklı çıkarsa hakem 6 ay maç almamalı böylece hakem şikesi önlenebilir.

4
0
yanıtYanıtla
adalet:

Bizdeki tilki hakemler VARa baka baka kasten ters karar veriyorlar. Sonra Avrupaya gidip düzgün yönetiyorlar.

3
0
yanıtYanıtla
yorum:

Türkiyede VAR ı değil eski tilki hakemleri değiştirmek gerek.

3
0
yanıtYanıtla
ANTİ FB:

BU DEĞİŞİKLİĞE İLK KARŞI ÇIKACAK ŞİKEBAHÇE OLUR:))))))))))))))))))

3
0
yanıtYanıtla
düşünen insan:

yetmez

1
1
yanıtYanıtla
Samet:

Türkiye''de faydası görünür inşallah.

2
0
yanıtYanıtla
biyolog:

BU KADAR TEKNOLİJİNİN KULLANILDIĞI VE GÖZ ÖNÜNDE OLAN HAKEMLERİN HALA HATA YAPMASI BENCE ARTNİYET DEĞİL YETERSİZLİKTİR. JENERASYONUN DEĞİŞMESİ ŞART.

2
0
yanıtYanıtla
GADDAR:

BİZİM HAKEMLER VAR EKRANINDAN POZİSYONLARI TAM SEÇEMİYORLAR. . . EKRAN BAŞINDAYKEN AYRICA BİR DÜRBÜN, OLMADI TELESKOP İLE POZİSYONLARI İNCELESELER ŞIP DİYE DOĞRU KARARI VERECEKLERİNDEN ŞÜPHEM YOK !!!!

1
0
yanıtYanıtla
adalet:

Bu eski hakemler teknoloji bilmiyor VAR a baka baka ters düdük çalıyor. Fubolcular gibi hakemlerde gençleştirilmeli.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title